Uppdaterad  

Snygga plastglas till fest och utflykt

Sara Assadi

Även på en filt i parken eller på en stubbe i skogen smakar drycken bättre om den serveras i snygga glas. Här är några designade plastglas för champagne, vin och annan dryck att spana in!

Festlig stämning med fina plastglas

Oavsett om det är dags för möhippa, picknick med familjen eller en tur i skogen så kan det vara roligt att duka lite fint. Risken för glaskross vill man dock helst vara utan, och det är inte heller jättefestligt att servera bubbel i pappmugg.

Med snygga plastglas blir det en bra kompromiss – festlig stämning med minimal risk för att något ska gå sönder.

Bodum Pavina Outdoor Dricksglas 45cl 6st

Bodum Pavina Outdoor Dricksglas 45 cl 6 st

Perfekta glas för både varm och kall dryck då den dubbelväggade designen isolerar såvök värme som kyla bra. Materialet av hållbar SAN-plast är otroligt hållbart och tål både att frysas, värmas i mikrovågsugn och att diskas i maskin. Det drar inte åt sig färg från livsmedel och blir inte repigt eller matt vid använding.

Glasen säljs i 6-pack och finns att få i tre olika storlekar: 25 cl, 35 cl och 45 cl.

Jämför alla priser
Exxent Tritan Vitvinsglas, Rödvinsglas 36cl

Exxent Tritan vitvinsglas/rödvinsglas 36 cl

Glas med fot är alltid lite trixigt när det kommer till utomhusfest, och ska man sitta på en gräsmatta är kanske plastglas utan fot att föredra. Men nu finns det ju faktiskt tillfällen som kräver plastglas även om det saknas gräsmatta, och då är de här glasen svåra att skilja från vanliga. Perfekt plastglas för vin att ha i båten, husvagnen eller på andra platser där risken för omkullvältning är lite större.

Sagaform Picnic Drinkglas 30cl 4st

Sagaform Picnic Drinkglas 30 cl 4 st

Superfina glas som passar lika bra på barnens saftkalas på lekplatsen som för en liten drink på en filt i parken. Okrossbara glas i akrylplast som går att använda om och om igen utan att de blir flammiga eller matta. De fyra glasen rymmer 30 centiliter vardera och kommer i en fin presentask.

Diamond - Drinkglas 39cl

Diamond – drinkglas 39 cl

Enkla och snygga glas med ett diamantformat mönster som går att få i fyra olika färgställningar. Plastglasen är tillverkade av polystyren och rymmer knappt 4 dl. I Diamond-serien finns även flera andra köksprodukter, bland annat tallrikar, skålar och vinglas, för dig som vill matcha ordentligt på trädgårdsfesten.

Bodum Oktett Cocktailglas 25cl 4st

Bodum Oktett Cocktailglas 25 cl 4 st

Det dansk-schweiziska företaget Bodum har tillverkat köksprodukter sedan 1944. Då startades företaget i Danmark, men sedan 1978 är det baserat i Schweiz. De här glasen är en del av deras produktion av plastglas som ska vara så lika originalet som möjligt. Margaritaglasen är tillverkade av tålig polykarbonat och klarar att både frysas och diskas i diskmaskin. Dessutom kan de återvinnas.

Sagaform Picnic Champagneglas 20cl 4st

Sagaform Picnic Champagneglas 20 cl 4 st

Allt blir lite roligare med bubblor i glasen, och det är extra kul att kunna skåla vid givet tillfälle utan att behöva vara orolig över att något ska gå sönder. Dessa plastglas för champagne är gjorda av akrylplast och tål utan problem att tappas i marken eller skramla runt i en cykelkorg på väg till en klippa vid havet. Dessutom är de väldigt tjusiga!

3 tips vid köp av plastglas

  1. Sikta på bra kvalitet. Det är skillnad på plast och plast. Välj plastglas som inte repas lätt eller blir flammiga och matta efter en omgång i diskmaskinen.

  2. Köp snygga glas. Även om alla vet att det inte är riktiga glas så blir det en festligare känsla om det ser ut så.

  3. Välj bra plast. Som sagt, det är skillnad på plast och plast. Välj en som är fri från skadliga ämnen.

Behöver du hitta en present inför festen?

Här har vi samlat våra bästa tips på presenter:

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss