Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Träningsbänk med vikter för smidig träning hemma!

AvPriceRunnerUppdaterad 2018-08-02

Gym-miljön är inte något för alla, som tur är finns det flera bra alternativ för den som hellre vill få samma resultat – fast på hemmaplan!

Set med träningsbänk och vikter är smidigt men tar lite plats i hemmet, dock möjliggör det snabb och enkel tillgång till träningen när som. Många av de listade seten med bänk och skivstångsset är gjorda för att man ska kunna utföra olika pressövningar likt bänkpress. Vill man kunna köra knäböj behövs till exempel en annan typ av skivstångsställning, en knäböjsställning. En ställbar bänk kan möjliggöra träning i olika vinklar vilket ger en mer komplett träning.

När man köper skivstänger och vikter så är det viktigt att ha koll på skivstångens diameter och vikternas håldiameter. Det vanligaste på dessa lite mindre hemma-seten är 25 eller 30 mm, medan lite rejälare varianter som Eleikos set har 50 mm (något för den seriösare atleten). Även vikternas material, eller coating, ska man ha tänka på. Gummiförsedda vikter är exempelvis snällare mot golvet hemma, i jämförelse med modeller i stål.

Ett hemmaset/skivstångsset med 50 kg räcker långt för nybörjaren, men börjar man träna frekvent så behövs det också mer vikt för att kunna stimulera musklernas utveckling.

Läs mer

Inte medlem? Börja här