Garmin GPS-mottagare

 

De tre populäraste
Garmin GPS-mottagarna


De tre bästa
Garmin GPS-mottagarna


De tre billigaste
Garmin GPS-mottagarna

Garmin

För många är Garmin synonymt med GPS till antingen vägvisning eller träningsändamål. Garmin producerar nämligen ett flertal GPS-enheter som är riktade till sport, friluftsliv, båtar, flyg och bilar. Garmin grundades 1989 av en amerikansk ingenjör, Gary Burrell, och en kinesisk ingenjör vid namnet Min Kao. Ursprungligen hette firman något annat, men på grund av upphovsrätten var de två grundarna tvungna att snabbt hitta på ett nytt namn. Det blev Garmin, en sammansättning av de två förnamnen. Företagets första produkt var en GPS för marint bruk. Även om den var relativt dyr så blev den snabbt en stor hit hos seglare. Succén blev en överraskning, så Min Kao blev tvungen att resa till Taipei och starta upp en produktionsanläggning så att Garmin kunde möta efterfrågan.

Om man har prövat Garmins bilnavigationsanläggning eller handhållna GPS, vet man att det finns en inbyggd grundläggande karta över hela världen där gränser mellan länder, större städer och vägar är markerade. Man kan köpa till och installera mer detaljerade kartor över de länder eller världsdelar där man planerar att använda GPS:en. Garmin erbjuder både vanliga kartor, topografiska kartor och sjökort. Garmin producerar inte själv kartorna, utan använder kartor som är framtagna av den amerikanska firman Navteq. Navteq ägs till 100% av Nokia.

Produktportföljen har utvecklats dramatiskt sedan firman grundades. Idag erbjuder Garmin inte bara produkter till flyg-, bil-, marin- och friluftsnavigation, men även produkter riktade till sport och fitness, samt GPS-tracking och radio- och telekommunikation. Garmins breda produktportfölj ger firman en solid position på marknaden för GPS-utrustning. I stället för att sprida ut produktionen till olika underleverantörer, har Garmin valt att hålla hela produktionskedjan nära inpå. Garmin står för allt från design och tillverkning till marknadsföring och försäljning. Satsning på teknologi och vertikal integration i produktens livskedja gör att Garmin hela tiden utvecklar och expanderar sortimentet.

Fler produkter under annonsen

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Prisintervall

Märke 1

Typ ?

Skärmstorlek ?

Pekskärm

Färgdisplay

Vattentålig ?

Ekolod ?

Röststyrning

Fartkamerastöd ?

Knappsats

TMC Ready ?

DGPS Ready ?

Bluetooth

GPS-kanaler ?

Butik

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 8