Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Hållbar vardag: Återanvändbara tops

Profilbild
Uppdaterad 21 februari 2020

Engångsartiklar är på väg ut och flergångsartiklar på väg in! En liten plastbov man sällan tänker på är topsen - men nu finns det ett mer hållbart alternativ. Säg hej till LastSwab.

Årets största minsta nyhet

På den årliga skönhetspressmässan Daisy Beauty Expo var det utan tvekan årets minsta nyhet som också var den största. Sällan har det eftersnackats så mycket om en liten pinne. Men LastSwab kan potentiellt spara miljön från 1000 engångspinnar per såld produkt, och detta visade sig snabbt vara något riktigt efterlängtat bland både beautyinfluencers och skönhetsjournalister.

Världens första återanvändbara tops

LastSwab är, enligt dem själva, världens första återanvändbara tops. I grevens tid, kan tyckas, om man sett bilder på havsplast där just tops är ett evigt återkommande inslag. Genom att investera i en LastSwab, beräknar Last Object (det danska företaget bakom dessa silkontops) att man kan bespara miljön på cirka 1000 tops - det är nämligen så många användningar man räknar med att en av dessa topsar håller för.

LastSwabs pinne är gjort av nylon och topparna är av silikon (TPE). Givetvis får man ett fodral att förvara sin tops i, annars skulle det troligtvis vara nära på omöjligt att inte slarva bort detta lilla redskap. Fodralet är gjort av ett biologiskt nedbrytbart, majsbaserat material (PLA) och förpackningen som pinnen kommer i är gjort av ekologisk kartong.

Det finns två olika modeller, en toppigare variant som passar utmärkt att rätta till små sminkmisstag med, samt en klassiskt rundad variant. De rengörs enkelt med hjälp av tvål och vatten och kommer hålla så länge att du till slut undrar varför du en gång i tiden använde engångstops!

5 snabba tips

  1. Precis som med klassiska tops, ska inte heller LastSwab användas för att rengöra barns öron. Det är alltför lätt att skada örat då man petar in saker i dem.
  2. För att korrigera små sminkmisstag med din LastSwab, doppa den i lite sminkremover och sudda försiktigt. Gör sedan ren din flergångstops med tvål och vatten.
  3. Ge bort en LastSwab istället för en blomma! En hållbar gåva som inte vissnar bort efter en vecka.
  4. Tycker du det känns lite sunkigt med flergångstops? Tanken är så klart inte att hela familjen ska använda samma pinne. Utrusta alla familjemedlemmar med en varsin. Köp olika färger, så är det lätt att hålla isär dem.
  5. När din pinne sett sina bästa dagar, ska den givetvis sopsorteras på rätt sätt - precis som man gör med allt avfall i hemmet.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!