Uppdaterad  

Köpguide: Billiga och bra utemöbler för balkongen

Emma Björkman

Under varma dagar blir balkongen ett härligt extrarum för att fika, äta måltider eller slappa. Oavsett om du har en liten eller en stor balkong finns det ett stort utbud av utemöbler. Här har vi listat några populära, bra och billiga utemöbler för balkong just nu.

Köpguide: Billiga och bra utemöbler för balkongen

Den första frågan du ska ställa dig när du ska köpa utemöbler till din balkong är: Vad vill jag använda min balkong till? Vill du kunna äta dina måltider på balkongen tillsammans med andra är det smart att köpa en matgrupp. Föredrar du att ha balkongen som ett extra vardagsrum är det klokt att inreda den] som en lounge med en soffgrupp och ett lägre soffbord. I dag är utbudet av utemöbler så stort att det finns snygga, praktiska och billiga alternativ både för en liten balkong och en stor balkong. Kanske hittar du de perfekta möblerna för just din balkong i vår lista över populära utemöbler just nu?

Och du, glöm inte att läsa skötselanvisningarna för dina balkongmöbler när du köper dem. Genom att ta hand om dina utemöbler håller de längre och skyddas från väder och vind. Olja in dina trämöbler och torka av dem regelbundet. Det gäller även om du har en inglasad balkong.

När balkongsäsongen är över – ta in dina utemöbler och förvara dem torrt, svalt och frostfritt. Det gör att de hålls fräscha och fina tills det är dags att ta fram dem igen.

Brafab Sangro Ø46cm Sidobord

1. Brafab Sangro Ø46cm Sidobord

Ett praktiskt och stilrent sidobord, perfekt för en liten balkong. Bordet är tillverkat i lackat stål, vilket gör att det är slitstarkt och tåligt för väder och vind.

Mått: 46 x 52 cm

Jämför alla priser
Amazonas Brasil

2. Amazonas Brasil Hängstol

Har du alltid drömt om en hängmatta men har inte plats för det på din balkong? Om du har möjlighet att borra i balkongtaket kan en hängfåtölj vara lösningen. Den randiga hängmatte-stolen är tillverkad i ett slitstarkt tyg. Kombinera med ett lägre sidobord som du kan ställa dina saker på medan du sitter och gungar i värmen.

Hillerstorp Alvdalen

3. Hillerstorp Alvdalen Cafébord

Ett stilrent och underhållsfritt bord i mörkbrunt stål med bordsskiva i glas. Glaset går enkelt att ta av från bordet för smidig rengöring och förvaring.

Mått. Höjd: 70 cm. Bredd: 62 cm.

Vill du ha ett caféset – kombinera gärna med Hillerstorp Alvdalen armstol i samma serie.

Kayoba 956204

4. Kayoba 956204 Solstol

Älskar du att sitta och njuta i värmen, medan du är bekvämt tillbakalutad? Den här sköna baden-baden-stolen kan ställas in i både upprätt och liggande läge och är lätt att bära med till stranden eller parken. När solstolen inte används kan den enkelt fällas ihop för att ta minimalt med plats. Den är tillverkad i en hållbar stålram och ett tyg som är slitstarkt så att du kan ha glädje av din stol i flera år.

Mått: Bredd: 59 cm. Höjd: 97 cm. Djup: 74 cm.

Interbuild Toronto Balkongbord

5. Interbuild Toronto Balkongbord

Om du har en liten balkong men ändå vill kunna äta måltider eller fika är ett bord som hängs på balkongräcket en praktisk lösning. Det här balkongbordet tar liten plats och är lätt att rengöra med en fuktad trasa.

Fatboy Lamzac 2.0 Soffa

6. Fatboy Lamzac 2.0 Uppblåsbar soffa

En Fatboy är en räddare i nöden när du vill ha en skön solsäng eller en mjuk sittplats på din balkong. Den blåses upp enkelt i några få steg. När du inte använder den tömmer du den snabbt på luft och förvarar den inomhus i en smidig väska. Det här är utemöbeln som passar lika bra på din balkong, som på stranden eller i parken. Tillverkad i tålig nylon och bär upp till 200 kilo.

Brafab Esino Caféset, 1 Bord inkl. 2 Stolar

7. Brafab Esino Cafégrupp , 1 Bord inkl. 2 Stolar

Ett klassiskt caféset med bord och två stolar. Praktisk lösning om du vill kunna äta måltider på din balkong men inte har plats för en större matgrupp. Bordet och stolarna är tillverkade i lackat stål, vilket gör dem lätta att rengöra och tåliga för väder och vind. När möblerna inte använd kan de enkelt fällas ihop för att ta minimalt med plats.

Mått: Bord: 60 x 60 x 71 cm. Stol: 42 x 50 x 80 cm.

Hillerstorp Droppen

8. Hillerstorp Droppen Hängstol

En skön balkongfåtölj för lata dagar som skapar en härlig loungestämning på en begränsad yta. Tänk att gunga lugnt och dricka ett stort glas iskaffe i denna på en solig dag.

Plus Nostalgi 18591-15 Trädgårdsbänk

9. Plus 18591-15 Trädgårdsbänk

Behöver du extra sittplatser på balkongen, eller vill ha någonstans att ställa blomkrukor? Då är den här bänken i svartmålat trä perfekt. Ställ bänken mot en vägg eller mot balkongräcket och lägg på några fina sittdynor så kommer du och dina gäster att sitta skönt. Vårda din träbänk enligt skötselanvisningarna så håller den sig fin längre.

Mått: Bredd: 38 cm. Höjd: 44 cm. Längd: 177 cm.

5 tips för hur du inreder en liten balkong:

1. Mät balkongens storlek

Även en liten balkong kan bli användbar och mysig med lite planering. Mät din balkong noga så att du vet hur stora möbler du kan köpa.

2. Satsa på hopfällbara möbler

Ett bord som du kan hänga på balkongräcket och fälla ner när det inte används är praktiskt. Samma sak med stolar som går att fälla ihop eller stapla på varandra. Om du vill ha en loungegrupp på din balkong men inte har så mycket yta kanske du kan köpa två delar av en modulmöbel och kombinera dem så att det passar dina balkongmått? Två hörnmoduler med ett lågt bord ståendes mellan dem blir en härlig sällskapsyta.

3. Gör en soffa av en träbänk

En bänk mot en vägg kan också fungera som en skön soffa. Köp dynor med rygg så sitter du extra skönt.

4. Skärma av med blommor och växter

Häng blomlådor på balkongräckena för att skapa en grön oas som inte tar någon yta från golvet. Blommor skyddar dessutom från insyn. En tålig matta anpassad för utomhusbruk eller trall på golvet är skönt för fötterna.

5. Lägg till fina detaljer

Skapa extra myskänsla med kuddar, plädar för kyliga kvällar och en ljuslykta eller en ljusgirlang.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss