Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Bästa serum: 13 produkter i test

Av PriceRunner Uppdaterad 2018-11-26

Behöver ditt ansikte en riktig pick me up-kur? Då är ett bra serum produkten du letar efter, och vi har testat några av de mest populära märkena. Bäst i test blir Elixir Cosmeceuticals Niactil som är ett mycket snabbverkande serum med god effekt och tydligt resultat.

Bästa budgetval blir The Ordinary Hyaluronic Acid som är ett otroligt prisvärt serum med snygg förpackning som ger mycket effektiv återfuktning.

Serum innehåller ett högre koncentrat av aktiva ingredienser än vad en fuktkräm gör och det finns en uppsjö av olika typer, och prisklasser, att välja mellan. Man kan enkelt beskriva det som att serum är små superhjältar för huden i behändig flaskform. Här finns det nämligen en verklig möjlighet att skräddarsy sin hudvård.

Så gjorde vi testet

I testet har serumen har använts dagligen under flera veckors tid av personer som är vana och intresserade användare av serum och hudvårdsprodukter. Produkterna har använts enligt anvisningarna på förpackningarna ifråga om när i hudvårdsrutinen de ska appliceras och när på dygnet de rekommenderas.

Vi har utgått från följande testparametrar

  • Användning
    Känns serumet behagligt i ansiktet? Absorberas det snabbt?

  • Doft och förpackning
    Är förpackningen användarvänlig och hygienisk? Är det mycket onödigt emballage? Känns doften irriterande?

  • Resultat:
    Håller produkten vad den lovar? Blir huden irriterad? Är resultatet snabbt eller långsiktigt, eller uteblir det helt?

Omdömet baseras på den samlande upplevelsen av serumen. Upplevelsen har vägts mot priset på produkten och ett betyg har därefter satts.

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste serum. Jämför pris på samtliga listade serum på Pricerunner här.

Allt om serum

Ofta går det bra att använda flera olika serum samtidigt, vilket innebär att man kan punktmarkera flera problemområden på en och samma gång. Serum innehåller ingredienser med små molekyler. Detta må låta som något hämtat från en tråkig kemilektion, men faktum är att molekylernas storlek är helt och hållet avgörande för i vilken mån en produkt kan penetrera huden och arbeta på djupet.

Serum för olika hudtyper

Lider man av torr hud gör man rätt i att leta efter serum som innehåller exempelvis hyaluronsyra (en fuktbindande sockerart som finns naturligt i kroppen och vars funktion är att dra till sig och binda vatten).

Är man istället ute efter att minska ålderstecken kan niacinamid eller retinol, eller varför inte båda delarna, vara något att satsa på.

Fet hud? Glöm inte att även fet hud behöver fukt så hyaluronsyra är aldrig fel, men spana även efter produkter med niacinamid, AHA, BHA och retinol.

Serum är generellt sett dyra, men de är samtidigt väldigt dryga - med bara några droppar kommer man långt och en flaska brukar räcka i flera månader. Oavsett om man gillar klassiska märken eller lockas av K-beauty, finns det en hel värld av serum att upptäcka.

Skydda dig från solens strålar

Men glöm inte att använda solskydd. Det är alltid viktigt att använda solskyddsfaktor för att skydda sig mot solens strålar, och använder man serum med aktiva ingredienser ska man tänka extra mycket på att inte slarva med skyddet - oavsett vilken årstid det är.

Inte medlem? Bli medlem