Uppdaterad  

Köpguide: Små tvättmaskiner

Emma Björkman

Har du ett litet badrum men vill ändå ha en egen tvättmaskin? Då kan en mindre tvättmaskin vara lösningen. Här är små tvättmaskiner för dig som har ett begränsat utrymme.

Köpguide: Små tvättmaskiner

Det är praktiskt att ha en egen tvättmaskin för att spara tid om du snabbt behöver få kläder rena. Men Ibland kan utrymmet vara en utmaning, oavsett om det handlar om exempelvis stugan eller lägenheten. Kanske har du ett litet badrum och behöver då titta på utbudet av små tvättmaskiner.

Hur väljer jag en liten tvättmaskin?

Och vilken tvättmaskin är bäst? Det finns en djungel av tvättmaskiner och funktioner. Ett bra tips är att först mäta utrymmet i ditt badrum ut för att veta vilken storlek du får plats med. Behövs en frontmatad eller toppmatad tvättmaskin? Det handlar alltså om var luckan sitter på tvättmaskinen. En frontmatad tvättmaskin är vanligare, men behöver mer utrymme framför maskinen. En toppmatad maskin behöver utrymme ovanför, men är i sin tur mer ergonomisk.

Små tvättmaskiner är också bra eftersom de ofta drar mindre ström och förbrukar mindre vatten jämfört med en stor tvättmaskin, men det är alltid bra att titta på energiåtgången när du väljer tvättmaskin. Klass A är mest energieffektiv och G är sämst på skalan.

Bor du litet kan det också vara viktigt att titta på ljudnivån och centrifugering. En tyst maskin som vibrerar minst kan vara att föredra både för dig och eventuella grannar. Vilken som är bäst för just dig handlar kanske om en kombination om mått och funktioner. Här fem bra, små tvättmaskiner.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss