Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Skrivare: 10 modeller i test

Profilbild
Uppdaterad 25 april 2019

Har du hemmakontor eller bara vill skriva ut foton på barnen? En skrivare hemma fyller många funktioner och vi har testat ett stort antal aktuella modeller, där vi utser HP Envy Photo 7134 Allt-i-ett till bäst i test.

Så gjorde vi testet

Vi testar alla våra produkter själva och använder dem såsom de är tänkta att användas i verkligheten.

När vi testar skrivare utför vi både prestandatester, och rena långtidstester i vår vardag. Vi skriver exempelvis ut fotografier och text på olika typer av papper. Vi testar hur lång tid det tar att skriva ut 10 respektive 20 sidor text, samt hur lång tid det tar att skriva ut färgfotografier i olika storlekar. Utöver detta mäter vi upp ljudnivån, klockar hur lång tid installationen tar och undersöker hur enkelt det är att koppla upp sig mot skrivaren från olika enheter.

Vi använder skrivaren löpande i vår vardag för att skriva ut dokument, bilder och scanna. På så vis får vi en god bild över driftsäkerhet, bläckförbrukning och kostnader för patroner.

Några av de faktorer som väger tungt i testet är:

  • Kvalitet: Hur bra kvalitet blir det på utskriften?

  • Prestanda: Hur snabb är skrivaren på att skriva ut olika typer av dokument och bilder? Hur mycket bläck slösar den på uppgiften?

  • Funktioner: Vilka uppkopplingsmöjligheter har skrivaren? Kan du exempelvis skriva ut från mobiltelefonen? Finns det en användarvänlig app?

Andra viktiga faktorer är exempelvis byggkvalitet, ljudnivå, driftsäkerhet och storlek på skrivaren. Vi väger vår bedömning mot skrivarens pris, och slutbetyget representerar hur prisvärd produkten är.

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste skrivare. Jämför pris på samtliga listade skrivare på PriceRunner.

1. HP Envy Photo 7134 Allt-i-ett - BÄST I TEST SKRIVARE

En tyst, användarvänlig, modern skrivare för en bred målgrupp

Skrivartyp: Fotoskrivare (Bläckstråle) Utskriftshastighet*1: Text: 6 sid/min; Foto: 0.5 sid/min Ljudnivå: Text: ca 28,2 dB Foto: ca 27.9 dB Bredd: 454 mm Höjd: 159 mm Djup: 410 mm Vikt: 6,7 kg Anslutningar: 1 USB 2.0-klient, 1 Wi-Fi 802.11b/g/n, dual band Wi-Fi 2,4/5 Ghz, BLE, SD-kortplats Pictbridge Duplex*3: Ja OS: Windows, Mac OS X, Apple Airprint, Google Cloud Print, HP Smart Inmatningsfack: 125 ark Bildskärm: Ja

HP Envy Photo 7134

HP Envy Photo 7134 Allt-i-ett blir bäst i test eftersom den är både välbyggd, lätt att använda och mycket tystgående.

Installationen går på nolltid. Du kopplar in strömkabeln och ser till att skrivaren kopplar upp sig på hemmanätverket så är du igång och kan använda den. Dock rekommenderar vi att du även laddar ner appen HP Smart. Nuförtiden tar vi ofta bilder med mobilkameran och många laddar även upp dem på sociala medier. Att då med bara två klick i en app kunna skriva ut bilderna på skrivaren är riktigt smidigt.

Du når både dina sociala medie-konton och bildrullen i telefonen. Tyvärr kan du bara ha ett konto per social media-tjänst, så du som exempelvis har flera Instagramkonton får välja det som du använder mest.

Vidare kan du skanna via appen. I med pappret i skannern och välj Skanner i appen så är du klar.

Att skrivaren och appen är så användarvänliga är helt klart en av de största fördelarna med Envy Photo 7134. Men det finns ändå några småsaker att förbättra.

Skriver ut fotografier snabbt

Bläckförbrukningen är bra sett till andra skrivare i den här storleksklassen med den här typen av bläcksystem, men vi hade gärna sett att HP utvecklade större behållare med refill, både för miljöns och deras kunders skull. Vi hade också velat kunna kontrollera bläckpatronernas fyllnadsnivå mer i detalj i appen. Nu ser man bara staplar. Det hade varit mer informativt om man kunnat trycka på dem och fått upp procent.

Bildkvaliteten är det inget fel på. Envy Photo 7134 skriver ut både svartvita och färgbilder med mycket hög precision i detaljer och återgivning sett till sin prisklass. Med rätt papper får du helt okej färgfotoutskrifter även om de är lite mörka. Den gör ett mycket bra jobb sett till sitt pris.

Det går fort att skriva ut både svartvita dokument och färgfotografier. Men man kan tyvärr inte se utskriftsprocessen från appen så man ser inte om den skriver ut för tillfället, och kan heller inte placera dokument i kö då det inte finns något sådant system inbyggt. Den kunde däremot varit något snabbare på textutskrifter.

Passar en bred målgrupp

Byggkvaliteten är hög. Även om skrivaren inte väger särskilt mycket är den stabil i alla rörliga delar och det förekommer inget glapp.

HP Envy Photo 7134 All-in-one får högt betyg tack vare sitt fördelaktiga pris, dess höga användarvänlighet, moderna app och sin fenomenala driftsäkerhet. Visst, det finns skrivare som är bättre ur bläcksynpunkt - exempelvis sådana med refill - och likaså finns det skrivare som klår denna på fotoutskrifter. Men de kostar betydligt mer än denna kompakta och högst mångfacetterade skrivare.

Envy Photo 7134 All-in-one passar dig som vill ha en allsidig skrivare som är tystgående, kompakt och enkel att använda.

Tystgåendesnabba fotoutskrifterhög byggkvalitetsnabb installationOmfattande men lättanvänd app
Önskar mer detaljinfo i applite små patroner
4,5

Bra pris hos:

HP

2. Epson Ecotank ET-7700 - BÄSTA FOTOSKRIVARE

Kompakt kvalitetsskrivare med ekonomisk refill

Skrivartyp: Fotoskrivare (Bläckstråle) Utskriftshastighet*1: Foto: 0,33 sid/min Ljudnivå: Text: ca 45 dB Foto: ca 49 dB Bredd: 425 mm Höjd: 359 mm Djup: 161 mm Vikt: 8 kg Anslutningar: WiFi, USB, Ethernet, minneskort, Wi-Fi Direct, USB-värd, Pictbridge Duplex*3: Ja OS: Windows, Mac OS X, Apple Airprint, Google Cloud Print, Epson Connect Inmatningsfack: 100 ark Bildskärm: Ja

Epson EcoTank ET-7700

Epson Ecotank ET-7700 är en kompakt skrivare med grymma fotoutskrifter och bläck som räcker långt mycket längre än konkurrenternas. Skrivaren har en lösning där du själv fyller på bläck i behållare genom att öppna ett litet lock och placera en flaska upp och ner mot hålet. Det är enkelt och skvätter inte.

Den stora behållningen med detta är dels att du får plats med väldigt mycket bläck, dels att du hela tiden ser på utsidan av skrivaren hur mycket bläck det är kvar. Överlag är detta en suverän lösning som vi hoppas blir standard framgent. Du behöver fylla på betydligt mer sällan, och bläcket är billigare.

Installationen av skrivaren är inte särskilt komplicerad - men den tar lång tid. Dels tar det omkring 5-10 minuter för bläcket att fyllas på i själva maskinen efter det att du fyllt upp depåerna. Dels bör du ställa in bildkvaliteten genom ett program i början där en rad papper skrivs ut.

Allt som allt tar installation och konfiguration omkring 40-50 minuter. Därutöver ska drivrutiner installeras i datorerna. Men du har igen den bitvis tålamodsprövande konfigurationen av bildkvaliteten i slutändan, för den här skrivaren ger fenomenal utskriftskvalitet.

Kanonfin bildkvalitet för den som vill göra egna fotoalbum

Epson ET-7700 levererar fotografier med mycket fin detaljåtergivning och klara fina färger. Den skriver ut relativt snabbt, men inte så snabbt att den sticker ut bland premiumskrivarna.

En nackdel med skrivaren är konstruktionen. Det är exempelvis lite svårt att komma åt pappersfacken med utmatningsfacket öppet. Pappersfack nummer två tenderar att glida in så pass långt att det är svårt att få tag på det överhuvudtaget. Med tanke på priset hade vi gärna sett att utmatningsfacket gick att fälla ut och in elektroniskt så att du slapp gå in till skrivaren om du råkat fälla in det.

Displayen på skrivaren känns påkostad, men språket är uselt. Ord förkortas och meningarna hänger inte alltid samman. Det är så pass illa att det ibland är svårt att förstå vad som avses.

Plus dock för att det är så enkelt att skriva ut från mobiltelefonen. Eftersom många idag använder mobilen som kamera är det viktigt att en skrivare i den här prisklassen fungerar bra ihop med mobiler - och det gör den. Processen är smidig och snabb både via Androidmobil och via Iphone.

Överlag är ET-7700 en mycket bra skrivare. Om du tar dig tid att konfigurera den och lära dig alla funktioner kommer du att få ut massor av positiva värden. Exempelvis bläck som räcker mycket länge, fina fotografier och snabba utskrifter.

Kompakt storlekstor & tydlig skärmbillig refilllång garantismidig mobilutskrift
Lång installationdålig lösning för pappersfacken
4,0

Bra pris hos:

ComputerSalg.se

3. Epson Expression Premium XP-6005

Bra allroundskrivare med hög fotokvalitet

Skrivartyp: Fotoskrivare (Bläckstråle) Utskriftshastighet*1: Text: 7,75 sid/min; Foto: 0,58 sid/min; Ljudnivå: Text: ca 58 dB Foto: ca 59 dB Bredd: 349 mm Höjd: 142 mm Djup: 340 mm Vikt: 6,6 kg Anslutningar: USB, WiFi, Apple AirPrint, Google Cloud Print, Epson Connect (iPrint, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud, Facebook print) Duplex*3: Ja OS: Windows, Mac OS X, IOS, Android Inmatningsfack: 100 ark Bildskärm: Ja Bläckpatroner från 1 kr hos: InkClub.se

Epson Expression Premium XP-6005

Epson Expression Photo XP-6005 är en kompakt bläckstråleskrivare i vitt som gör sig mycket bra hemma på skrivbordet. Eftersom den är vit och ganska liten tar den inte upp särskilt mycket blickfång. Dessutom har den en display framtill som kan fällas ut.

Skärmen gör att det är lätt att göra inställningar, men den gör också att skrivaren känns modern. Dock hade vi gärna sett att det var en pekskärm, istället för knappsats intill skärmen.

Installationsförfarandet är lite komplicerat eftersom du ska skriva ut en rad bilder och analysera dem. Detta klarar gemene man av, men det är något tidskrävande. När skrivaren väl är installerad fungerar den dock utmärkt. Den kopplar snabbt upp sig mot såväl mobiltelefoner som datorer. Utskrifterna tar inte särskilt lång tid att starta, och utskriftstiden är kort medan ljudnivån är normal.

Billig i inköp men lite dyr i drift

Prismässigt skulle XP-6005 kvala in som en budgetfotoskrivare, men trots detta håller den extremt bra kvalitet när det kommer till fotoutskrifter. Färgerna är klara och fotografierna blir detaljrika. Är originalbilden och skrivarpappret av hög kvalitet så kommer den här skrivaren att göra ett proffsigt jobb när det kommer till utskriften av bilder.

Vi upplever dock att färgen tar slut ganska fort, vilket känns trist på en annars mycket kompetent fotoskrivare.

Sammantaget är detta ett bra köp för den som letar allroundskrivare. Den är bra på det mesta, men lite dyr i drift. Den passar därför bäst för dig som främst skriver ut enkla textdokument och skannar, men ibland även vill kunna skriva ut fotografier av hög kvalitet.

Fenomenal utskriftskvalitetsnabbkompakt format
Tidskrävande installationfår köpa nya patroner ganska ofta
4,0

Bra pris hos:

ComputerSalg.se

4. Canon PIXMA TS6050

Fenomenal utskriftskvalitet och användarvänlig pekskärm

Skrivartyp: Fotoskrivare (Bläckstråle) Utskriftshastighet*1: Text: 12 sid/min; Foto A4: 0,5 sid/min Ljudnivå: Text: ca 50 dB Foto: ca 45 dB Bredd: 372 mm Höjd: 315 mm Djup: 139 mm Vikt: 6,2 kg Anslutningar: USB, WiFi OS: Windows, Mac OS X Inmatningsfack: 100 ark Bildskärm: Ja Övrigt: Appstyrd, scanner

Canon Pixma TS6050

Canon PIXMA TS6050 är en relativt kompakt och användarvänlig skrivare som håller hög utskriftskvalitet. Bildkvaliteten som skrivaren levererar är utmärkt.

Installationen var dock inte helt självklar. Dels på grund av en något bristfällig manual, dels på grund av inställningarna vid leverans. Skrivarens pappershållare är nämligen inte inställd på A4. Istället är tanken att du ska trycka in blåa plastdetaljer för att utöka storleken. Detta framgår inte tydligt i manualen, och dessutom krävdes det ett ganska hårt tryck för att kunna reglera dem vilket gjorde att vi var rädda att vi höll på att ta sönder den.

Skrivarens byggkvalitet känns generellt ganska tunn. En nackdel som den dras med är också att den inte klarar särskilt långa avstånd eller hinder mellan router och skrivare. Men så länge de har god kontakt är det lätt att komma igång och skriva ut. Efter att vi fått skrivaren på plats och installerad, vilket tog cirka 45 minuter, har den skött sig felfritt med undantag för något enstaka papperstrassel i nedre facket.

Pixma TS6050 är utrustad med pekskärm. Den är tillräckligt stor för att all viktig information ska rymmas på samma yta. Det är lätt att ställa in trådlös uppkoppling och även att göra andra inställningar. Det finns också ett par fysiska knappar, exempelvis en Hem-knapp om du snabbt vill kunna backa.

PIXMA TS6050 har flera pappersfack. Det bakre är främst till för fotopapper och det undre för vanliga papper, detta kunde ha markerats tydligare direkt på skrivaren. Å andra sidan går det rent praktiskt även bra att skriva ut med papper från det övre.

Utskrifterna blir detaljerade och färgerna naturtrogna. Bildkvaliteten är denna skrivarens stora säljpunkt. Svärtan är utmärkt.

Det går inte imponerande fort att skriva ut men heller inte orimligt långsamt. Det fina resultatet är dock väl värt väntan. Det är mycket enkelt att byta patroner. Men patronerna kostar ganska mycket.

Bra utskriftskvalitetkompakt formatanvändarvänlig efter installation
Krångligt installationsförfarandemedioker trådlös räckvidd
4,0

5. HP Color Laserjet Pro M477fdw Pro

Lättanvänd laserskrivare som levererar textutskrifter i proffskvalitet.

Skrivartyp: Laserskrivare Utskriftshastighet*1: Text: 27 sid/min, Foto: 27 sid/min Utskriftskostnad*2: Svartvitt: 600 x 600 dpi, Färg: 600 x 600 dpi Bredd: 416 mm Höjd: 472 mm Djup: 400 mm Vikt: 23,2 kg Anslutningar: Wi-Fi(n), USB-värd, NFC, USB 2.0, Gigabit LAN Duplex*3: Ja OS: Windows, MacOS X Inmatningsfack: 150 + 50 ark Bildskärm: Pekskärm (färg) Skanningsupplösning (HxV): 1200 x 1200 dpi Bläckpatroner från 1 kr hos: InkClub.se

HP Color LaserJet Pro MFP M477fdw

För mindre företag i behov av billiga, snabba och tydliga text- och färgutskrifter är tungvrickaren ”HP Color Laserjet Pro M477fdw Pro” ett utmärkt köp. Användningen är mycket enkel, både att installera och att bruka i vardagen med en utmärkt användarvänlig färgskärm.

Textutskrifter blir av proffskvalitet, och det går förvånansvärt bra att skriva ut bilder på glansigt fotopapper.

Att tänka på är att skrivaren är både stor och tung med en högljudd fläkt i stand-by läge så den trivs bäst i ett separat skrivarrum. Fläkten går att justera från 15 minuter till 1 minut men då är skrivaren inte lika snabbstartad. Skannern är snabb men vi anar aningen rödstick i hudfärger.

Överlag är vi ändå imponerade av denna färglaserskrivare som känns modern och ger utmärkta och snabba utskrifter både i svart-vitt och färg.

Mycket bra textutskrifter i svart-vitt och färgenkel att installera och använda
Stor och tunghögljudd display i stand-by
3,5

Bra pris hos:

Diacopy

6. Epson Expression Photo XP-8505

Snabb fotoskrivare av hög kvalitet

Skrivartyp: Fotoskrivare (Bläckstråle) Utskriftshastighet*1: Text: 8 sid/min; Foto: 0,6 sid/min; Ljudnivå: Text: ca 59,8 dB (tyst läge: 47,6 dB) Foto: ca 59,3 dB (tyst läge: 59,2 dB) Bredd: 349 mm Höjd: 142 mm Djup: 340 mm Vikt: 6,7 kg Anslutningar: USB, WiFi, Minneskort, Pictbridge Duplex*3: Ja OS: Windows, Mac OS X, IOS, Android Inmatningsfack: 100 ark Bildskärm: Ja Bläckpatroner från 1 kr hos: InkClub.se

Epson Expression Photo XP-8505 är en mycket användarvänlig och kompakt skrivare som levererar kanonbra utskriftskvalitet förutsatt att du konfigurerat den rätt. Fotoutskrifterna är mycket klara och naturliga i färgerna, svärtan är djup. Utskrifterna torkar dessutom direkt. Installationsförfarandet är dock krävande vad gäller både tid och kompetens. Det krävs först automatisk konfigurering som tar cirka åtta minuter. Därefter en rad testutskrifter där du ska göra manuella bedömningar av resultatet och ange detta på pekskärmen. Förfarandet är inte särskilt användarvänligt, vilket medför en betydande risk att det uppstår fel som senare leder till sämre fotoutskriftskvalitet. Däremot sköts alla val smidigt via skrivarens pekskärm. Mjukvaruinstallationen i datorn är långsam och det tar allt som allt, inklusive konfigurationen på plats vid skrivaren, 40 minuter innan vi är igång och kan använda den. Dock är det värt mödan. Väl installerad så sköter sig XP-8505 exemplariskt, utan ett enda papperstrassel. Inte ens när vi är oförsiktiga vid placeringen av papperna och pappershållarna. Detta är tur för manualen är både rörig och otillräcklig. Det enda tillbudet sker när skrivaren vid ett tillfälle plockar med sig vanligt A4-papper ihop med fotopappret vid en fotoutskrift.

XP-8505 har ett tyst läge där utskriften tar längre tid för att hålla nere ljudnivån. I genomsnitt fördubblas utskriftstiden och ljudnivån minskar med några decibel. Ljudnivån minskar dock endast vid utskrift av textdokument, vi mäter ingen skillnad för foton. Skrivaren är i vilket fall väldigt snabb, så vill du ha tystare läge på bör det inte störa om du inte ska skriva ut väldigt många papper. XP-8505 har en lättnavigerad pekskärm. Du kan dessutom enkelt skriva ut från mobilen via ditt trådlösa nätverk, givet att du kopplat upp dem båda. Skrivaren reagerar dessutom varje gång du drar ut pappershållaren. När du skjutit in den igen får du välja på skärmen vilken typ av papper du lagt i så att den skriver ut med korrekta inställningar. XP-8505 är robust och reagerar direkt, både när vi justerar i mjukvaran och när vi rör detaljer på själva skrivaren. Det räcker med en lätt knuff så drar den automatiskt in hållaren som tar emot utskriftspappret. Vidare upplever vi att den har en god byggkvalitet med lätta materialval utan att den känns plastig. Det här är en riktigt bra fotoskrivare om du är beredd att betala för kvalitet. Vill du skriva ut fotografier själv i hemmet utgör den ett mycket bra val.

Fenomenal utskriftskvalitetsnabbfärgerna torkar direktbra byggkvalitet
Tidskrävande installationdålig manual
4,0

7. Canon PIXMA Pro 100

Tyst och snabb skrivare som producerar bilder av hög kvalitet, med fantastisk svärta

Skrivartyp: Fotoskrivare (Bläckstråle) Utskriftshastighet*1: Text: 3,8 sid/min; Foto: A4: 0,4 sid/min; A3+: 0,2 sid/min Utskriftskostnad*2: Text: 0,5 kr/sid, Foto: 3,2 kr/sid Ljudnivå: Text: ca 46 dB Foto: ca 44 dB Bredd: 689 mm Höjd: 15 mm Djup: 385 mm Vikt: 19,7 kg Anslutningar: Ethernet, USB, WiFi, Airprint, Pictbridge Duplex*3: Nej OS: Windows, MacOS X Inmatningsfack: 150 ark Bildskärm: Nej Bläckpatroner från 1 kr hos: InkClub.se

Canon Pixma Pro-100

Canons helt nya PIXMA Pro 100 är en A3+-skrivare för professionell hemanvändning. Trots att detta är den billigaste modellen i Canons PIXMA Pro-serie är prestandan mycket imponernade. Pro 100 ger nämligen häpnadsväckande fina utskrifter med enorm detaljrikedom. Färgåtergivningen är utmärkt med levande färger och rika nyanser.

Skrivaren använder hela tre monokroma bläckpatroner och detta ger verkligen utdelning. Såväl svartvita som färgade utskrifter har en fenomenal svärta och mörka områden ser speciellt bra ut.

Som grädde på moset är Pro 100 även tyst, snabb och har såväl WiFi som Ethernet. Utskriftskostnaden är oväntat låg och skriver man ut större volymer finns pengar att spara. Canons foto- och konstpapper är däremot ganska dyra men skrivaren stöder samtidigt flera tredjepartspapper.

Fantastiskt bra utskriftskvalitet med fenomenal svärtatystsnabblåg utskriftskostnad
Canons relativt dyra fotopapper
3,5

8. HP LaserJet Pro m402dn

Mycket snabb laserskrivare med snygga textutskrifter

Skrivartyp: Arbetsgruppsskrivare Utskriftshastighet*1: Text: 38 sid/min, Foto: 1,5 sid/min Utskriftskostnad*2: Svartvitt: 4800 x 600 dpi, Färg: 1,1 kr/sida Bredd: 381 mm Höjd: 357 mm Djup: 216 mm Vikt: 8,58 kg Anslutningar: USB 2.0, Gigabit LAN Duplex*3: Ja OS: Windows, MacOS X Inmatningsfack: 150 + 900 ark Bildskärm: Pekskärm (färg) Skanningsupplösning (HxV): 4800 x 600 dpi Bläckpatroner från 1 kr hos: InkClub.se

HP LaserJet Pro M402dn

HP LaserJet Pro m402dn ger oss ett tudelat intryck, men mest positivt. Främsta styrkan är att skrivaren gör ett utmärkt jobb att skriva ut text. Det går otroligt snabbt både att starta och att sedan skriva ut dubbelsidiga utskrifter av hög kvalitet.

Tonern är full från start vilket ger ca 3100 sidor. Skrivaren har dessutom ett kompakt format och ryms även på små skrivbord.

På den negativa sidan finns en gammalmodig installation med programvara ska installeras. Trådlöst internet saknas och den lilla tvåradiga matrisdisplayen känns mer 1990-tal än 2010-tal.

Det gör i och för sig inte så mycket då skrivaren enbart är till för att skriva ut svart-vit text och alla inställningar kan göras på datorn, men det är inte helt intuitivt. För den som premierar prisvärda snabba snygga textutskrifter före enkel användning är detta rätt val.

Fina och snabba textutskriftertonern är full från startkompakt format
Ganska bökig att installera och konfigureradålig display
2,5

9. HP ENVY 7640

Lättanvänd fotoskrivare med bra text och färgutskrifter

Skrivartyp: Ink-jet - färg (Bläckstråle) Utskriftshastighet*1: Text: 22 sid/minut, Foto: 21 sid/min Utskriftskostnad*2: Svartvitt: 0,35 kr/sida, Färg: 600 x 600 dpi Bredd: 454 mm Höjd: 193 mm Djup: 410 mm Vikt: 7,67 kg Anslutningar: Wi-Fi(n), NFC, USB 2.0, LAN Duplex*3: Ja OS: Windows, MacOS X Inmatningsfack: 125 + 20 ark Bildskärm: Pekskärm (färg) Skanningsupplösning (HxV): 1200 x 1200 dpi Bläckpatroner från 1 kr hos: InkClub.se

HP Envy 7640

HP ENVY 7640 är en populär bläckstråleskrivare med ett kompakt format och tydlig pekskärm. Installationen är föredömligt enkel, på någon minut var vi igång efter att ha packat upp ur skrivaren ur sin kartong.

Utskrifter av text är bra och färgerna blir mycket fina när man skriver ut på fotopapper.

Det finns några påtagliga brister där den främsta är att skrivaren endast håller två bläckpatroner, svart samt tre-färg. Det innebär att hela färgpatronen måste bytas ut om en färg tar slut.

Andra brister är en långsam skanner och att pappersmataren är trög, man måste trycka in pappret hårt eller lyfta det lite för att skrivaren ska förstå att där finns papper. HP har andra bättre skrivare i något högre prisklass.

Bra fotoutskrifterenkel installation
Endast två bläckpatronerlångsam skanner
2,0

10. Canon i-Sensys LBP7010C/18C*

Skrivare med hög utskriftskvalitet och låg kostnad för utskrift i svartvitt

Skrivartyp: Färglaserskrivare Utskriftshastighet*1: Svartvitt:16 sid/min, Färg: 4 sid/min Utskriftskostnad*2: Svartvitt: 0,4 kr/sida, Färg: 1,9 kr/sida Bredd: 400 mm Höjd: 398 mm Djup: 223 mm Vikt: 12,3 kg Anslutningar: USB Duplex*3: Nej OS: Windows, Mac, Linux Inmatningsfack: 150 ark Lasertoner från 1 kr hos: InkClub.se

Canon i-Sensys LBP7010C

LBP7018C är en energisnål, kompakt och aggressivt prissatt färglaserskrivare med hög tillförlitlighet. Utskriftshastigheten är klart godkänd för såväl svartvitt som för färg och i-Sensys-teknologin ger utskrifterna en tydlig svärta för text samt utmärkta färgutskrifter, i synnerhet för att vara en laserskrivare.

Den låga utskriftskostnaden för svartvitt står dock i kontrast till den, för laserskrivare, relativt höga utskriftskostnaden för färg. Testarna hade velat se en avbrytknapp och en mer detaljerad förbrukningsöversikt. Är du på jakt efter en tillförlitlig färglaserskrivare med hög utskriftskvalitet är detta ett ok köp.

*LBP7018C och LBP7010C är identiska sånär som på färgen där den förra är svart och den senare är vit.

Hög utskriftskvalitetlågt pris & utskriftskostnad för svartvitt
Ej avbryt-knappdyr färgodetaljerad förbrukningsöversikt
2,0

Bra att veta om skrivare

De flesta skrivarna är numera trådlösa vilket underlättar oavsett om du ska printa från stationära eller bärbara datorer. En intressant trend är de semi-professionella A3-fotoskrivarna som sjunkit kraftigt i pris och tack vare detta numera är inom räckhåll för vanliga konsumenter. Här imponerar både Epson och Canon med nästan obegripligt hög utskriftskvalitet.

Vi har testat både laserskrivare och bläckstråleskrivare. Dessa olika tekniker har både fördelar och nackdelar. Vi har även testat multifunktionsskrivare, som även kallas allt-i-ett-skrivare då de fungerar som både skanner, kopiator och skrivare.

Detta test visar att kvalitén har höjts märkbart på både hastighet och kvalitet på utskrifterna de senaste åren. Om du har en fem år gammal multiskrivare kommer du bli väldigt överraskad om du skulle köpa en av de som ingår i testet. De flesta av skrivarna går att hitta för mellan 1000 kr och 3000 kr på nätet och fungerar både med Windows och Apple OSX, använder du Linux kan du behöva ladda ner drivrutiner.

Skrivare

  • 1 Vi har själva uppmätt utskriftshastigheten då den av tillverkarna angivna teoretiska utskriftshastigheten ofta är betydligt mycket högre än den hastighet våra testare uppmäter.

  • 2 Utskriftskostnaden räknar vi själva ut genom att ta antalet testsidor färgen räcker till och dividera med rådande marknadspris för skrivarens bläckpatroner/toner. Detta då den av tillverkarna angivna utskriftskostnaden ofta är betydligt lägre än den faktiska utskriftskostnad våra testare uppmäter.

  • 3 Duplex innebär att skrivaren kan skriva ut dubbelsidiga utskrifter automatiskt. Detta gör den genom att först skriva ut på ena sidan av pappret, varpå den sedan automatiskt matar in samma papper och skriver ut på den andra sidan.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!