Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Bästa navigationsverktygen till båten

Profilbild
Uppdaterad 30 juli 2019

Oavsett om du använder din båt i dimma och storm, för fiske eller utflykt i solnedgången så vill du komma fram med båt och hälsa i behåll. Låt oss hjälpa till!

En stor del av modern navigering sker med tekniska hjälpmedel. Vissa båtar har navigator, GPS, plotter med kartfunktion och radar monterat av tillverkaren och andra kompletterar sin fiskebåt med en avtagbar plotter med inbyggt ekolod.

Det finns också bra sjökort att ladda ner till sin mobiltelefon och tablet som appar. Större båtar kan med fördel ha en mindre PC monterad ombord med installerad mjukvara för navigering till sjöss. Det finns dock fortfarande tre fördelar där ett traditionellt sjökort har övertag:

  1. Papperskorten ger bättre överblick än sjökort på en bildskärm.

  2. Papperskorten är oberoende av elström.

  3. Papperskorten är fortfarande minst lika informationsrika som de elektroniska. Tänk på att alltid uppdatera dina elektroniska sjökort till den senaste versionen så du inte riskerar att missa ändrade farleder, uppdaterade djup och tidigare oregistrerade grynnor.

Nedan presenteras några av marknadens populäraste och bästa produkter och med dem kan du vara trygg i båten, men tänk på att alltid ha med ett extrabatteri på utflykten och att det gamla papperskortet har en självklar plats i stuvutrymmet.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!