Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

5 tips: Så omvandlar du din balkong till ett sommarrum!

AvPriceRunnerUppdaterad 26 april 2019

Det fina med vårsol som skiner och sommartemperaturer utomhus är att man som balkongägare känner det som att man får ett till rum i hemmet. Ett uterum att tillbringa varma eftermiddagar eller ljumma kvällar på. Och för att verkligen njuta av sin för säsongen utökade boyta, se till att göra balkongen riktigt mysig!

Inredning för en mysig balkong

Tänk på de här 5 sakerna när du inreder din balkong

Det finns ett antal olika saker att hålla i tankarna när man inreder en balkong från grunden. Färger och material är till stor del en smaksak. Och balkongens storlek begränsar givetvis hur många möbler, samt vilken sorts möbler, som ryms. Men för att ge balkongen ett brett användningsområde och en riktigt härlig känsla, fokusera på åtminstone fyra av fem punkter:

  1. Sittplats
  2. Matplats
  3. Solskydd
  4. Växtlighet
  5. Komfort och myskänsla

Tar man sig tiden att se till att balkongen har allt på listan så kommer man kunna njuta maximalt av balkongen som ett sommarrum. Så länge det inte regnar...

Så maxar du balkongmyset

Sittplats

Allra mest grundläggande för balkongen är förstås någonstans att sitta. Eller kanske till och med ligga? Beroende på hur stor din balkong är kan det handla om allt från den enklaste pallen, till en justerbar vilostol eller rentutav en hel utesoffa eller loungemöbel.

Matplats

Allting smakar godare utomhus. Ta morgonkaffet på balkongen eller ät en pastasallad i kvällssolen? Har man en riktigt liten balkong är ett bord som hakas fast på räcket utrymmessparande, och kan ofta gällas ned när det inte används. Har man mer golvyta till övers så kan en mindre cafégrupp eller ett större matbord funka för det lilla sällskapet eller en riktig middagsbjudning.

Solskydd

Vilket väderstreck balkongen ligger i påverkar hur mycket sol man får, och när på dygnet. Skiner solen som starkast de timmar då man gärna vill vara på balkongen så kan ett skuggade parasoll vara en smart investering. Se till att välja en modell som passar på ditt balkongräcke, och en modell som kan vinklas när solen förflyttar sig över himlen kan ibland känns som ett måste.

Växtlighet

För den som vill anlägga en liten köksträdgård på balkongen kan ett miniväxthus eller en mer uppstyrd odlingshylla mot den soligaste väggen ge en fin skörd av kryddor eller annat ätbart. Men även om man inte är intresserad av växter så kan blommor och grönt i enkla balkonglådor göra väldigt mycket för att skapa en mysig känsla på balkongen.

Komfort och myskänsla

Stol, bord, parasoll och en grön växt i all ära - det är det där lilla extra som verkligen gör ett rum. Något enkla sätt att öka mysfaktorn på en balkong är bekväma och dekorativa sittdynor, en mysig pläd att svepa om sig när solen gått ned och kanske en färgglad plastmatta om själva betonggolvet är enbart tråkig betong. Glöm inte en ljusslinga eller lykta att tända senare på kvällen, samt en vattentålig dynlåda att förvara alla textilier i under sommarens gråare dagar.

Ernst Seat Pad Stolsdynor Grå (45x45cm)

Hemtextil

Ernst Seat Pad Stolsdynor Grå (45x45cm)

Produkten har utgått
Logga in

Bli medlem i PriceRunner Plus

Inte medlem? Bli medlem