Vi använder cookies för att erbjuda en bättre upplevelse, samla in statistik och visa relevanta annonser. Genom att använda vår tjänst godkänner du detta. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sätt naturen på plats

AvPriceRunnerUppdaterad 2018-04-27

Har trädgården fått lite för mycket av ett eget liv? Här är gräsklipparna du ska kolla in – allt du behöver välja är om du vill köra på el eller bensin

De flesta som kollar på en ny gräsklippare väljer mellan en bensin- eller batteridriven modell. Batterigräsklipparna utvecklas i en rasande fart. Från att ha varit relativt negativt omtalade för att de gett upp vid högt motstånd, klarar de numera både högt och tjockt gräs - speciellt de lite tuffare modellerna. Köp gärna två batterier så att du har att varva med!

Fördelarna med en batteridriven gräsklippare är att den är bra för miljön, har låg vikt och bullernivå, och du slipper underhålla med bensin och olja. Nackdelarna är att du behöver vänta med uppladdning av batteri, klippbredden är ofta mindre (passar därmed stora gräsmattor mindre bra) och har en begränsad drifttid.

Bensingräsklipparna å andra sidan passar ofta stora gräsmattor tack vare deras rejält tilltagna klippbredd och kraftfulla motorer. Fördelarna är att du får mycket för pengarna, bra klippbredd så att du kan klippa mycket i ett svep, och drifttiden är ej begränsad - så länge du har bensin så klipper den! Nackdelarna är att typen är ofta ganska tung (välj gärna självgående), det blir avgaser, underhåll med bensin och olja krävs, det blir ganska kraftiga styrvibrationer och hög bullernivå.

Läs mer

Inte medlem? Börja här