1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Topplista: Bästa sällskapsspelen

Sara Assadi

Sällskapsspel har roat både stora och små i alla tider. Oavsett om du gillar klurig frågesport, strategiska långkörare eller roliga partyspel finns det något för dig. Samla familjen – vi har listat de sällskapsspel som är särskilt populära just nu!

Wingspan

Wingspan

2–5 spelare från 10 år

Du behöver inte vara ornitolog för att roas av Wingspan, men vi varnar för att spelet kan trigga ett nyfiket intresse för fåglar. Wingspan är ett lärorikt strategispel där ni vill samla fåglar till ert naturreservat. De ger alla olika poäng och olika fördelar, och ni måste ha både rätt mat och förutsättningar för att de ska kunna bo där.

Jämför alla priser
Peliko Smart 10

Smart10

För 2–8 spelare från 10 år

Dags att gnugga geniknölarna! Här behöver du inte sitta och halvsova dig igenom ett långsamt parti, för i Smart10 får alla svara på varje fråga. Frågorna har tio svarsalternativ och ni gissar på det ni tror stämmer. En poäng per rätt svar och först till 30 vinner.

Ticket to Ride: Europe

Ticket to Ride

För 2–5 spelare från 8 år

Ticket to Ride har vunnit flera priser för bästa spel. Spelplanen består av en karta, där ni tävlar om att bygga järnvägar mellan olika orter. Ju längre sträckor, desto högre poäng. Det här är ett spännande spel som både kräver planering och poker face – för ni vet inte om ni är ute efter att bygga på samma sträckor.

Catan

Catan

För 3–4 spelare från 10 år

Här är du och dina motspelare upptäcktsresande som precis har kommit till ön Catan. Nu ska ni bygga vägar och byar, men det gäller att planera väl. En stor del av spelet går nämligen ut på att byta material med varandra och att verkligen bygga strategiskt, vilket inte är det enklaste när ni alla strävar mot samma mål: att ta över Catan!

Kärnan Dinosauriespelet

Dinosauriespelet

Har du en dinosauriefantast i familjen? I Dinosauriespelet har ett havsmonster tagit baby-dino till fånga, och det är ert uppdrag att ta er ut till ön där de befinner sig och rädda lilla dino.

2–4 spelare från 5 år

Asmodee Sequence

Sequence

För 2–12 spelare från 7 år

I Sequence behöver du både tur och skicklighet för att vinna. Här används både spelkort och marker, och spelet går ut på att först få två rader med fem marker i varje. Men det är inte alltid så lätt. Knektarna agerar frikort och kan ge dig tillåtelse att flytta dina motståndares spelbrickor. Ett spännande spel som kräver att du är alert!

Kärnan När då då? Original

När då då?

För 2–8 spelare från 15 år

När uppfanns LP-skivan egentligen – innan eller efter vi började tugga Toy? I det här spelet får ni olika händelser att placera ut på en tidslinje i förhållande till varandra. Som tur är behöver ni inte kunna själva årtalen, ni behöver bara få rätt på ordningen. ”Jag minns det som igår”- och ”Va, var det SÅ länge sedan?!”-garanti!

Wow Ryktet Går 2.0

Ryktet går

För 4–8 spelare från 8 år

Vässa pennorna – Ryktet går är visklekens mer kreativa syskon. Alla får varsitt block att rita ett hemligt ord i. Skicka sedan vidare blocken och gissa vad era motspelare har ritat. Skriv ner det, skicka vidare igen och låt nästa person rita. Klassisk familjeunderhållning i ny tappning!

Alga På Spåret Qube

På Spåret

2–6 spelare från 12 år

Vart är vi på väg? Ja, rätt in i en härlig spelkväll förstås! På spåret-spelet är ett måste för den som sitter bänkad framför tv:n varje fredag i hopp om att knipa åt sig en tiopoängare.

Sushi Go!

Sushi Go!

2–5 spelare från 8 år

Sushi Go! är ett enkelt spel för både stora och små. En omgång går snabbt att spela (runt 20 minuter), vilket gör det till den perfekta underhållningen efter en lång dag utomhus eller som tidsfördriv i väntan på middagen. Här sitter ni på en sushirestaurang och ska sno åt er kombinationer av rätter för att få högst poäng. Vi garanterar utrop som "Men va, det var ju det kortet jag ville ha!"

Azul

Azul

2–4 spelare från 8 år

Azul kräver sitt strategiska sinne när ni tävlar om att samla kakelplattor, lägga ut dem på rätt ställen och samla poäng. Precis som i många andra spel finns här möjligheten att observera vad dina motspelare samlar på och "råka" ta samma.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss