Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Så skapar du ett smart hem - 13 prylar som underlättar i vardagen!

Profilbild
Uppdaterad 2 mars 2020

Drömmen om det intelligenta hemmet kan bli verklighet redan idag. Här är 13 exempel på produkter som gör ditt liv lite enklare och mycket smartare.

Det uppkopplade, smarta och intelligenta hemmet har länge varit en dröm för många. Lika länge har det antingen varit alldeles för dyrt, krävt specialkunskaper eller helt enkelt inte funkat tillräckligt bra. Det har ändrats snabbt under de senaste åren och att smarta till ditt hem behöver varken vara krångligt att sätta sig in i eller kosta som ett huslån.

13 produkter som gör ditt hem smartare och ditt liv lite mer bekvämt

1. Robotdammsugare – Xiaomi Roborock S6

En liten maskin som håller golvet rent, både genom att dammsuga och moppa(!). Dammsugaren ritar själv upp en karta över huset med hjälp av sina sensorer och med mobilen kan du sedan ställa körschema, välja rengöring av enskilda rum och mycket mer.

2. Röstassistent i smart högtalare – Nest Mini

En röstassistent är lite av hjärtat i det smarta hemmet. Den kan svara på frågor, sätta timers och mycket mer. Den riktiga styrkan kommer däremot när du kopplar ihop den med övriga smarta hem-enheter, så att du med rösten kan styra allt från belysning till värme och din TV.

3. Smart belysning – Hue

Philips Hue är ett fantastiskt enkelt och stabilt sätt att komma igång med smart belysning hemma. Efter att du skaffat ett startkit kan du börja utforska möjligheterna att inreda med ljus och det är där Hue Play kommer in i bilden. Stilrena, lättplacerade lampor som lätt förändrar känslan i hemmet.

4. Inred med ljus – Nanoleaf

Ljus kan användas för mer än att jaga bort mörkret. Nanoleaf är sammanlänkade plattor som du sätter på väggen och skapar din egen ljusinredning. Styr dem sedan med en röstassistent, mobilen eller låt dem pulsera i takt med musik.

5. Se vem som ringer på dörren – Ring Video Doorbell 2

Det moderna dörrögat. En smart dörrklocka låter dig se vem som ringer på dörren och prata med dem, utan att behöva öppna dörren eller ens vara hemma själv. Allt sköts via mobilen och gör att du inte behöver öppna dörren för att ta reda på vem som står utanför.

6. Intelligent brandlarm – Nest Protect

En smart brandvarnare som håller utkik efter både rök och koldioxid, pratar med dig innan det stora larmet går igång och som kan tala om för dig var i hemmet den känner av rök. Detta både via brandvarnaren själv, eller via en smart högtalare eller mobilen och såklat även om du inte själv är hemma.

7. Vad blir det för väder? – Netatmo Weather station

Gillar du att prata om vädret är det såklart roligare att kunna hålla koll själv. Men Netatmos väderstation kan även berätta för dig hur inomhusmiljön är och berätta för dig om du behöver vädra. Komplettera med extra enheter inomhus, vindmätare och regnmätare för en komplett bild av klimatet hemma, både inomhus och ute.

8. Sov smartare – Withings sleep

Även din hälsa är något smart teknik kan hjälpa till med. Withings Sleep (tidigare Nokia Sleep) placeras under din madrass och håller koll på hur du sover. Med en bild över dina sömnvanor kan du enklare göra förändringar i ditt liv för att kunna sova bättre och på så sätt få ut mer av livet.

9. Automatiskt kaffe – Melitta Barista TS Smart

Med sömnen avklarad är det dags för morgonkaffe och det har du så klart satt på smart styrning från din telefon. Antingen har du schemalagt bryggningen, eller så väljer du att starta bryggaren innan du ens klivit upp ur sängen för att enkelt kunna starta dagen med en färsk kopp kaffe.

10. Styr varmvattnet – Ikettle

Är morgonkaffe inte din kopp te? Om just te är mer din grej går det såklart att lösa smart även det. En vattenkokare med wifi kan du styra via mobilen, ställa till exakt den temperatur du vill ha och på så sätt ha bland annat ett perfekt tevatten lagom till frukosten.

11. Smartare viktkoll – Garmin Index

Din hälsa är som sagt viktig och just vikten är en del i hela det pusslet. Men istället för att bara se några siffror på en display är det såklart roligare om vågen håller koll över en längre tid, i det här fallet via en app i telefonen. Utöver vikten får du även redan på hur mycket at din vikt som är fett, muskler, ben och vatten.

12. Smart luftrening – Dyson Pure hot+cool

Svalka dig under årets varma månader, värm dig under de kallare. Gör det samtidigt som du håller luften ren i rummet och därmed underlättar under pollensäsongen. Allt styr du såklart i detalj via mobilen för att få det så behagligt som möjligt hemma.

13. Musik i hela hemmet – Sonos One Gen 2

Google Home klarar av att spela musik utan att skämmas. men vill du ha en riktig lösning för musik i hemmets alla rum är Sonos det bästa valet. One ger fantastiskt ljud i kompakt format, funkar med Alexa (och snart Google Assistant) och låter dig enkelt styra musiken oavsett var i hemmet den ska spelas.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!