Få koll på och minska din budget

Våra bästa spartips

Att hålla koll på utgifter, uppgradera och välja rätt produkter till ditt hem kan göra stor skillnad för ekonomin. Ta del av enkla spartips, smarta prylar och idéer för att hålla budgeten nere.

4 enkla tips: Så sparar du mer pengar

När priserna ökar är det viktigt att tänka igenom och hålla koll på sina inköp. Våra fyra bästa tips på hur du kan spara mer är:

 1. Jämför innan du handlar

  Jämför och hitta det bästa priset innan du handlar, en vill ju inte betala mer än nödvändigt. För att tajma ett bra köpläge så kan du använda prishistoriken för att urskilja den bästa tidpunkten att köpa en viss produkt.

 2. Köp INTE i säsong

  Behöver du en ny grill eller ett par vinterskor till barnen? Passa om möjligt på att handla när produkten inte är i säsong, då efterfrågan är lägre och därför även priset för precis samma grej.

 3. Ta hand om dina saker

  Öka livslängden med rätt underhåll och lite extra kärlek till dina grejer!

 4. Köp second hand

  Att köpa second hand är inte bara bra för din plånbok, utan även snällare mot miljön.

Vad är på rea just nu?

Just nu hittar du mängder av deals på allt från teknikprylar och leksaker till kläder och skönhet. Söker du något specifikt? Sätt en prisbevakning och få en notis när priser sjunker! Du kan också hålla ett extra öga under Black Friday.

Produkter på rea

Så kan du minska dina elkostnader

Att hålla elkostnaden så låg som möjligt är viktigare än någonsin när priserna stiger, men har du koll på vilka hushållsapparater som kostar mest att använda? Varmluftsugn, spis och torktumlare är några av grejerna som har högst snittförbrukning. Det kan alltså göra skillnad i det långa loppet att välja mer energisnåla hushållsapparater.Med timers och elmätare kan du ytterligare effektivisera och minska din förbrukning.

Hitta strömtjuvarna med en elmätare

Med en elmätare, även kallad energimätare, får du koll på vad alla apparater i ditt hem egentligen förbrukar. Med bättre insikt kan du fatta energieffektiva beslut; kanske finns det pengar att spara om TV:n är en strömtjuv som ibland står på i onödan eller om du har grejer som förbrukar mycket el även i stand by-läge?

Så använder du en elmätare >

Energikostnader: Hett att jämföra

Just nu är trycket på produkter som pellets, värmepumpar och kaminer högt då många försöker hitta smarta sätt att dra ner priset på elräkningen.

Tips & guider

Prylarna som ökat mest i pris

Att priserna i många kategorier ökat är inget nytt, men värt att ha koll på är de kategorier som sticker ut allra mest. Funderar du till exempel på att lägga nytt golv eller köpa däck så får du med stor sannolikhet räkna med bra mycket dyrare priser än för ett år sedan.

5 kategorier som blivit dyrare

 1. Isolering + 66%
 2. Snöslungor +41%
 3. Träningskläder +38%
 4. Golv +31%
 5. Bildäck +30%

Kolla in hela topplistan med kategorier som ökat i pris, och även de som faktiskt minskat.

Testade och rekommenderade produkter

Att lägga en extra slant på produkter av högre kvalitet som håller längre är ofta en god investering i det långa loppet. Till din hjälp när du ska köpa nytt finns våra experttips, där du också hittar bästa budgetvalet för allt från hörlurar och mobiltelefoner till hårtorkar och bilbarnstolar.

Populära tester

Så kan du minska dina matkostnader

Många matvaror har blivit väsentligt dyrare, där bland annat kaffe, tomater och färsk lax sticker ut lite extra med ökningar hittills på upp till nästan 30%. Vi har samlat några smarta tips och produkter som gör att din matbudget påverkas så lite som möjligt av prisökningen.

Matvarorna som ökat mest i pris >

4 användbara produkter

 1. Slow cooker
 2. Vakuumförpackare
 3. Flergångsprodukter
 4. Matlådor

Se alla spartips

Hållbart sparande - gör billigare (och grönare) val

Att hållbara och miljövänliga produkter alltid är dyrare är en vanlig myt. Faktum är att det kan vara mycket billigare! Det finns massor av sätt att leva lite mer miljömedvetet och hållbart som gynnar både plånbok och planet.

3 hållbara spartips

 1. Odla själv

  Du behöver faktiskt inte ett stort trädgårdsland för att kunna odla egen frukt och grönsaker. Det finns en hel del nya produkter som gör att du kan odla även på begränsad yta. Att odla hemma kommer inte bara minska dina matkostnader, utan också vara ett bra miljöval, framför allt då du skippar alla eventuella kemikalier. Odla efter säsong och lär dig olika lagrings- och tillagningssätt för att få ut mest möjliga av din skörd.

 2. Gör dina egna städprodukter

  De flesta städprodukter innehåller mängder av kemikalier som inte bara är dåliga för miljön, utan också kan vara skadliga för husdjur och barn. Ett gott alternativ är därför att göra egna städprodukter, som kan vara precis lika effektiva, sparar pengar och är bra för samvetet. Det är dessutom superenkelt att fixa miljövänligt rengöringsmedel!

 3. Smart energisparande

  Att investera i smarta och mer energieffektiva prylar kan hjälpa dig att dra ner på elräkningen och din miljöpåverkan. Allt från timers och energisnåla LED-lampor till duschmunstycken med mer sparsamt vattentryck. Visste du att du också kan använda mängder av hållbarhetsfilter för att hitta de bästa produkterna när det är dags att köpa nytt?

  Tips på populära produkter att jämföra just nu

Fler smarta tips

Vanliga budget- och sparfrågor

Att handla grejer som inte är i säsong - alltså vinterjacka på vintern till exempel - är oftast det billigaste alternativet. Du kan också använda vår prisgraf för att se hur priset sett ut statistiskt sett under året, och därmed när och om produkten brukar hamna på rea.

Genom att installera en elmätare kan du en bättre koll och översikt på din energiförbrukning, och vilka apparater som förbrukar mest. Att välja prylar med energismarta lägen kommer att löna sig i det långa loppet.

Sätt en budget innan du handlar. Om en produkt är lite för dyr kan du sätta en prisbevakning hos oss och få en notis när den sänks i pris! Ett tips är också att hålla koll på prishistoriken för att se när en vara ofta sjunker eller stiger i pris.