Uppdaterad  

Topplista: Snygga klockor

Sara Assadi

En klocka är inte bara en klocka utan även ett smycke som du alltid har på dig. Här är modeller som passar till både vardag och fest.

Det finns en oskriven regel om att högerhänta bär klockan på vänster handled och tvärtom. Anledningen till det är att det är lättare att repa klockan när man använder sin skrivhand, och att det är lätt att klockan dras upp och börjar gå fel. Nuförtiden går de flesta klockor på batteri och saknar den lilla uppdragsknappen, och kanske är det också därför den här klädregeln inte är lika strikt. I dag är det till och med kungligheter som gör “fel”, till exempel har kronprinsessan Victoria ofta setts med armbandsuret på höger hand.

Här är modeller som passar fint på alla handleder!

Seiko Prospex (SRPD11K1)

Seiko Prospex (SRPD11K1)

Prospex är en Seikoklocka i en lite sportigare och mer maskulin modell. Den svarta länken är gjord av rostfritt stål och stängs med ett viklås. Urtavlan som är blå har även en datumvisare i högerkant så att du lätt kan hålla koll på både dag och tid. Klockan är vattentät ner till 200 meter och du slipper tänka på att byta batterier i den, eftersom den är självuppdragande med hjälp av rörelserna från din handled.

Jämför alla priser
Daniel Wellington Petite Sterling (DW00100164)

Daniel Wellington Petite Sterling (DW00100164)

Daniel Wellington är klocktillverkaren som gjorde sig känd för att väldigt flitigt använda sig av influencers för att nå ut med sin produkt. Det lyckades väldigt bra, för nu syns hans klockor över hela världen och företaget har närmare fem miljoner följare på Instagram. Hans klockor marknadsförs som eleganta och tidlösa klassiker, och modellen Petite Sterling är inget undantag. En enkel klocka med länk i rostfritt stål och vit urtavla som blir som ett diskret smycke på armen.

Tre tips inför klockköpet

  1. Köp rätt storlek. Vill du ha en liten och smal klocka eller en bred och maffig boett? Fundera på vad som passar din stil bäst.
  2. Analog eller digital? En smaksak där det endast är du själv som vet vad du gillar bäst.
  3. Batteri eller uppdragbar? Är du en person som orkar hålla på med batteribyte eller föredrar du när klockan drar upp sig själv och aldrig kan stanna? Välj klocka utefter det.

Vill du se fler topplistor?

Här hittar du fler plagg och accessoarer som kanske matchar klockan:

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss