Cyklar

 

De tre bästa
cyklarnaCyklar

Föreställ dig att du cyklar på en lugn landsväg. Skog, fält och hus glider förbi medan du känner hur vinden susar genom ditt hår. Du trampar lite extra på pedalerna, men trots den relativt höga hastigheten så känner du att det inte tar speciellt mycket på krafterna. Dina vänner och bekanta cyklar med dig, de snackar och du njuter verkligen av att motionera med dem - landskapet betraktat på två hjul är vackert.

Det är dessa upplevelser och känslor som gör att många väljer cykeln som det absolut bästa motionsredskapet. Cykling är en otroligt enkel aktivitet och kräver inte mycket. Du sätter dig på sadeln och börjar trampa med pedalerna, och över kullar det går.


De billigaste cyklarna


Cykling är ett mycket effektivt sätt för att få en bättre kondition, då pulsen som regel är relativt hög under den största delen av en cykeltur. En av de absolut bästa träningsteknikerna för cyklister är intervallträning, där pulsen utmanas på olika nivåer. Under intervallträning så förändras din pulsnivå konstant. Exempelvis så kan du cykla två kilometer med en måttlig puls och därefter öka tempot nästa kilometer och uppnå en högre puls. På så sätt skiftar du mellan relativt hög och låg puls. Detta ger dig bättre kondition samt ökad uthållighet.

Om du t.ex. spelar mycket fotboll, handboll, springer mycket osv. kan cykling vara en bra metod för att utmana dig själv på ett annat sätt. När du cyklar använder du en hel del muskler som du aldrig hade använt under t.ex. en fotbollsmatch. Därför kan cykling positivt bidra till din kropps muskulatur och generella form.

När man är cyklist så är cykelns inställningar avgörande. Fel inställning på t.ex. styre och sadel kan ge dig långvariga knäskador, vilket naturligtvis inte är det som är syftet med sporten. Var noggrann med att göra rätt inställningar på cykeln och njut av naturen och din cykeltur - upplevelsen gör det värt att leva.

Fler produkter under annonsen

Filter

Prisintervall

  • -

Tillverkare

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 596