Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Så kopplar du Apple Airpods till datorn (Macbook och PC) - steg för steg med bilder

Profilbild
Uppdaterad 19 december 2019

Visste du att du kan koppla ihop dina Apple Airpods med din dator? I vår steg för steg-guide för respektive operativsystem visar vi tydligt med bilder och utmärkta steg hur du går tillväga.

Det är inte alltid du vill att alla i rummet ska höra det du lyssnar på i datorn. Genom att ansluta ett par hörlurar till den säkerställer du att det bara är du som hör. Men hur går du tillväga om det är ett par Apple Airpods? Nedan hittar du instruktioner för hur du ansluter dina Airpods till din dator - det är hur enkelt som helst.

Men tänk på att en stor del av styrningen av dina Airpods sker med hjälp av röstassistenten Siri. Siri fungerar endast när du har dina Airpods kopplade till en enhet från Apple - hon fungerar alltså inte med PC eller Android. Kopplar du dem till något av det senare kan du alltså endast lyssna och svara på samtal, inte använda röststyrning för att byta låt och liknande.

Hitta bästa pris på Airpods

Apple AirPods med laddningsetui (2019)

Apple AirPods med laddningsetui (2019)

Hitta bästa pris på senaste generationens Apple Airpods.

Apple Airpods

Instruktioner för att koppla Airpods till Mac - steg för steg

Tillvägagångssättet för att koppla Airpods till Macbook påminner mycket om hur du gör när du kopplar dem till Iphone, men denna gången ska du använda dig av knappen på etuiet.

1. Slå igång Bluetooth

Börja med att öppna Systeminställningar på din Mac och starta Bluetooth - om du inte redan har Bluetooth igång. Du hittar Systeminställningar under Applemenyn längst upp till vänster. Behåll Bluetoothfönstret öppet.

2. Förbered hörlurarna

Placera dina Airpods i det medföljande powerbanketuiet och behåll locket på etuiet öppet.

3. Starta Bluetooth-parkoppling

Placera etuiet bredvid din Mac - se till att locket fortfarande är öppet - och tryck in knappen på baksidan av etuiet tills lysdioden inuti börjar blinka i vitt.

4. Parkoppla

Dina Airpods kommer att dyka upp i Bluetoothfönstret på din Mac. Tryck på knappen Anslut för att parkoppla dem.

Airpods kopplas till PC via Bluetooth

Instruktioner för att koppla Airpods till PC - steg för steg

Precis som du kan koppla Airpods till en Macbook kan du även koppla dem till en PC. För att detta ska fungera krävs det att din dator har Bluetooth. Om den saknar det kan du köpa till en Bluetooth-dongel och koppla in den i datorns USB-uttag.

1. Starta Bluetooth

Börja med att starta Bluetooth i datorn och behåll inställningsfönstret för Bluetooth öppet.

2. Hörlursförberedelse

Placera hörlurarna i powerbanketuiet och öppna locket så att lysdioden inuti blir synlig.

3. Tryck på knappen

Se till att din dator och dina hörlurar befinner sig inom tio meters räckvidd från varandra och tryck sedan på knappen på powerbanketuiets baksida tills lysdioden börjar blinka vitt. Locket ska alltså fortfarande vara öppet.

4. Anslut

Nu blir de synliga för Bluetooth i din dator och du kan i inställningsfönstret i datorn välja att lägga till en Bluetoothenhet. Datorn kommer att söka efter enheter och när dina Airpods dyker upp i listan klickar du på dem för att ansluta till dem.

Mer läsning om Airpods

Test: Vi har långtidstestat Apple Airpods trådlösa hörlurar generation 1. Vill du läsa vad vi tycker om dem? Läs PriceRunners test av Apple Airpods. Där kan du bland annat läsa om deras batteritid och hur användarvänliga de är.

Tips: Förutom att koppla ihop dina Airpods med datorn och mobiltelefonen kan du även använda dem tillsammans med din Apple TV och din Apple Watch. Parningen med Apple Watch sker automatiskt när du anslutit hörlurarna till din Iphone. Även parkopplingen med Apple TV sker automatiskt - förutsatt att du använder samma Icloudkonto. Gör du inte det kan du helt enkelt trycka in knappen på fodralet och därefter ansluta till hörlurarna genom att gå in i inställningsmenyn på din Apple TV och välja fjärrkontroll --> enheter.

Visste du förresten att du kan köpa tillbehör till dina Airpods? Straps är exempelvis bra om du är lite slarvig och lätt vill kunna hålla reda på hörlurarna. Du kan även stajla etuiet genom att köpa till skal i form av silikonfodral.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!