Uppdaterad  

Guide: Så gör man loom bands

PriceRunner

Att skapa armband, figurer eller till och med kläder av de små färgglada gummiband som också kallas loom bands har varit väldigt populärt ett tag. Ändå kan det vara svårt att veta var du ska börja. Här får du en guide till hur du lyckas som loom bands-designer.

Guide: Så gör man loom bands

Så skapades loom bands

Loom bands har tagit världen med storm. Allt började med att en pappa såg sina barn göra armband av gummisnoddar hemma. Han försökte att visa hur de kunde göra snyggare och mer avancerade varianter genom att knyta dem på andra sätt, men det blev för svårt för barnen. I stället föddes idén om en leksak som kunde göra det enklare för barn att skapa armband och liknande av gummiband – Rainbow loom var fött. Så hur kan du komma igång? Följ vår guide för att få en enkel start i hur man gör loom bands.

Vad är Rainbow loom?

Rainbow loom är egentligen namnet på själva plattan som du använder för att trä dina gummiband på. Genom att dra dem över och runt varandra med vad som liknar en virknål går det att skapa imponerande kreationer. Små piggar på plattan gör det enkelt att placera banden och nätet är fullt av olika guider för hur du kan använda den. Du kan också experimentera på egen hand.

Loombands

Vad är loom bands?

Loom bands är själva gummibanden som du knyter ihop. De säljs ofta i stora volymer och finns i alla tänkbara färger.

Hur använder jag loom bands?

Ett alternativ är att själv testa dig fram. Om du har stickat något tidigare så finns det vissa likheter, men ett Rainbow loom-set kommer med färdiga instruktioner för hur du kan börja. Följ bara instruktionerna, så är du snart igång.

Steg för steg: Så kommer du igång med loom bands

Ett av de lättaste sätten att komma igång är att använda dig av Rainbow loom mini. Det är inte en platta utan ser mer ut som ett rör med ett huvud som har fyra piggar på sig.

  1. Det första bandet sätter du som en åtta på huvudet mellan piggarna. Du korsar alltså bandet i mitten.

  2. Nästa två sätter du bara på som vanligt. Utan att korsa banden.

  3. Ta med hjälp av verktyget som liknar en virknål och dra det gummiband du började med, som sitter som en åtta, över piggarna och släpp det ovanpå de två banden. Gör samma sak på båda sidorna.

  4. Lägg på ett nytt band och gör samma sak med band som nu ligger underst.

  5. Upprepa den här proceduren tills bandet har fått önskad längd.

  6. Nu är det dags att sätta ihop armbandet. Du borde nu ha två band på huvudet. Gör som vanligt med det understa bandet men spara det översta. Det ska du i stället ta ena sidan av och dra över så att det är helt fäst på ena sidan av huvudet. Ta ett av de medföljande fästena och sätt ihop armbandet.

Nu är det klart! Njut av ditt vackra, färgglada loom band.

Loombands

Vill du bli expert på loom bands?

Det finns flera böcker skrivna om loom bands som lyfter fram olika tekniker och designer att inspireras av. Kolla in ”Loomband: 60 gummibandsprojekt från armband till nyckelringar” eller ”Bracelets, Jewelry, and More!” för inspiration.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss