Vi använder cookies för att erbjuda en bättre upplevelse, samla in statistik och visa relevanta annonser. Genom att använda vår tjänst godkänner du detta. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bose vs Sony: Vi korar bästa brusreducerande hörlurarna

AvPriceRunnerUppdaterad 2018-11-14

Letar du efter ett par brusreducerande hörlurar av bästa kvalitet? Vi har låtit två toppmodeller möta varandra i en tvekamp, och här korar vi vinnaren.

Brusreducerande hörlurar är det perfekta köpet för dig som vill slippa sorlet när du försöker koncentrera dig på kontoret, eller som vill ha en lugn stund i lokaltrafiken. I de allra bästa modellerna blir det nästan obehagligt tyst när du slår på brusreduceringen. Dessutom kommer de med maxad ljudkvalitet, och den senaste tekniken. Men vilka ska du köpa?

Den här gången står det mellan Bose QuietComfort 35II och Sony WH-1000XM3.

Ljudet

Vad som är bra ljud är förstås subjektivt. Men det är viktigt att de hörlurar du köper har en balans i ljudet, och att de passar din musiksmak.

Bose QC 35II håller mycket hög ljudkvalitet. Vi prisade deras föregångare för deras fina detaljåtergivning och väl avvägda ljudbild. Uppföljarna fortsätter i det spåret. Basen är spänstig utan att ta över och skapa obalans. Du får ett fylligt och rikt ljud som fungerar i alla musikgenrer. Ljuddämpningen gentemot människor i vår omgivning är mycket bra. Vi testar att spela musik av olika slag på mycket hög volym, och så länge de sitter ordentligt på så är det ingen som hör att vi lyssnar på musik. Eftersom hörlurarna även har headsetfunktion testar vi mikrofonen mot en stor skara användare och samtliga upplever att ljudet blir mycket klart och tydligt. Det märks att Bose är proffs på ljud.

Sony WH-1000XM3 har en ljudbild som passar en bred skara användare. Det är fylligt och detaljerat. Dynamiken är god - även på hög volym. Basen är kanske något svag, men å andra sidan är ljudet mycket välbalanserat i övrigt. Ljuddämpningen är extremt bra. Trots att vi spelar musik på mycket hög volym, med ljudinslag med mycket höga frekvenser, i ett helt tyst rum så hör inte personen precis bredvid oss att de ens är igång. Det är ett mycket bra betyg. När det kommer till headsetfunktionen är den godkänd, men vi får också kritik i form av att ljudet låter lite distanserat och burkigt.

Vinnare: Bose QC 35II

Passform och funktionalitet

Minst lika viktigt som ljudet är förstås passformen. Det är viktigt att hörlurarna kan sitta på i många timmar utan att det uppstår huvudvärk, värmevallningar eller annan problematik.

Bose QC 35II inger en mycket hög kvalitetskänsla. Du kan twista och stretcha dem utan att det förekommer missljud och utan att det känns som att de ska ta skada. Knapparna på headsetet är få och enkla att identifiera - även med headsetet på huvudet. Kuddarna vilar mjukt runt öronen. De känns lika bra på huvudet initialt som efter ett par timmar. När det kommer till funktioner - utöver brusreduceringen - finns det en tillhörande app. Med hjälp av den kan du detaljstyra nivån på brusreduceringen. Ytterligare ett plus är att du med ett knapptryck når Siri/Google Assistant så att du slipper plocka upp telefonen. Räckvidden mellan uppspelningskälla och hörlur mäter vi till strax över 10 meter vilket är godkänt.

Sony WH-1000XM3 är ett par riktigt fräcka hörlurar. Det syns inte utanpå då de har en diskret formgivning som inte skriker extravagans. Byggkvaliteten känns hög, men de är något stelare i konstruktionen än vad QC 35II är. Passformen är god och de sitter skönt även efter ett par timmar. När du väl placerat dem på huvudet kommer du att märka vad som skiljer dessa från mängden, nämligen styrningen. Inbyggt i yttre kåpan finns en sensor. Med en touch med fingret pausar du musiken, och genom att svepa åt olika håll kontrollerar du låtval och volym. Det är hög känslighet i kontrollen och en mycket smidig lösning. Dessutom känns det premium. I den tillhörande appen kan du detaljstyra brusreducering och EQ. Detta ihop med den fenomenala räckvidden på 15 meter gör dessa hörlurar till riktiga vinnare. Plus också för stödet för Siri och Google Assistant.

Vinnare: Sony WH-1000XM3

Brusreduceringen

Riktigt bra brusreducering innebär att du kan stänga ute ljud på olika frekvenser - inte bara de låga. Men även att du kan ställa brusreduceringen på olika nivåer utifrån behov. Går du i trafiken bör du exempelvis ha lite koll på det som händer runtomkring dig, då är det bra om du kan ställa ner brusreduceringen.

Bose QC 35II levererar utmärkt brusreducering på både låga och höga frekvenser. Vi kan ana de höga frekvenserna från personer någon meter ifrån oss. Det är inte så att vi hör vad de säger, men vi hör någonting. Med tanke på att det är en grupp på 25 personer som samtalar med varandra är det dock anmärkningsvärt hur lite vi hör. Att gå runt ute i tung trafik, eller att slå på brusreduceringen i bilen, innebär total tystnad. Du kan ställa brusreduceringen i tre lägen på själva hörlurarna, eller detaljstyra den i appen.

Sony WH-1000XM3 är snäppet vassare än QC 35II. När vi slår på brusreduceringen i samma kontorsmiljö som ovan, hör vi absolut ingenting - utöver det knappt märkbara sus som uppstår i alla brusreducerande hörlurar. Det blir helt knäpptyst trots att 25 personer samtalar och skrattar med varandra. Likaså är det helt tyst när vi befinner oss bland tung trafik och när vi kör bil. Du kan ställa ner brusreduceringen på hörlurarna, och du kan även styra den med hjälp av appen.

Vinnare: Sony WH-1000XM3

Slutlig vinnare

Denna tvekamp blir det Sony WH-1000XM3 som tar hem tack vare sin mix av mycket hög ljudkvalitet, perfekt brusreducering, stort funktionsutbud, skön passform ihop med den allra senaste tekniken. De är fräcka, snygga och riktigt, riktigt bra.

Söker du enbart mycket bra ljudkvalitet och grym brusreducering är Bose QC 35II ett mycket bra alternativ till dessa. Men vill du ha hela paketet är det Sony som ligger i topp just nu.

Bästa brusreducerande hörlur: Sony WH-1000XM3

Läs mer

Inte medlem? Börja här