Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Stilren höst och vinter med rätt ytterrock

AvPriceRunnerUppdaterad 11 oktober 2018

När hösten och kylan kommer är det dags att byta sommarjackan mot en snygg ytterrock. Då gäller det att investera i en rock som håller hela vinterhalvåret, både värmen och stilmässigt.

Den klassiska ytterrocken, även kallad överrock, är ett måste i herrgarderoben. Välj en som passar för flera tillfällen, eller välj två rockar, en för mer formella tillfällen och en för vardagen. Några andra saker du bör väga in i ditt val är även budget, material, samt längd, för att träffa helt rätt.

Materialval

Många föredrar ull när det kommer till ytterrock. Ett naturmaterial som isolerar väldigt bra och transporterar bort fukt. En annan positiv egenskap med ull är att lukt inte fastnar även om man använder den ofta. Kreatin, som ull innehåller, bryter ned illaluktande bakterier från huden.

Bomull är ett annat naturmaterial som är populärt att använda, mycket för at tdet är bekvämt och funktionellt, och det andas. Men miljömässigt så är bomull inte ett bra val eftersom det krävs stora mängder vatten, bekämpningsmedel och konstgödsel för att framställa det.

Polyester används idag väldigt mycket i kläder, framförallt för att det är så billigt att framställa. Polyesterfibern transporterar även fukt bra, är slitstark och håller värmen. På minussidan är polyester inte särskilt bekvämt, och det materialet andas inte. Sedan är det inte särskilt bra ur miljösynpunkt heller.

Längd

Långa rockar sägs ge ett elegant uttryck, och om du väljer en längre modell, se till att den slutar strax under knäskålen. En längre rock värmer dessutom bättre under kalla vinterdagar. Använder du dessutom kavaj under rocken så är den långa modellen det du ska välja.

Väljer du istället en kortare rock så får du en lite sportigare look. Men under kyligare dagar så värmer den inte lika bra som en längre modell.

Stort utbud

Utbudet är som du förstår stort, och du kan välja och vraka mellan olika längder, material, knäppningar och anpassa det efter din budget. Om du hittar en ytterrock som du gillar med en högre prislapp, så tänk på att det är en investering. Det här är något du ska bära länge, och som kommer användas ofta. Om du dessutom siktar på en klassisk rock så kommer du kunna använda den flera säsonger framöver.

Logga in

Bli medlem i PriceRunner Plus

Inte medlem? Bli medlem