Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Vårens hetaste inredningstrender – se vilka färger och material som känns helt rätt år 2019

AvPriceRunnerUppdaterad 2019-03-20

När inredningsmässan Stockholm Furniture & Light Fair gick av stapeln i början av februari utkristalliserade sig tre tydliga trender för hur vi i Norden kommer vilja att våra hem ska se ut våren 2019. Vilt, varmt och naturligt – här är produkterna som ligger helt rätt i tiden!

Inredning och design är många gånger bra mycket mer mångfacetterat än ytorna som visas upp. Men så är alla heller inte ute efter att förstå bakomliggande idéer till nya formgivningskoncept. Många kanske mest vill fräscha upp sitt trista hem när vårens första solstrålar lyser upp en sliten matta, eller en nedsutten soffa som sett sina bästa år.

Att vara intresserad av att förnya sitt hem behöver inte heller nödvändigtvis göras genom nykonsumtion. Kokar man ned de trendspaningar som gjorts från inredningsmässan Stockholm Furniture & Light Fair till vilka färger, former och material som verkar komma stort så kan man lika väl hitta sina nya möbler eller textilier begagnat som i butik. Det är också ett bra knep för att komma lite billigare undan.

Här kommer våra tips på vad du ska kolla efter om du vill ha prylar som passar in på vårens hetaste inredningstrender:

Material – back to nature med trä!

Att omålat trä är en het trend råder det inga tvivel om. Målat, vare sig det är i vitt eller starka färger, är inte alls lika stort nu som det varit tidigare. Trä lyfts fram stort, och då inte varm furu à la äldre fjällstuga utan kalla trätoner. Att miljövänlig är en annan trend märks också av, då spillträ som material dyker upp både här och där.

Färg – varma toner i rött och grönt!

Vitt och fräscht lär kanske aldrig dö ut som trend i Skandinavien, men våren 2019 ska vi gärna våga oss på lite fler färgklickar. Tonerna ska vara varma och mjuka. Dova gröna nyanser, matt rött som terracotta och blekorange som aprikos märks tydligt av i hur ny design färgges. För ett roligare intryck, bryt av med en färgklick gult - vårens bästa färgaccessoar är den som lyser som solen!

Form – mjuk och bulligt ger mysig känsla!

Hårda kanter och skarpa hörn får göra utrymme för rund och mjuka formar. Både kuddar, soffor och andra möbler har fått en bulligare form. Kanske också detta en flört med naturen? Var inte rädd för oregelbundna former!

?
Logga in

Bli medlem i PriceRunner Plus

Inte medlem? Bli medlem