Uppdaterad  

Topplista: Snygga krokar till badrummet

Sara Assadi

Få rum har så stor nytta av ordning och reda som ett badrum. Ofta är utrymmet där begränsat och det kan vara en utmaning att se till så att alla i hushållet får plats med sina saker. Här är krokarna som hjälper dig att få ordning!

Förutom handdukar och morgonrockar finns det många användningsområden för krokar i badrummet. Kanske behöver barnens badkläder ett ställe att torka på i väntan på nästa simhallsbesök och en rulle med bomullspads hängas upp bredvid spegeln? Och så är det ju trevligt med gästhanddukar förstås.

Oavsett om du är ute efter en enkelkrok eller flera hängare på rad finns det många snygga modeller att välja mellan. Tänk bara på att dubbelkolla vad som gäller i just ditt våtrum innan du börjar borra i väggarna.

Beslagsboden BB1096

Beslagsboden BB1096

Det enklaste sättet att förnya i badrummet är att hitta något som kräver minimalt med ansträngning när det kommer till montering, och det är precis vad detta är. En stilren hängare med fyra krokar som har självhäftande montering. Här slipper du lära dig allt om vad våtrumsskydd heter – det är bara att klistra upp hållaren på väggen och hänga upp badrocken så är det klart! Det finns många varianter i samma serie att välja mellan, ifall du vill komplettera med fler storlekar.

Jämför alla priser
Smedbo Time (YK359)

Smedbo Time (YK359)

En trippelkrok från Smedbo som är självhäftande men även går att skruva fast med en dold fastsättning om du vill ha den extra stabil. Smedbo tillverkar högkvalitativa produkter för badrum och lämnar en funktionsgaranti som gäller i tio år från inköpsdatum. Den blanka kromade ytan passar bra i ett badrum och är enkel att matcha med resten av inredningen.

Ferm Living Curvature (502804-01)

Ferm Living Curvature (502804-01)

Den som inte är särskilt förtjust i raka linjer kan titta mot de här krokarna från Ferm Living. Modellen Curvature är en matt mässingskrok som säljs i trepack, och passar fint även i andra rum än badrum. Krokarna är drygt 6 centimeter höga och 2,5 centimeter djupa. Vissa mindre avvikelser kan förekomma då de är tillverkade för hand, vilket gör dem alla unika.

Vipp 12 (01201) 2pcs

Vipp 12 (VIPP12) 2-pack

En exklusiv och stilren krok i rostfritt stål och svart plast som passar i alla moderna badrum. Kroken fästs enkelt med sugkopp på alla släta ytor och går att flytta på vid behov. Vipp kommer i ett set om två och varje krok är knappt 4,5 centimeter i diameter. Den snygga designen gör att Vipp passar bra även i andra rum än badrummet – låt fantasin styra!

Menu Norm (7641539)

Menu Norm (7641539)

Kanske inte en krok i ordets rätta bemärkelse, men om du letar efter en upphängningsanordning till badrummet så är detta onekligen en bra kandidat. Med Menu Norm får du ett stilrent räcke att hänga våta handdukar på, och den rundade designen gör att den mjukar upp känslan i inredningen. Materialet är pulverlackerad aluminium med zinklegering och hängaren är 60 centimeter lång, 2 centimeter hög och står ut 7 centimeter från väggen.

Smedbo Outline Lite (FK630)

Smedbo Outline Lite (FK630)

Sju krokar i ett svep får du när du monterar upp den här vertikala hängaren i polerat rostfritt stål på badrumsväggen. Tack vare den smarta designen med de vridbara krokarna går det att hänga upp många handdukar på liten yta utan att de ligger över varandra. Smedbo Outline Lite är totalt 63 centimeter hög och monteras upp med skruv i två dolda fästpunkter.

Tre tips innan du köper krokar till badrummet

  1. Vill du borra i väggarna? Montering i badrum kräver lite olika ansträngning beroende på hur rummet är byggt. Välj en självhäftande krok om du vill slippa arbetet med att sätta dig in i allt vad våtrumsskydd heter.

  2. Kan du bygga på höjden? Med en vertikal hängare kan du få in mer textil på mindre yta.

  3. Har du en ombytlig personlighet? Använder du krokar med sugpropp kan du ångra dig igen och igen och igen utan problem.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss