1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Sommarens mest populära fiskespö: "Perfekt för abborre, gös och gädda"

Tobias Jacobsson

Är du sugen på att testa på lättare spinnfiske – och pröva fiskelyckan på exempelvis abborre eller gös? Det lätta, rappa och prisvärda allroundspöet Black Max Combo 6,6' från Abu Garcia är det mest populära spöet på PriceRunner just nu.

Sommarens mest populära fiskespö: "Perfekt för abborre, gös och gädda"

Sommarens fiskespö

För många handlar sommaren om ren och skär avslappning – och allt fler upptäcker att det finns få saker som är så lugna och sköna som att ta en promenad ner tills sjön och ägna en dag åt att fiska. Mjukt susande trädkronor sveper över dig och du ser sommarsolens strålar glittra på vattenytan samtidigt som du känner fiskarna nafsa på betet för att sedan hugga till. Jackpot!

Rätt spö förstärker inte bara fiskeupplevelsen utan gör det även smidigare att håva upp baddarna. Black Max Combo 6,6 är det mest populära spöet som svenskarna köper på PriceRunner just nu. Det är ett välbalanserat allroundval med fin känsla som lämpar sig till att fiska efter många av de vanligaste svenska arterna – därför passar det bra oavsett var du väljer att pröva fiskelyckan någonstans. Med en längd på 6’6 ft och en kastvikt på cirka 45 gram passar spöet särskilt bra till det medeltunga fisket efter abborre, gös och gädda.

Black Max Combo använder sig av en så kallas haspelrulle, vilket passar utmärkt även för nybörjaren. I kombination med den vänstervevade Revo Blackmax lågprofilrullen kan du dock också ägna dig åt spinnfiske. Spöet passar därtill utmärkt till fiske med cranks och jigg samt till lättare vertikalfiske efter till exempel röding. På PriceRunner rankar det högt i popularitetslistan, vilket inte är konstigt; detta är ett spö med mycket fina omdömen som klarar det mesta. Ingen glömmer sin första fisk – och när vintern är tillbaka är de sköna sommardagarna med spöet i hand underbara att drömma sig tillbaka till.

20 prylar till sommarens fisketurer

Fiskespöt är såklart det viktigaste att ha med på fisketuren men det finns ett gäng andra saker som är värt att investera i. Får du en baddare på kroken är exempelvis en hov avgörande för om du får upp den ur vattnet eller inte. Se även till att du har rätt bete så du överhuvud taget får napp. Med rätt prylar kan fisketuren bli hur bra som helst.

Abu Garcia Compact Game Bag

1. Abu Garcia Compact Game Bag

Du behöver ju ha något praktiskt att packa dina fiskeprylar i när du ska iväg på fisketur. Abu Garcia Allround Game Bag trendar på PriceRunner just nu. Du får plats med det väsentligaste och det slitstarka polyestermaterialet ger bra skydd mot väder och väta.

Jämför alla priser
Westin W3 CR Adjustable Landing Net XL

2. Westin W3 CR Landing Net XL

När du fått napp behöver du ju få upp fisken ur vattnet! Westin W3 CR Landing Net XL har smarta lösningar du inte sett tidigare; exempelvis ett gummerat nät utan knutar som skyddar fiskens slemlager och minskar krok-trassel. Du kan mäta fiskens längd direkt på håvens skaft och när det är dags att åka hem viker du enkelt ihop den och packar ner den i väskan.

Sufix 832 Advanced Superline Sax 0.18mm 120m

4. Sufix 832 Advanced Superline Sax 0.18mm 120m

Sufix 832 Advanced Superline Sax 0.18mm 120m kallas för ”Världens mest avancerade flätlina”. Den blir starkare och rundare genom att sju Dyneema-fibrer och en specialfiber från Gore kombineras. Tänk på att fästa linan ordentligt runt spolaxeln om du spolar på den själv där hemma.

Savage Gear SG 3D Suicide Duck 10.5cm Natural

5. Savage Gear SG 3D Suicide Duck 10.5cm Natural

Savage Gear SG 3D Suicide Duck 10.5cm Natural är ett popperdrag som trendar hos PriceRunner just nu. Det är en väldigt realistisk imitation av en liten ankunge som bland annat lockar till sig gädda och abborre. Du kan fästa tafsen i näbben för att ankan ska gå lågt i vattenytan, alternativt i bröstet, då ankan ser ut att simma mer planande. Det beskrivs som ett fantastiskt häftigt ytbete som ger ”sällsynt brutala hugg”.

EVY Sunscreen Mousse High SPF30 150ml

6. EVY Sunscreen Mousse High SPF30 150ml

Glöm inte att solen är stark! EVY Sunscreen Mousse High SPF30 skyddar dig mot solen och är dessutom vattenresistent.

Berkley Powerbait Power Maggot White

10. Berkley Powerbait Power Maggot White

Locka till dig fiskarna med bra bete. Berkley Powerbait Power Maggot White ä ren realistisk imitation av maggot. Passar bra för att fiska abborre och ädelfisk.

Walkstool Comfort 65 cm

11. Walkstool Comfort 65cm

Vila benen på Walkstool Comfort 65cm, en liten och smidig stol som passar lika bra för fiskaren som jägaren, camparen eller konsertbesökaren. Trots att den är så liten att den får plats i väskan håller den ett kvarts ton och står stadigt på alla underlag.

Gerber Remix Tactical Kniv

12. Gerber Remix Tactical Tanto, Fällkniv

En fällkniv är alltid bra att ha i fiskeväskan. Gerber Remix Tactical Tanto har en bladlängd på 76,2 mm och ett smart designat skaft som gör det möjligt att öppna kniven med en hand – du vill ju inte riskera att tappa fångsten!

Westin RawBite 7cm Official Roach

13. Westin RawBite 7cm Official Roach

Wobblerdraget Westin RawBite 7cm Official Roach gör det enklare att få en abborre på kroken. Det beskrivs som ett hett bete för rovfisken – på grund av sin oregelbundna simrörelse kan den spinnas hem konstant, genom korta eller långa spinnstopp eller med hårda och aggressiva jerk.

Stanley Classic Legendary Termos 0.47L

14. Stanley Classic Termos 0.47 L

Håll ögonen öppna längre med hjälp av en kopp kaffe eller två. Stanley Classic Termos 0.47 L är en av de mest köpa termosarna på PriceRunner just nu. Den beskrivs som en garanterad arbetshäst och partner under många år framöver och är extremt stryktålig då den är gjord i stål. Det finns varianter som har klarat fall från 4 000 meters höjd – tur att du inte behöver ta reda på om det stämmer under din fisketur.

Ray-Ban Classic RB2140 901

15. Ray-Ban Original Wayfarer Classics RB2140 901

Solglasögon skyddar dig mot ljuset och gör att du kanske till och med enklare kan se fiskarna närma sig kroken. Ray-Ban Original Wayfarer Classics RB2140 901 eller andra snygga glasögon är aldrig fel att ta med.

Strike Pro Buster Jerk II 12cm Blue/Krom

16. Strike Pro Buster Jerk II 12cm Blue/Krom

Fiska gädda med rätt bete – med Strike Pro Buster Jerk II 12cm Blue/Krom ökar du chansen att få bjuda på den franska delikatessen i sommar.

Abu Garcia Neoprene waders

17. Abu Garcia Neopren

När det kommer till fiske är det a och o att vara rätt klädd. Abu Garcia Neopren är det mest populära vadarbyxorna i kategorin Fiskekläder hos PriceRunner just nu. Det är gjorda av hela fyra millimeter neopren som håller dig varm och torr under dina fisketurer.

Nordiska Plast Bucket 10L

19. Nordiska Plast Bucket 10L

Hur tänkte du få med dig fångsten hem? En plasthink är inte bara praktisk att använda för att bära fisk, du kan dessutom använda den till städning eller trädgårdsarbete tills det är dags för nästa fisketur.

Cederroth First Aid Kit Medium

20. Cederroth First Aid Kit Medium

Om olyckan är framme och ett finger fastnar i en krok eller kanske mellan tänderna på en gädda är det bra att ha Cederroth First Aid Kit med sig. Det innehåller allt från räddningsfilt till handskar och sårtvätt.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss