Uppdaterad  

Topplista: Snygga vinterskor som håller värmen

Sara Assadi

Snöiga och slaskiga promenader blir betydligt trevligare med bra skor på fötterna. Här är skor som både är snygga och håller dig varm i vinter.

Det är lätt att vänja sig vid att frysa lite om fötterna på vintern, men det går faktiskt att hitta vinterskor som både är snygga, varma och tål en hel del slask. Med rätt kläder är det trevligare att vara utomhus, oavsett om du ska ta en promenad i ett gnistrande vinterlandskap eller vänta på bussen i snöslask. Kolla in de här modellerna och säg hej då till kalla fötter och bortdomnade tår.

Bally Cubrid - Black

Bally Cubrid

Inte de billigaste vinterskorna i butiken, men av extremt god kvalitet. De är gjorda av kalvskinn och har en smart utvecklad teknik i sulan som ska ha riktigt bra grepp även på våt is. Den så kallade Vibram Arctic Grip-tekniken har inga metalldelar utan är tillverkad helt i gummi.

Bally är ett schweiziskt skomärke som tillverkad högkvalitativa skor sedan slutet av 1800-talet. De arbetar även med miljöinitiativ vid olika bergsklättringsdestinationer runtom i världen.

Jämför alla priser
Tretorn Chelsea Classic Winter - Black

Tretorn Chelsea Classic Winter

Med en varmfodrad gummistövel kommer man långt under vintern, i alla fall i de södra delarna av Sverige. Du som gillar Tretons Chelsea Classic kommer tycka om den här modellen som är en fodrad variant av samma sko. Stöveln är tillverkad av naturgummi utan PVC, och håller fötterna både torra och varma.

Tretorn Arch Hybrid - Black

Tretorn Arch Hybrid

En vattentät curlingkänga i unisexmodell som är tillverkad av neopren och naturgummi. Innersulan i pile håller foten varm och torr, och materialvalen gör skon lätt men ändå med en robust känsla som håller för väder och vind.

Kängan har ett extra bra hälgrepp, och skornas tå- och hälkappa har extra förstärkning som gör dem slittåliga.

Dr. Martens 2976 Leonore - Black Burnished Wyoming

Dr Martens 2976 Leonore Fur Lined

Att kängorna från Dr Martens har varit så populära ända sedan de lanserades beror inte bara på den goda kvaliteten och hur bekväma de är, utan även på hur deras desugners hänger med i trenderna. Den klassiska kängan har här utvecklats och anpassats till ett kallare vinterklimat, med varmt foder och en lägre profil. De finns i både svart och mörkt grå, båda med den klassiska gula sömmen i nederkant.

Icebug Metro2 BUGrip W - Black

Icebug Metro2 BUGrip

Icebug-skorna är inte bara varma och bra på att hålla väta ute, de är även riktigt bra på halt väglag. Den här modellen har så kallade dynamiska dubbar som ger ett bra grepp på is. De fungerar även att gå med på asfalt eller annan hård yta.

Skorna har en ovandel i vattenavvisande mocka och ett skaft i neopren som håller vristen varm och ger bra passform. Icebug Metro2 finns i både svart och brunt.

Timberland Icon 6-inch Premium - Wheat

Timberland Classic 6 inch premium

Med många år på nacken är kängorna från Timberland fortfarande en populär klassiker i skobutiken. Den slitstarka gummisulan har ett bra grepp och sömmarna är tätade för att ge extra god isolering.

De är vattentåliga och har väldigt god kvalitet – tar du hand om dem ordentligt så håller de i många säsonger framöver.

3 tips vid köp av vinterskor

  1. Ta hand om dem. Impregnera och behandla dina skor enligt konstens alla regler så håller de länge.

  2. Fundera över just din vinter. Är det betydligt större risk för slask än kyla där du bor så välj vattentätt. Är väderläget tvärtom så välj några riktigt varma skor.

  3. Ta höjd för extra plats. Är du extra frusen kan det vara skönt att lägga i en extra varm sula eller ha rejäla strumpor. Kanske ska du ta en större storlek i så fall?

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss