1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Topplista: Snygga vattenflaskor

Sara Assadi

Svårt att få i dig tillräckligt med vatten? Med en snygg vattenflaska blir det roligare att ta med flaskan, och lättare att komma ihåg de där extra deciliterna som vi annars lätt missar.

Förutom vattnet som finns i det vi äter bör vi få i oss ungefär 1–1,5 liter extra per dag, och ännu mer om vi svettats mycket på grund av träning eller varmt väder. Med en snygg flaska i väskan slipper du köpa dyrt vatten om du blir törstig utanför hemmet, och dessutom är det väl klargjort sedan gammalt att det är roligare att träna om man har rätt utrustning? Här är snygga vattenflaskor som passar lika bra på träningsmattan som på skrivbordet.

Klean Kanteen Reflect Insulated Vattenflaska 0.592L

Klean Kanteen Reflect Insulated 0,6 liter

Klean Kanteen har länge arbetat för att underlätta för människor att skapa sig en mer miljövänlig vardag, och den här flaskan är i allra högsta grad en del av det. Flaskan är plastfri och består av rostfritt stål, bambu och silikon anpassad för livsmedel.

Deras dubbelväggs-isolering håller drycker varma i upp till 20 timmar och kalla i upp till den dubbla tiden. Flaskan rymmer knappt sex deciliter och har en smart hållare i locket.

Jämför alla priser
Sistema Tritan Active Vattenflaska 0.8L

Sistema Hydrate Tritan active 0,8 liter

De här färgglada flaskorna från Sistema hydrate rymmer 0,8 liter och har ett smart lock som gör det lätt att snabbt öppna och stänga när man ska dricka. Den hållbara tritanplasten är okrossbar och blir inte mjölkig i ytan efter en tids användning.

Vattenflaskan är BPA- och ftalat-fri och tål både diskmaskin (översta korgen), mikrovågsugn (utan locket) och att läggas i frysen. En smidig och lättanvänd flaska som kan få vara med i hushållet länge alltså.

Yeti Rambler Vattenflaska 1.1L

Yeti Rambler vattenflaska 1,1 liter

Den här vattenflaskan är något så smart som en stor och robust termosflaska med en pip som gör att det smidigt går att dricka direkt ur flaskan om man vill det, men som även fungerar utmärkt att ha som vanlig termos på utflykten.

Pipen är lätt att ta bort för enklare rengöring. Flaskan har vakuumisolering, är tillverkad av rostfritt stål och går att köra i diskmaskin. Yeti Rambler finns i svart och vitt.

Smartshake Bohtal Insulated Vattenflaska 0.6L

Smartshake Bohtal insulated vattenflaska 0,6 liter

En snygg vattenflaska med marmorerat mönster i flera utföranden – den här modellen från Smartshake kastar definitivt ett lite lyxigt sken över ditt träningspass. Den är BPA-fri, gjord i rostfritt stål och har en smart silikonbotten som gör att den kan ställas ner ljudlöst och står stadigt.

Kall dryck håller sig kyld i 24 timmar och varm dryck håller i tolv timmar tack vare den smarta vakuumtekniken. Perfekt för den som behöver lite vätskepåfyllning på kontoret, gymmet eller i bilen.

Camelbak Camelbak Eddy Vattenflaska 0.75L

Camelbak Eddy vattenflaska 0,75 liter

Klassiska sportmärket Camelbak har länge varit i framkant med att serva törstiga idrottare med vatten vid behov. Den här flaskan på 0,75 liter är gjord av Eastman Tritan™ copolyester med ett lock i polypropylen. Den är fri från BPA/BPS/BPF.

Det går snabbt och lätt att ta sig en klunk i farten med det smarta droppfria munstycken, och flaskan är lätt att öppna helt och rengöra (eller fylla på med is vid extra varma dagar). Den kan även köras på översta hyllan i diskmaskinen.

3 tips när du köper vattenflaska

  1. Kolla efter en termosflaska. Med en flaska med termosfunktion får du två flaskor i en, och kan använda den även för varm dryck. Dessutom är det härligt att slippa dricka ljummet vatten efter en halvdag i solen.

  2. Köp rätt storlek. Om du bara dricker 3–4 deciliter extra per dag kommer du kanske tycka att det är för bökigt att släpa runt på en stor flaska och istället lämna den hemma. Och tvärtom, tar vattnet alltid slut så att du behöver fylla på, eller kanske rent av köpa mer, då behöver du en större.

  3. Håll koll på material. Plaster som släpper ifrån sig massa tråkigheter vid kontakt med vatten är inte det bästa valet för en vattenflaska. Välj en som är snäll mot både dig och naturen.

Gillade du den här topplistan?

Då kanske du gillar någon av dessa också:

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss