Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Sätt ljus på höstmörkret - så kan du lysa upp din trädgård!

AvPriceRunnerUppdaterad 22 september 2019

Tiden för ljumma sommarkvällar i trädgården, med prat och läskande drycker till sent på natten och alla middagar serverade utomhus har nu passerat för i år. Men höstens ankomst betyder inte att tomten måste bli mörk och öde så snart solen har gått ned. En genomtänkt utebelysning kan skapa mysfaktor och trygghetskänsla på en och samma gång.

3 typer av utebelysning för din trädgård

1. Punktbelys gångar och uppfarter

Höstmörker kan inte bara kännas deppigt. Det kan också skapa en känsla av otrygghet runt det egna hemmet, i synnerhet kring garage, uppfarten till huset eller om man har gångar som sträcker sig över tomten. Med som lampor som belyser längs med stigar eller ifrån fasaden lyser upp över garageuppfarten så behöver men inte ens locka fantasin till att fundera över vad som kan dölja sig i mörka buskage.

2. Skapa myskänsla på altanen

Med en terassvärmare, ett extra lager kläder och rejäla filtar kan man faktiskt dra ut på äta ute-säsongen längre än vad många kanske kan tro. Men vem vill ta en kvällsfika i beckmörker? Nu finns det gott om stämningsskapande belysning som bidrar till att skapa samma känsla av hem i ett uterum som i det vanliga vardagsrummet.

3. Lys upp träden för att skapa din egen ljusträdgård

På inredningssidor och trendiga hem- & trädgårdsbloggar är ljusslingan en ofta hyllad form av belysning. Och det är enkelt att förstå varför! Vira in ett träd i tunna ljusslingor och naturen förvandlas snabbt till ett väl upplyst konstverk. Eller så kan man dra slingor med större lampor från träd till träd och på så sätt lyckas fånga det magiska i vinterhalvåret i den egna trädgården.

Kommentera artikeln

Vi erbjuder möjligheten att kommentera artiklar. Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra skribenter. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu ingen kommentar. Bli först att kommentera!

Logga in

Bli medlem gratis