Gardena Vattenkontroll

Filtrera
Specifikationer
Mått

39 produkter

Vattenkontroll Gardena Smart Irrigation Control

Gardena Smart Irrigation Control

Vattenkontroll

1 504 kr

Tre tips när du ska köpa vattenkontroll

Timer: Den enklaste formen av vattenkontroll utgörs av en timer med ett munstycke som kopplas tillträdgårdsvattnet. Att ställa in bevattningstiden görs med hjälp av ett vred av samma typ som finns på klassiska timerenheter för hushållsel. Den här typen av produkt lämpar sig för den som bara vill kunna reglera vattnet av och på.

Avancerad vattenkontroll: Det finns även vattenkontroller med mer avancerade funktioner för programmering av vattenflödet. De här vattenkontrollerna kostar lite mer och är ofta utrustade med någon form av display där man sköter inställningarna.

Smart vattenkontroll: En smart vattenkontroll erbjuder uppkoppling och styrning via en smartphone-app. Smarta vattenkontroller finns i mer eller mindre avancerade utföranden, men är en bekväm lösning för den som vill kunna sköta allt på distans, eller bara vill slippa gå ut i trädgården.

  • Barnlås: Barn gillar knappar. Det är ett oomtvistligt faktum och ibland också en bakomliggande orsak till olyckor. Det här undviker du enklast genom att se till att din vattenkontroll har ett barnlås.

  • UV-skydd: Är vattenkontrollen exponerad för solljus så bör man se till att materialet är tillräckligt tåligt och gärna att vattenkontrollen har någon form av UV-skydd. En överhettad vattenkontroll kan leda till problem med funktionaliteten.

  • Frostskydd: I andra änden av klimatskalan på våra breddgrader har vi frosten, som tycks överraska varje år. Se till att din vattenkontroll har ett frostskydd.

En vattenkontroll drivs på batterier. Oftast följer de med, men ibland inte. Kontrollera den saken, och köp även till extrabatterier, för enklare byten.

Bonustips: I dessa tider när vatten blir en bristvara torra somrar kan det vara bra att lära sig att vattna smart.

Annons