Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Träningsband: 3 modeller i test

AvPriceRunnerUppdaterad 1 februari 2017

1. Proform RIP 60 - BÄST I TEST TRÄNINGSBAND

Lättfäst och rejält träningsredskap, enkelt att reglera och att ta med sig

Proform RIP 60 är ett rejält träningsband som passar nästan alla som vill träna, oberoende av vilken muskelgrupp som du vill träna upp. Redskapet är enkelt att ta med och går att fästa antingen i taket eller i dörren med det medföljande dörrfästet. För att du ska få till en så bra träning som möjligt får du med både en plansch och 12 stycken DVD-skivor som hjälper dig med träningen. Bandet ger flexiblare lösningar för din träning än många andra band, tack vare att du kan välja att låsa det i sidled alternativt låta det löpa. Hur mycket motstånd du vill ha reglerar du enkelt genom att flytta dig närmare eller längre ifrån bandet.

Tyvärr måste man plocka ner träningsredskapet efter varje träning, då det saknas en lösning för att fästa dörrfästet på baksidan av dörren. Planschen som medföljer är väl i hopvikt när den levereras. Det ger tråkiga veck för den som vill hänga upp planschen i sitt hemmagym.

Rejältlätt att fästa och regleraportabelplansch & instruktions-DVD ingår
Måste plockas ned efter träningenplanschens veck

Bra pris hos:

Träningspartner.se

2. Jungle Gym XT

Effektivt redskap för träning var som helst

Jungle gym är ett träningsredskap där nivån kan anpassas efter dina egna behov. Motståndet bestämmer du själv. Tack vare det delade handtaget kan du göra många olika typer av övningar så som v-övningar och pull-ups. Fotöglorna är lätta att använda och handtagen torkas enkelt av. Remmarna fästs snabbt upp och är smidiga att ta med sig, så att du kan träna oavsett var du befinner dig. Jungle gym är perfekt för dig som vill träna hela kroppen och öva upp din styrka, balans och koordination.

Anpassad träningsnivålätt att ta med

3. TRX

enkel träning för hela kroppen

TRX PRO4 Suspension Training Kit

Med TRX träningsband kan du träna alla muskelgrupper med hjälp av din egen kroppsvikt. Det följer med träningsprogram som är enkla att förstå och följa. Du får även en kod så att du kan logga in på företagets hemsida och få tillgång till olika träningsprogram. Motståndet reglerar du enkelt genom att flytta på kroppen. Träningsbanden går att fästa i både dörr eller tak och är enkla att montera. Designen är snygg och funkar därför även i andra utrymmen än just i träningsrummet. När du tränat klart är banden enkla att plocka ner. Handtagen på träningsbandet är mjuka och sköna att hålla i och själva banden tycks vara av bra kvalité med lång livslängd, men se upp för billiga piratkopior. Banden går att använda på liten yta och är dessutom enkla att ta med till exempel till sommarstugan.

Träning för alla muskelgrupperlätt att använda
Relativt dyrt

Hitta på sidan

Allt om träningsband

Slingträning är en form av kroppsviktsträning som sedan några år är mycket populär bland lite mer träningsvana personer. Kroppsviktsträning är egentligen mycket gammal, men just slingträning är en betydligt nyare variant och starkt förknippad med märket TRX, som dominerar marknaden. TRX är ett genialiskt enkelt träningsredskap som någon förenklat kan sägas bestå av handtagsutrustade gummiband. TRX utvecklades av en amerikansk elitsoldat som under sin tid i specialstyrkan Navy Seals behövde ett portabelt träningsredskap som i fält kunde ersätta traditionell gymutrustning. Antalet olika övningar man kan utföra är hisnande högt och man anpassar enkelt motståndet till sin egen styrka. Även om TRX fortfarande är det kändaste varumärket inom slingträning får det allt större konkurrens av märken som Redcord och Jungle Gym.

Det finns en rad fördelar med slingträning som tillsammans bidragit till att göra den så populär. Först och främst är gummibanden lätta och tar mycket lite plats. Det gör att man har utrymme för redskapen oavsett hur trångt man bor. Det gör dem även lätta att ta med sig. Banden är lätta att fästa och man kan använda dörrar, stolpar, stångar och träd. Slingträning går därför utmärkt att köra utomhus, vilket ger frihet och flexibilitet.

En annan uppskattad egenskap hos slingträning är gummibandets instabilitet. Denna tvingar användaren att balansera kroppen genom varje träningsrörelse. Något som aktiverar fler muskler än den fixerade muskelträning man får av en träningsmaskin. Detta innebär att man även tränar de många små stabiliserande muskler som annars kan vara svåra att komma åt. Dessutom tränas bålmuskulaturen i nästintill varje träningsrörelse, vilket efterliknar kroppens normala belastningsmönster och ger en mer funktionell kroppsstyrka. Det är emellertid även den inneboende instabiliteten som gör slingträning mindre lämplig för nybörjare med liten eller obefintlig träningsvana. Har man otillräcklig grundstyrka och kroppskontroll föreligger nämligen risk för skador. Därför gör sig slingträning bäst för personer som åtminstone tränar någorlunda regelbundet och har ett visst mått av kroppskontroll.

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem