19 produkter
Non-slip fötter, Avtagbar skål, Timer, 1400 W, Kapacitet: 1.25 kg
Abnehmbare Schale
När du ska fritera är det viktigt att använda oljor som är gjorda för de höga temperaturer som uppstår under fritering, därför passar varmpressade oljor bättre än kallpressade. De vanligaste oljorna är rapsolja, majsolja, solrosolja och jordnötsolja- men det finns fler exempel på oljor som går bra.
Det beror på vad du lagar och hur länge fritösen blir ståendes emellan, men man brukar säga att man kan använda ett parti olja ungefär 7-12 gånger innan det är dags att byta. Dock, som tidigare nämnts, beror det i mångt och mycket på vad du friterar - ibland är det mat eller produkter som gör att du får byta olja oftare alternativt mer sällan. Man kan även förvara sina olja i kylen om man vill att den ska hålla länge. Många byter olja efter varje användning, men det är alltså inte nödvändigt.
Det kan variera stort men oljan i sig kan hålla upp till 2-4 månader i en fritös. Var dock noggrann med att alltid titta och lukta på oljan för att säkerhetsställa att den är i bra skick innan du använder den.