Målarfärg

 

De tre populäraste
målarfärgerna


De tre bästa
målarfärgerna


De tre billigaste
målarfärgerna

Målning

Målning är något som de flesta brottas med under sina liv. Från den första lägenheten till det första barnrummet används penseln flitigt i de svenska hemmen. Det har blivit lättare och hälsosammare att måla hemma. Bland annat kan du nu köpa miljövänlig väggfärg, vilket både skyddar miljön och tar hänsyn till barn och allergiker, som kan vistas i det nymålade rummet utan att riskera deras hälsa. Man kan även få miljövänlig målarfärg i många olika färger.

Förutom ett brett utbud av miljövänlig färg, kan du också skaffa dig all utrustning som ditt hjärta begär och som även ger dig ett perfekt resultat - första gången. För att förstå vad målning är måste vi dyka ner i dess olika komponenter.

Målarfärgen består av lösningsmedel, bindemedel, pigment, fyllmedel och tillsatser. Lösningsmedlet kan vara vatten, lacknafta, xylen och liknande, medan en större eller mindre del av färgen innehåller ett bindemedel som, i populära termer, binder ihop färgen och bindemedlet. En annan viktig komponent i målarfärg är pigmenten. En hög pigmenthalt, tillsammans med fyllmedlen, hjälper till att säkerställa en god täckförmåga.

Vissa tillsatser kan vara tillsatta för att förhindra bildandet av en hinna eller för att bevara färgen så att den inte ruttnar. Vissa tillsatser kan göra färgen mer trögflytande, så att den inte rinner, medan andra tillsatser gör så att färgen torkar långsamt, vilket förhindrar att det bildas ränder med penseln. Det kan t.o.m. tillsättas tillsatser som modifierar färglukten.

Fina väggar, snyggt tak och vackra snickerier - du kan knappast undkomma målarfärger och lacker. Om du köper miljömärkt färg och följer instruktionerna på burken så har du kommit långt när det gäller att skydda dig själv och din omgivning. Men det finns också en annan sak du kan göra. Du kan välja produkter märkta med Svanen eller Blomman. På så sätt kan du vara säker på att det är både miljö- och hälsovänligt.

Nyhet! Utomhusfärg, Täckfärg, Miljömärkt, Vattenburen, Betong, Puts, Matt, 2.7L mer info

Medelbetyg: 0 Skriv recension

Fler produkter under annonsen

Inomhusfärg, Täckfärg, Vattenburen, Betong, Halvblank, 2.5L, Våtrumsgrund mer info

Medelbetyg: 0 Skriv recension

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Relaterade kategorier:

Prisintervall

Appliceringsyta

Inne / ute

Grundfärg/Täckfärg

Egenskaper

Glansyta

Färg

Volym

Märke

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 650