1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Sätt stilen i badrummet med ett snyggt duschdraperi

Sara Assadi

Ett duschdraperi är en ganska stor del av badrummets inredning. Välj ett snyggt som matchar resten av känslan där inne.

Topplista: Snygga duschdraperier

När det kommer till att få till en härlig badrumsinredning så är det ofta en känsla av lugn och ro som eftersträvas. Att få sig en stund ifred bakom låst dörr är alltid lika välkommet, och med rätt atmosfär blir det njutningsfullt att ta en lång dusch eller ett varmt bad.

För att förhindra att det hamnar vatten i hela badrummet krävs dock ett duschdraperi, och där finns det en djungel att välja bland. Här har vi hittat några varianter att välja mellan, så att du slipper leta och i stället kan få lite extra tid i ditt skumbad!

Duschdraperi med tyngd

Gynning Design Looking For You (222-i92)

Gynning Design Looking For You

Carolina Gynning designar inte bara smycken och målar tavlor, hon designar även duschdraperier. Den här heter Looking for you och är ett svartvitt motiv av ett kvinnoansikte, vilket känns typiskt för Gynnings konst i övrigt. Motivet finns även på servetter och kuddfodral.

Jämför alla priser
Spirella Transparent

Spirella Matto

Ett transparent duschdraperi som passar i de flesta moderna badrum. Företaget Spirella är ett schweiziskt företag och enligt historien de som ska ha introducerat duschdraperiet för den europeiska marknaden. Detta efter att grundaren Anton A Heuberger tagit en dusch på ett amerikanskt hotellrum och blivit inspirerad av inredningen. Duschdraperiet är tillverkat i 100 % vinyl och tål endast handtvätt.

Out of the blue Periodic Table (31/4050)

Out of the blue Periodiska systemet

Slå två flugor i en smäll och öka på dina kunskaper om våra grundämnen medan du duschar (eller sitter på toaletten). Det här draperiet är 180 x 180 cm och pryds av en karta över det periodiska systemet, vilket ibland kallas för naturvetenskapens bibel. Upphängningsringar medföljer.

Spirella Flamingo

Spirella Flamingo

För in lite färg och lekfull natur i badrummet med hjälp av det här glada duschdraperiet med flamingos på framsidan. Draperiet får ett snyggt fall tack vare det insydda tyngderna i nederkant, vilka även hjälper till att hålla det still så att du slipper få det klistrat mot kroppen när du startar duschen.

Spirella Flamingo är tillverkat av 100% polyester, har storlekn 180x200 cm och kan tvättas i skontvätt på 40 grader.

Ferm Living Chambray (FL-9297)

Ferm Living Chambray (FL-9297)

Draperiet Chambray från trendiga Ferm Living är gjort i ett mjukt bomullsmaterial vilket ger en mjuk och ombonad känsla till badrummet. Det finns i två olika dämpade toner som passar till de flesta moderna badrumsinredingar. Duschdraperiet är 205x160 centimer och kan tvättas i 30 grader.

3 tips inför att du köper ett duschdraperi

  1. Kolla tvättråden. Det är skönt att snabbt kunna fräscha upp draperiet genom att slänga in det i tvättmaskinen – handtvätt är inte lika kul.

  2. Känn på tyngden. Får du panik när draperiet sveper sig inåt och klistrar sig mot kroppen? Köp ett draperi med tyngder i nederkant som hjälper till att hålla det rakt.

  3. Håll ett öga på materiallappen. Det finns duschdraperier som känns nästan som vanligt tyg, vilket är betydligt trevligare än de mer plastiga varianterna.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss