Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Klassikern som håller år efter år: Ge blommor på Alla Hjärtans dag

AvPriceRunnerUppdaterad 2019-02-19

Att uppvakta med blommor på Alla Hjärtans Dag är en tradition som går långt tillbaka i tiden. Nu för tiden kan blombud skickas enkelt online. Med bara några klick sänds buketten hem till önskad adress, och blommor är alltid en uppskattad gåva.

Vad behöver man veta för att verkligen träffa rätt med sin Valentines Day-bukett? Inför Alla Hjärtans Dag har vi tagit floristerna på Flowerhouse på kärlekspulsen, så du kan skicka en bukett som matchar kärlekspirret perfekt.

Vilken dag på året skickas det mest blombud?
Det finns två dagar på året som utan tvekan sticker ut som de dagar då flest blombud skickas - Alla Hjärtans Dag och Mors dag. Och det är ju båda dagar som handlar om att visa kärlek till någon man älskar.

Vilken är den vanligaste blomman att ge bort på Alla Hjärtans Dag?
Den klassiska röda rosen är alltid populär, oavsett om det handlar om en enstaka blomma eller ett helt fång med röda rosor. Men även tulpaner i olika färger är något som har kommit starkt de senaste åren.

Vad kan man välja för blommor om man vill ge en romantisk bukett på Alla Hjärtans Dag, som inte är röda rosor?
Om mottagaren inte är så förtjust i rosor eller om man själv känner för något nytt, så är en idé att välja en annan bukett men behålla färgtemat för Alla Hjärtans Dag. En stor bukett med vackra röda tulpaner känns helt rätt för Valentines Day 2019.

Vilken bukett ger mest blommor för pengarna?
Att fira Alla Hjärtans Dag med begränsad budget behöver inte betyda att ett blombud är helt uteslutet, det finns prisvärda bukettalternativ. Tulpaner är förhållandevis billiga och ger mycket blommor för pengarna.

Ur ett klimatperspektiv, finns det någon blomma som är bättre att köpa och ge bort under vinterhalvåret?
De flesta blommor importeras från Holland under den här tiden på året. Men vill man ge bort en blomma som är lite mer vänlig mot miljön så finns det ett visst utbud av krukväxter, som är lokalt odlade i växthus.

Hur får man blommorna att hålla sig fina så länge som möjligt?
Hur man fått en bukett på Alla Hjärtans Dag vill man så klart att den ska hålla sig vacker länge. Det är viktigt att komma ihåg att skära stjälkarna var tredje dag, och att fylla på med nytt färskt vatten så buketten håller sig fräsch. Sedan ska man också tänka på att inte ha buketten för varmt eller kallt, så hur blommorna placeras i hemmet kan ha större inverkan än man tror. Håller man koll på dessa saker så klarar sig de flesta buketter i minst 6-7 dagar.

Läs mer

Inte medlem? Bli medlem