Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Jobba hemifrån-tips: Inred ett litet hemmakontor!

Profilbild
Uppdaterad 16 mars 2020

Börjat jobba hemifrån? För en kortare tid brukar det funka bra att sitta vid köksbordet eller i soffan. Men ska man jobba hemifrån under en längre period, kanske med fler i familjen hemma samtidigt, så behöver man hitta en bättre lösning för sitt hemmakontor.

Smarta lösningar för den som ska arbeta hemifrån

Den som regelbundet arbetar hemifrån har troligtvis redan ett separat rum vikt för syftet. Eller ett system, för hur man varje morgon kan göra om hemmet till ett arbetsutrymme och sedan lika enkelt kan växla tillbaka till mysig hemmiljö när arbetsdagen är slut.

Har man inte ett helt rum som kan vara hemmakontor så får man vara kreativ med att hitta en annan lösning. Kanske kan man göra i ordning ett hörn av sovrummet, eller en klädkammare? Ett utrymme där kan man stänga om sig blir troligen extra viktigt om man är flera i familjen som ska vara hemma samtidigt.

Små skrivbord för trånga utrymmen

Kan din walk in-closet bli en ostörd vrå, eller behöver du få in ett skrivbord bredvid sängen så du kan stänga om dig i sovrummet? Det finns gott om små, smala skrivbord speciellt utformade för trånga utrymme. Väljer du ett som är höj- och sänkbart så är det ett plus för ergonomin.

Hyllsystem med skrivbord som fästs på väggen

Ont om golvyta men behov av ett arbetsbord? Det finns ett bra utbud av hyllsystem där man kan fästa en arbetsskiva och på så sätt skapa sig ett skrivbord utan att behöva få in en möbel till i ett redan trångt rum.

Smidiga sekretärer som kan stängas igen

Sekretären är en klassisk möbel som sin långa historia till trots kan vara multifunktionell även i modern tid. Fördelen med sekretären är att den rymmer allt ditt arbete behöver, men också att den enkelt kan stängas igen. Vips, så har jobbet trollats undan när det är dags att ta helg.

Glöm inte skrivbordsstolen

Vem älskar inte att slappa i soffan? Eller att halvligga i sängen och se en film på datorn? När man ska arbeta krävs dock mer struktur, både fysiskt och mentalt. För ett hemmakontor som fungerar på lång sikt är det viktigt att även investera i en anpassningsbar kontorsstol

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!