Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

10 bra att ha-produkter för dig som ska få barn!

AvPriceRunnerUppdaterad 16 augusti 2019

Varje förälder du frågar kommer räkna upp olika saker som babyprylarna de inte hade klarat sig utan. Barn är olika. Föräldrar är olika. Prylpreferenserna kommer variera. Med det finns ändå några grejer som väldigt många småbarnsföräldrar inte skulle ha klarat sig utan under det första året med bebis.

10 saker som KAN vara bra att ha när man ska få barn:

1. Babyskydd

Få saker är ett riktigt måste att köpa inför en bebis ankomst. Men planerar man att sätta sig i en bil så faktiskt MÅSTE man ha ett babyskydd. Allt annat är inte bara dumt, det är olagligt också. Är man lite extra smart väljer man en modell som Maxi-Cosi Pebble Plus, där den praktiska selen gör det lite lättare att krångla ned det nyfödda barnet. Bonustips: Selen ska dras åt hårdare än vad du tror!

2. Bärsjal

För en del kanske bärsjal känns som hippieflum, eller bara alldeles för krångligt. Men tar man sig tid att lära sig bara ett ordentligt grundknyt av trikåsjal så kommer en hel värld att öppna sig. Sjalen kan användas direkt efter födseln och är ett mycket mysigt sätt att ha sitt barn nära, men samtidigt kunna ha händerna fria. För sommarbebisar rekommenderar vi till exempel den tunna, elastiska bärsjalen Aldoria Bambu Soft.

3. Babygym

Den lite större bebisen som vill börja underhållas kan, om man har tur, låta sig roas av att ligga i ett babygym en stund. Barn älskar grälla och mönstrade saker, för sådant är lätt att fästa blicken på. Som vuxen är man kanske lite mer kräsen. Babygymmet ska gärna vara stilrent och kanske matcha vardagsrumsinredningen också. Med Done By Deer Activity Gym kan man faktiskt tillfredsställa både liten och stor!

4. Spjälsäng

Många kan nog skriva under på att deras barn inte tillbringar många nätter (om någon alls) i sin egen säng under det första året. Men för barn som faktiskt kan tänka sig att sova en stund på egen hand så är ett bedside crib som kan fästas mot förälderns säng en utmärkt viloplats. Då har man barnet nära, men ändå på en lagom bit ifrån för att man ska kunna sova skönt. Babybay Sidosäng är en fin modell som dessutom kan fästas i nästan alla sängar.

5. Termometer

Den första febern kommer dyka upp förr eller senare. Det kan därför vara klokt att ha en termometer redo hemma, så att du kan hålla koll på barnets kroppstemperatur. En del upplever det nyfödda barnets öron som för små för temperaturmätning, men bebisar över halvåret är oftast absolut enkelst att ta tempen på med hjälp av en bra febertermometer som Braun ThermoScan.

6. Bärsele

Alla bebisar gillar nappen, börjar sova hela natten utan uppvak när de är ett år och alla barn bara älskar att åka barnvagn. Eller INTE. En i sanning oumbärlig grej för föräldrar till barn med stort närhetsbehov är en bra bärsele. Den funkar lika väl inomhus som utomhus och kan användas i flera år. Och här gäller det att inte vara dumsnål. Välj exempelvis en Ergobaby Adapt så kommer den som bär få bra avlastning och barnet kommer sitta bekvämt och ergonomiskt.

7. Babynest

Babynestet är ett sätt att skapa en trygg, lagom trång sovyta - antingen i den egna sängen eller nära föräldrarna. Det kan placeras i barnvagnens liggdel, i resesängen som kanske känns lite omysig eller bara bredvid en själv på soffan under fredagsmyset. Ett babynest kan man sy själv men har man tummen mitt i handen eller knappt ens tid över för att borsta håret så är färdigt Filibabba Babynest ett utmärkt val.

8. Babysitter

När man behöver duscha, när man vill borsta tänderna, när man måste bajsa, när pastavattnet ska hällas av, om diskmaskinen måste tömmas – vad gör man av bebisen då? Det finns ett enkelt svar på alla dessa frågor: babysittern. En konstgjord famn att placera barnet i när man faktiskt måste göra något annat för en stund. Och det finns ingen mer klassisk babysitter än BabyBjörn Balance Soft.

9. Matstol

När det är dags för smakportioner och även senare när barnet börjar äta mer fast föda så är en barnstol bra att ha. Prismässigt kan egentligen ingen matstol konkurrera mot IKEA Antilop, men vill ha man lite fler funktioner så kan det faktiskt vara värt att investera i en Stokke Steps. Då får man en snygg matstol som kan byggas om i takt med att bebisen växer.

10. Tallrik och sked

Vad kännetecknar en bra barnservis? Funkar det inte med vilken sked och skål som helst? Visst kan det göra det. Men när x antal skålar spräckts av att ha kastats i golvet så inser man att särskilda barnserviser finns av en anledning. BabyBjörns stöttåliga tallrik med bra kanter att fånga maten mot, samt tillhörande greppvänliga sked och gaffel, är sånt som underlättar när barnet vill börja mata sig själv.

Måste man köpa allt nytt när man väntar barn?

Vissa saker kan vara bra att ha redo innan barnet har fötts. Men förutom det allra nödvändigaste, som några uppsättningar kläder och en förpackning blöjor, så kan man vänta med många inköp tills man vet om man verkligen har behov av just den saken. Glöm inte bort att fråga runt bland släkt och vänner. Kanske känner ni någon som har en pryl ni kan få testa innan ni köper en själva?

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem