Vi använder kakor på PriceRunner

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Cookiepolicy·

Nu kommer iPhone 12 Mini och iPhone Pro Max

Profilbild

Uppdaterad 6 november 2020

Nu drar förhandsbokningarna för nästa batch av iPhones igång, den minsta och den största. Men vad är skillnaden? Vi reder ut.

Apple delade upp iPhone-släppet i år. I slutet av oktober begåvades vi med mittenmodellerna iPhone 12 och iPhone 12 Pro. Nu drar förhandsbokningarna igång för yttermodellerna, iPhone 12 Mini och iPhone 12 Pro Max.

När släpps de?

Fredagen den 6:e november drar förhandsbokningarna igång för båda modellerna. Klockslaget att hålla koll på är 14:00. Själva släppet sker veckan efter, den 13 november.

iPhone 12 mini och pro

iPhone 12 Mini

Apple har för vana att vara trendsättande för många saker i techvärlden och vi vill redan nu påstå att vi 2021 kommer att se en stor våg av Mini-modeller från de andra tillverkarna. Tidigare har det handlat om nerspeccade varianter som mest delar toppmodellernas namn, utom i fallet med Sonys Compact-serie.

iPhone 12 Mini har samma toksnabba A14 Bionic-chip som övriga modeller av iPhone i år, vilket även inkluderar 5G-stöd. Kamerauppsättningen är densamma som hos vanliga iPhone 12 och även skärmtypen, Amoled, är densamma. Även den nya Magsafe-kontakten finns på plats på baksidan.

A14 bionic chip

Skillnaden är såklart storleken. Skärmen har krympt till 5,4 tum och fått en smula lägre upplösning än iPhone 12. Tillsammans med en mindre skärm blir såklart yttermåtten mindre, faktiskt ett par millimeter mindre och några gram lättare än senaste iPhone SE, som annars varit Apples minimodell.

Samtidigt har det höjt frågetecken kring batteritiden och hur bra den egentligen blir, särskilt med 5G igång. Den biten är något vi får återkomma till, men ändå ett orosmoln.

iPhone 12 mini

iPhone 12 Mini kostar från 8 775 kronor, finns med antingen 64, 128 eller 256 gigabyte lagring och i färgerna vit, svart, röd, blå och grön.

iPhone 12 Pro Max

Den största modellen av iPhones har behållit mer eller mindre samma mått som förra året, men fått en större skärm. Numera ligger den på 6,7 tum, upp från 6,5 tum. Utöver ett större format har iPhone 12 Pro Max fått samma kantiga design som övriga telefoner i årets iPhone-lineup. I likhet med vanliga Pro-modellen är däremot ramen i stål (vanliga iPhone kör aluminium).

Vad som däremot skiljer sig från den vanliga Pro-modellen är kameran, som fått en uppgradering. Dels har alla tre kameralinserna förfinats ytterligare, vilket bland annat ger 2,5 gångers zoom istället för två som på vanliga Pro-modellen. Den stora nyheten ligger däremot i bildstabiliseringen. Istället för att stabilisera linsen, som hittills är hur tekniken använts. Här sitter stabiliseringen istället på sensorn, vilket ska ge en rejält förbättrad bildstabilisering i alla lägen.

iPhone 12 pro max

iPhone 12 Pro Max kostar från 13 888 kronor, finns i 128, 256 eller 512 gigabyte lagring och i färgerna grafik, guld, silver och stillahavsblå.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om Black Friday, produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar.

Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.