Uppdaterad  

Recept: Förfest på midsommarbordet - räkcheesecake i portionsglas

Zara Andrén

Cheesecake i portionsglas är ett trevligt inslag på midsommarbuffén såväl som en festlig förrätt!

Räkcheesecake


Bestäm storleken på cheesecaken efter vilka glas du serverar dem i - snapsglas, champagneglas och tumblers ger alla fina varianter!

Antal

8 portioner

Ingredienser

  • ca 200 g kavring
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning

  • 200 g skalade räkor
  • 300 g färskost
  • 3½ dl crème fraiche
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 1 st citron
  • 1 st liten rödlök
  • 75 g röd rom
  • Salt
  • Svartpeppar

Topping

  • 16 st räkor
  • 16 st bladspenat
  • ½ lime, tunna skivor
  • 8 st körsbärstomater
  • Ca 30 g svart rom
  • ½ st rödlök, tunna skivor

Så gör du

  1. Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödet. Tryck ut brödmixen i åtta portionsformar. Ställ i kylen.
  2. Tvätta och riv skalet av citronen. Pressa ur saften.
  3. Pressa vätskan ur räkorna och grovhacka dem.
  4. Skala och finhacka löken.
  5. Rör ut gelatinpulvret i hett vatten. Tillsätt 1 msk créme fraiche och rör slätt.
  6. Rör ihop färskost, crème fraiche, gelatinröra, citronskal och citronsaft till en slät smet.
  7. Tillsätt räkor, lök, rom och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Fördela fyllning i formarna och ställ i kylen i minst fyra timmar.

Hit kan du förbereda dagen innan, förvara i kyl.

  1. Garnera med exempelvis räkor, körsbärstomater, svart rom, limeskivor och rödlök.
Global Classic GS-5 Grönsakskniv 14 cm

Global Classic GS-5 Grönsakskniv 14 cm

791 kr
Global Small Skärbräda 26cm
-16%

Global Small Skärbräda 26cm

125 kr
Bosch MCM3110W
50+ bevakar

Bosch MCM3110W

630 kr

4,3

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss