• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Topplista: Finaste vaserna

Sara Assadi

En vacker vas är ett måste i varje hem, oavsett om den är till större blombuketter eller enstaka snittblommor. Vi har kikat på vilka vaser som är populära just nu – kanske hittar du en ny favorit?

Iittala Alvar Aalto Vas 25.1cm

Iittala Alvar Aalto

Den här omtyckta vasen finns i olika storlekar och färger. Det finns även ljuslyktor, brickor och serveringsskålar i samma charmiga vågform.

Skrufs Glasbruk Kolonn Vas 20cm

Skrufs Glasbruk Kolonn

Serien Kolonn skapades till Nationalmuseums nyöppning 2018. Vasen är lika vacker oavsett om du har den till en större bukett eller ett par snittblommor. Finns i tre storlekar.

Ernst Round Vas 25cm

Ernst

Ernst är en stilren rund vas i klassisk design med ett litet läderband runt halsen. Förutom den finns även hyacintvaser i både sten och glas från samma kollektion.

Holmegaard Primula Vas 17.5cm

Holmegaard Primula

Holmegaard Primula är en vas i grått glas som låter blommorna stå i fokus. Perfekt till hortensia eller andra praktfulla blommor.

Klong Äng Vas 9cm

Klong Äng

Klong Äng har länge varit en populär vas. Den har en inbyggd blomhållare i metall som gör det enkelt att arrangera blommorna så att de står både vackert och stadigt.

Orrefors Carat Vas 24cm

Orrefors Carat

Ljuvliga liljor trivs allra bäst i en riktigt elegant vas, till exempel den här från Orrefors.

Kosta Boda Open Minds Vas 36cm

Kosta Boda Open Minds

Den här vasen behöver nästan ingen bukett – den är ett konstverk i sig. Open Minds-serien har även serveringsskålar och glas.

Marimekko Flower Vas 10.4cm

Marimekko Flower

Flower från Marimekko är en liten grön vas med böljande former. Eftersom den endast är 10,4 centimeter hög är den fin att ha årets första vårblommor i.

Kähler Hammershøi Vas 8.5cm 3st

Kähler Hammershøj Miniatyrvas

En liten vas som är perfekt för små sticklingar, avokado eller ekollon. Låt den stå ensam eller tillsammans med fler små vaser i olika storlekar.

Muubs Echo Vas 50cm

Muubs Echo

Den här lite rustika vasen är extra snygg att ha pampasgräs eller torkade blommor i. Det är en hög vas på 50 cm som antingen kan stå på golvet eller på ett litet bord.

House Doctor Varios Vas 19cm

House Doctor Varios

House Doctors vas Varios har ett flertal hål i olika storlekar upptill, redo för vackra blommor att stickas ner i.

Jonathan Adler Frida Vas 40.6cm

Jonathan Adler Frida Vas

En unik vas med ansikten runtom. Vasen har även lock, ifall du hellre använder den som smyckesskrin.