Bosch Tigersågar

Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Strömförsörjning
Mått

28 produkter

Tigersågar Bosch GSA 18 V-LI C Professional Solo
Trendande

Bosch GSA 18 V-LI C Professional Solo

Tigersåg, Batteri, 18 V, 2.5kg

1 633 kr

4,6

Tre tips när du ska köpa tigersåg

Tigersågen kan användas till mycket men man bör anpassa funktioner och egenskaper till det jobb man har i tanken.

  • Enkel röjning - Ska du till exempel kapa grenar och använda sågen till lättare material behöver du inte en jättekraftfull motor. Då räcker det med en lite lättare tigersåg som är enkel att hantera.

  • Rivning - Ska du använda tigersågen till större rivningsprojekt och förväntar dig att såga i olika material bör du inte snåla med kraften. Viktigare faktorer är slaglängd och sågblad anpassade till jobbet. I detta syfte bör du också välja en variant som låter dig byta blad smidigt, då du kommer behöva göra det oftare. Vidare är tyngden i tigersågen viktig eftersom tyngre modeller har mindre problem med vibrationer samt att du får bättre stabilitet i arbetet.

De populäraste varianterna av tigersågar är numera batteridrivna. Detta passar bra eftersom tigersågen är ett verktyg som är bra på att komma åt på svåråtkomliga ställen. Sladdbundna varianter är dock ett betydligt billigare alternativ och kanske passar den som endast ska göra enkel röjning i närheten av ett vägguttag.

Pendelfunktionen, som vissa sågar kommer utrustade med, är något som kan underlätta och snabba upp sågningen. För den som gör olika sorts arbeten så kan en justerbar pendelfunktion vara önskvärd då till exempel pendling inte bör användas under sågning av metall.

Annons