Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Produktnyheter: Det bästa från CES 2020

AvDaniel HesselUppdaterad 10 januari 2020

CES, Consumer Electronics Show, är mässan som alltid inleder året med en rad spännande prylnyheter. Vill du ha en sammanfattning har du kommit till helt rätt ställe!

Sony börjar göra bilar

Fortfarande ett koncept och fortfarande lite oklart om den är tänkt som en framtida produkt eller ett sätt att visa upp all teknik i en självkörande elbil som Sony kan sälja till andra. Men under CES presenterade Sony sin Vision-S, en självkörande elbil.

Ljudisolering åt alla

Apple var på inget sätt först eller bäst på att stoppa in aktiv brusreducering i ett par in ear-lurar när de släppte Airpods Pro, men som ofta annars var de trendsättande. Det märks definitivt på CES, där allt från småtillverkare till giganter som Panasonic och Klipsch visade upp in ear-hörlurar som både är av true wireless-modell och har inbyggd brusreducering.

Den bärbara datorn förändras helt

En laptop med E-ink-skärm på utsidan för snabba och batterisnåla anteckningar? kör hårt! En bärbar dator där hela insidan är en vikbar skärm som snabbt kan vecklas ut till en gigantisk surfplatta? Absolut! CES är platsen där alla galna koncept får plats. Vilka som faktiskt kommer att släppas och, kanske viktigare, vilka som förändrar världen får vi helt enkelt vänta och se.

Gör din egen hudkräm

L’Oreal Perso är ett koncept som gärna får bli verklighet inom kort. Det är helt enkelt en låda som automatiskt blandar till anpassad hudkräm, läppstift och liknande baserat på användarens preferenser, personliga egenskaper och utomstående faktorer som UV-strålning eller temperatur. Kosmetika och hudvård helt och hållet anpassat efter användaren? Vart anmäler vi oss?

Panasonic gör VR retrocoolt

Virtual reality har varken tagit fart eller fått ha kvar den hype som fanns för några år sedan. Men kanske kan Panasonics senaste skapelse ändra på det? Istället för ett par VR-brillor som mest ser ut som att du tejpat en skokartong för ögonen påminner deras nya glasögon åtminstone om riktiga glasögon… om än på ett ganska retrocoolt ‘90-tals sci-fi’-sätt.

Årets TV är… liten?

Oled fortsätter att vara en het skärmteknik för TV-apparater, men hittills har de flesta modeller hållit sig omkring 55 och 65 tum med några enstaka ovanför de storlekarna. I år visar både LG och Sony något så revolutionerande som Oled-skärmar under 50 tum, vilket betyder att TV-apparater med Oled och Mobiltelefoner med Oled-skärmar börjar närma sig i storlek.

Kommentera artikeln

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra skribenter. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!

Logga in

Bli medlem gratis