1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Topplista: Snygga element

Sara Assadi

Element är kanske inte det första man har i åtanke när man ska inreda ett hem, men det finns faktiskt en del modeller som är riktigt snygga. Här är några av dem.

Olika typer av element

När man pratar inredning så går tankarna kanske främst till soffor och andra framträdande möbler, men element är ju ofta lika synliga som resten av inredningen. Oavsett om du behöver ett extra el-element eller ska byta ut dina befintliga vatten- eller oljeelement så finns det många olika modeller att välja på. Här är några stycken du kan kolla på om du vill värma upp ditt hem med stil!

Cecotec ReadyWarm 9000 Space 360º 2000W

Cecotec ReadyWarm 9000 Touch Connected Black

Ett snyggt element som kombinerar en retro design med en känsla av framtiden tack vare sin digitala display, wifi-uppkoppling och touchpanel. Cecotec ReadyWarm är ett lättplacerat och tyst oljefyllt element i diskret design i nio paneler. Elementet står på hjul vilket gör det lätt att flytta på, och kopplas in med stickpropp.

Elementet har en timer som går att ställa på max nio timmar och värmer upp ett rum på ungefär 20 kvadratmeter.

Jämför alla priser
DeLonghi Dragon4 TRD4 0615 230V

DeLonghi Dragon4

Ett måste för retroälskaren som behöver en extra värmekälla hemma eller i sommarstugan. Det här oljefyllda elementet kopplas in i eluttaget och ger en jämn och behaglig värme som håller länge. Designen är genomtänkt och elementet är lättplacerat tack vare sin smidiga storlek. Extra plus för hjulen som gör det enkelt att flytta omkring elementet till önskad plats.

Adax NEO NP20 KDT 650020 230V 2000W

Adax NEO NP20 KDT 650020 230V 2000W

Ett riktigt stilrent konvektorelement i slimmad design. Norska Adax arbetar för att ta fram energisnåla element för framtiden, och den här modellen har så kallad öppet fönster-funktion, överhettningsskydd och LCD-display.

ADAX Neo är endast 9 centimeter djupt och med en plan och lättrengjord yta samt rundade kanter för ett mjukare intryck.

Thermrad Compact-4 Plus Type 11 400x1200

Thermrad Compact-4 Plus Type 11 400x1200

En prisvärt vattenburet element som passar bra de gånger man inte vill ha någon bottenanslutning. Monteras osynligt på väggen med medföljande L-fästen och är endast 6 centimetet tjockt.

På ovasnidan ligger ett skyddande galler med rundade hörd som gör det lämpligt att placera i utrymmen där barn vistas. Thermrad Compact finns i flera olika storlekar vilket gör det till ett både lättmöblerat och smidigt alternativ.

Cecotec Warm 6700 1500W

Cecotec Warm 6700 1500W

Ett konvektionselement som har gjorts i en både stilren och lekfull design, vilket gör det lättplacerat i alla moderna hem. Värmen ställs enkelt in med den användarvänliga termostaten. Uppvärmningen är både snabb och tyst, och för extra säkerhet är elementet utrustat med överhettningsskydd. Det medföljer upphängningsanordning för vägg för den som inte vill ha det på golvet.

3 tips inför köp av element

  1. Kolla energiåtgången. Det kan skilja mycket mellan olika modeller, håll koll så du inte får en chock när räkningen kommer.

  2. Kompromissa lite. Ett element tar plats och syns mycket och ofta om det ska stå på golvet. Kom ihåg det när du tittar på prislappen.

  3. Strunta helt i utseendet. Tycker du att alla element är fula? Spana in vår sida med snygga elementskydd i stället.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss