Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Här är alla nyheter från Apples iPhone-event

AvPriceRunnerUppdaterad 11 september 2019

Det blev några väntade iPhones, en ny iPad och Apple Watch, men också några besvikelser.

Apples årliga september-event förde såklart med sig nya iPhones. Tre stycken, som väntat.

iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max

Pro-namnet stämde med ryktena och det gjorde även kamerauppsättningen på baksidan. Telefonerna i sig ser snarlika ut gentemot hur iPhone XS-modellerna såg ut förra året, utöver just kameran då. Det innebär att iPhone 11 Pro får en skärm på 5,8 tum, medan iPhone 11 Pro Max landar på 6,5 tum skärmstorlek.

Just skärmen kallar Apple för Super Retina XDR och ska bland annat kunna ge ifrån sig 1200 nits i ljusstyrka (perfekt för soliga dagar). Samtidigt får den stöd för HDR10 och Dolby Vision och ska faktiskt dra mindre ström än tidigare. iPhone 11 Pro Max får även stöd för Dolby Atmos-ljud.

Just ström är en viktig del. iPhone 11 Pro ska ha fått fyra timmar mer batteritid än iPhone XS, medan iPhone 11 Pro Max drar till med fem timmar mer än iPhone XS Max. Givetvis har skärmen mycket med det att göra, men även chippet A13 Bionic som driver hela maskineriet. Ett chip som Apple påstår är det snabbaste någonsin i en mobiltelefon (vilket stämde med ett par av föregångarna, så vi tror dem).

Kamerorna, tre till antalet, består av en vidvinkellins, en supervidvinkel och en telefotolins för fler valmöjligheter när du tar bilder. Filmar du kan du numera göra det i 4K-upplösning i 60 bildrutor per sekund.

iPhone 11

Uppföljaren till iPhone XR döps helt enkelt till iPhone 11. Till det yttre väldigt lik föregångaren, men med nya A13-chippet på insidan och stöd för Dolby Atmos-ljud. Utöver befintliga färger kommer telefonen även att säljas i grönt och lila.

När kommer iPhone 11?

Alla tre modellerna släpps till förhandsbokning den 13 september. Den faktiska releasedagen är sedan den 20:e september.

Vad kostar iPhone 11?

iPhone 11 börjar på 9 195 kr i Sverige.

iPhone 11 Pro börjar på 12 995 kr och iPhone 11 Pro Max börjar på 14 295 kr i Sverige.

Apple Watch i titan

Även Apple Watch fick en uppdatering i och med Series 5.

Största nyheten här är att skärmen alltid är på, vilket gör att du inte behöver väcka klockan för att faktiskt se vad den är. Just den biten ska knappt dra någon ström alls. Något som är bra, eftersom batteritiden i övrigt stannar på sina 18 timmar.

Klockan kan köpas i aluminum, titan eller keramik i antingen bluetooth-version eller med 4G inbyggt.

Däremot såg vi inte mycket av sömnspårningen som det ryktades om.

Klockan kan beställas redan nu och prislappen börjar på 4 995 kronor.

Ny iPad i större format

Den billigaste iPaden, den som kort och gott heter iPad, uppdaterades också. De två största skillnaderna här är att skärmen ökas upp till 10,2 tum mot 9,7 som varit standard sedan starten. Processorn uppdateras även den, från Apples A10-chip till A12. Utöver stöd för Apple Pencil finns numera även en smart connector, vilket är Apple-språk för att smidigt koppla in ett tangentbord.

Prislappen stannar däremot på samma lika. Något som innebär att den nya iPaden troligen kommer att kosta omkring 4 500 i Sverige som billigast.

Apple TV Plus

Apples streamingtjänst släpps den 1 november i år i över 100 länder (ja, Sverige också) och kommer att landa på 59 kronor i månaden.

Alla som köper nya iPhone.modellerna, iPad eller Apple TV ska dessutom få tjänsten gratis i ett år, trevligt.

Vad som inte visades

Alla rykten stämde däremot inte. iPhone 11-modellerna ser ut att köra kvar på Lightning-kontakten istället för att gå över till USB-C som iPad pro har gjort.

Apple TV fick inte den beryktade uppgraderingen som det pratades om.

Inte heller Apples sakletarknappar som det ryktats om syntes till.

Samtidigt ska det ju sägas att vi antagligen kan vänta oss ett iPad Pro-event framåt oktober, då vi antagligen kan få se fler nyheter än just enbart iPad Pro.

Logga in

Bli medlem gratis