Så shoppade svenskarna under 2020

Profilbild

Uppdaterad 2 februari 2021

2020 har varit ett år som inget annat. Pandemin har påverkat hur vi umgås, jobbar, semestrar – och vad vi vill köpa. Intresset för vissa produkter har skjutit i höjden, medan andra störtdykt. Vilka produktkategorier boomade mest? Det kan vi avslöja efter en stor dataanalys som visar vad svenskarna köpte (och skippade att köpa) under 2020.

Ett år olikt alla andra

Från sexleksaker och stora tv-apparater till garn och simbassänger – här är några av de mest intressanta shoppingtrenderna från året som gått.

Hobbymaterial

Räck upp handen om du hittat en ny hobby under 2020 🙋‍♀️ I tider av social distansering stickade, virkade och målade svenskarna mer än någonsin. Efterfrågan på garn, virknålar, symaterial, målardukar och andra målartillbehör rusade under året och intresset verkar vara här för att stanna.

Semester hemma i trädgården

Svenskarna hemestrade som aldrig förr under 2020, vilket ledde till ett kraftigt ökat intresse för att bygga pool hemma. När vi inte kunde ligga och gotta oss på stranden i Spanien blev det åtminstone ett svalkande dopp hemma i trädgården. Försäljningen av hemmabassänger exploderade under maj och juni. Under sommaren såg vi även ett stort sug efter trädgårdstillbehör.

Resväskor

Med lockdowns och restriktioner världen över var det kanske inte så överraskande att försäljningen av resväskor störtdök under 2020. Under sommaren ökade hoppet något om att kunna ge sig ut och resa, men när smittspridningen återigen ökade under hösten så fortsatte nedförsbacken i försäljningen.

Sexleksaker

2020 blev året då dejtinglivet sattes på paus och man kan väl säga att svenskarna tog saken i egna händer, bokstavligen. En av de tydligaste trenderna under 2020 var intresset för sexleksaker, där sökningar slog nya rekord varje månad.

Träningskläder och träningsredskap

En annan tydlig trend under 2020 var hemmagymmet. Intresset för träningsredskap som hantlar, kettlebells och skivstänger har varit extremt efterfrågat under året - likaså roddmaskiner, löpband och crosstrainers. Intresset svalnade något under sommaren när vi kunde träna utomhus men under oktober drog den höga efterfrågan igång igen.

Munskydd

Den 20 januari var första gången som vi på PriceRunner såg en tydlig ökning av sökningar för munskydd och andningsskydd. Under sommaren minskade intresset för att sedan öka igen under hösten när smittspridningen tog fart igen.

TV & Webbkameror

Webbkameror och tv-apparater boomade under 2020. Vi ville kunna leverera den snyggaste bilden på jobbmötet och när vi pratade med vänner och familj hemifrån. När svenskarna tillbringade alltmer tid hemma blev det även prio att uppgradera tv-upplevelsen. Försäljningen av tv-apparater ökade lavinartat, framförallt de stora modellerna, 65 tum eller större.

Någon trend som överraskade dig? Berätta i kommentarsfältet här nedanför!

Adidas Face Cover Mask 3-pack

Adidas Face Cover Mask 3-pack

2,6
fr.129 kr
-37%

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar.

Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.