1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Organisera hemma

Lea Sefeld

Städning, organisering och förvaring är en stor trend just nu. Optimera ditt hem och få ordning på prylarna med de smarta förvaringslösningar vi har listat i den här guiden.

Förvaring till hela hemmet

Från källare till vind – vi hjälper dig att få ordning på stöket.

När du städar och plockar ihop utspridda saker, ta en titt på dem och fråga dig själv var de hör hemma. Det ska vara smidigt att röja upp i vardagen, och om allt har en fast plats går det både snabbt och enkelt att hålla fint.

Plastlådor till förrådet och förvaring till kylskåpet, köket och badrummet – vi har listat allt du behöver.

Förvaring till förrådet

I förrådet gäller det att förvara prylarna så praktiskt som möjligt. Tåliga plastlådor som sluter tätt och kan stå emot fukt är ett bra val där. Välj gärna lådor som är genomskinliga och kan staplas. Fina äppellådor av trä är bra till sådant du använder till vardags och fungerar samtidigt som dekoration.

Förvaringslådor

Förvaring till kylskåpet

Nu har ordningstrenden nått ända in i våra kylskåp. Optimera platsen där inne genom att sortera in matvarorna i olika lådor. Lägg till exempel alla pålägg i en låda, så är den enkel att ta fram när det vankas frukost.

Förvara gårdagens rester i täta behållare, så förlänger du deras livslängd. En del behållare kan du även scanna i en app, så att du lätt kan hålla reda på när du ställde in dem.

Köksförvaring

Förvaring till skafferi och köksskåp

Pasta, mjöl, kryddor och andra torrvaror kan du förvara både snyggt och praktiskt i köksskåpen. Det finns en uppsjö system, bland annat med boxar som du kan stapla på varandra i djupa lådor eller rada upp bredvid varandra i mindre skåp och lådor.

Köksförvaring

Förvaring på köksbordet

Har du inte plats i skåpen? Då finns det massor av fin och praktisk förvaring som gärna får stå framme på köksbordet. Här finns både vackra klassiker i porslin, med praktiska lås och trendiga alternativ i neutrala färger.

Dekorativ köksförvaring

Förvaring till kontoret

Hur är det nu, ett rörigt bord = ett rörigt sinne? Om du jobbar hemifrån kan det vara skönt att ha ordning på hemmakontoret, så att det inte blir en del av hemmet som stressar dig.

Organisera kontoret med mappar, lådor och askar, så kan du både börja och avsluta arbetsdagen enligt "clean desk"-principen.

Kontorsinredning och förvaring

Förvaring till badrummet

Visst är det något tillfredställande med att få öppna en helt perfekt organiserad låda? När morgonen är stressig och tiden knapp är det skönt att snabbt kunna hitta det man letar efter. Så varför inte få ordning även på badrumsskåpet?

Smink, hårvax, parfym, tops – och allt annat som hör till. Vardagslivet blir så mycket enklare om allt har en fast plats.

Sminkförvaring

Förvaring till garderoben

Har du en liten hall eller drömmer du om en mer inbjudande garderob? Med praktiska lådor och ett smart förvaringssystem kan du enkelt skapa en bättre överblick över kläderna.

Du kan till exempel ha en särskild låda till alla strumpor, eller rulla ihop bälten och slipsar fint och lägga dem i en egen ask.

Om det är ont om plats i hallen kan en hatthylla ge plats till lådor med halsdukar och vantar.

Förvaringslådor

Hittade du inte riktigt vad du var ute efter? Klicka på länken nedan, och spana in hela sortimentet av förvaring.

Lådor & korgar

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss