Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Serum: 15 produkter i test

Profilbild
Uppdaterad 29 januari 2020

Behöver ditt ansikte en riktig pick me up-kur? Då är ett bra serum produkten du letar efter, och vi har testat några av de mest populära märkena. Bäst i test blir Elixir Cosmeceuticals Niactil som är ett mycket snabbverkande serum med god effekt och tydligt resultat.

Bästa budgetval blir The Ordinary Hyaluronic Acid som är ett otroligt prisvärt serum med snygg förpackning som ger mycket effektiv återfuktning.

Serum innehåller ett högre koncentrat av aktiva ingredienser än vad en fuktkräm gör och det finns en uppsjö av olika typer, och prisklasser, att välja mellan. Man kan enkelt beskriva det som att serum är små superhjältar för huden i behändig flaskform. Här finns det nämligen en verklig möjlighet att skräddarsy sin hudvård.

Så gjorde vi testet

I testet har serumen har använts dagligen under flera veckors tid av personer som är vana och intresserade användare av serum och hudvårdsprodukter. Produkterna har använts enligt anvisningarna på förpackningarna ifråga om när i hudvårdsrutinen de ska appliceras och när på dygnet de rekommenderas.

Vi har utgått från följande testparametrar

  • Användning
    Känns serumet behagligt i ansiktet? Absorberas det snabbt?

  • Doft och förpackning
    Är förpackningen användarvänlig och hygienisk? Är det mycket onödigt emballage? Känns doften irriterande?

  • Resultat:
    Håller produkten vad den lovar? Blir huden irriterad? Är resultatet snabbt eller långsiktigt, eller uteblir det helt?

Omdömet baseras på den samlande upplevelsen av serumen. Upplevelsen har vägts mot priset på produkten och ett betyg har därefter satts.

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste serum. Jämför pris på samtliga listade serum på Pricerunner här.

1. Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% - BÄST I TEST SERUM

Mycket snabbverkande serum med god effekt och ett tydligt resultat

Funktion: Multi (återfuktande, motverkar fina linjer och oren hud) Pris: Mellan Innehåll: 30 ml

Elixir Niactil 4% 30ml

Är det ett serum eller är det en fuktkräm? Det är svårt att sätta fingret på vad Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% egentligen är, men eftersom denna produkt används som ett serum, på samma plats i hudvårdsrutinen som ett serum, så väljer vi att kalla den för ett serum. För oavsett vad det kallas, så är detta en riktig liten gudagåva.

Niactil 4% är en gel med, precis som namnet avslöjar, 4% koncentrerad niacinamid. Niacinamid är vitamin B3 och har flera positiva egenskaper för huden. Det finns naturligt i huden och hjälper dess skyddsbarriär - när barriären funkar, blir huden mindre känslig. Niacinamid är dessutom återfuktande och kan verka positivt för hudtonen vid hyperpigmentering, samtidigt som det kan ge en jämnare hudyta. Det är just här som skillnaden upplevts som mest vid användning - texturen på hudens yta har blivit jämnare och mer balanserad. Dessutom upplevs porerna som mycket mindre synliga.

Många som testat Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% vittnar om ett resultat som syns över natten. Riktigt så snabbt syntes inte resultat i detta test, men inom någon vecka såg huden märkbart piggare ut och kändes inte alls torr längre och porerna upplevdes som avsevärt mycket mindre synliga.

Förpackningen, en tub med rätt stort hål, gör att produkten blir lite odryg då den är svår att dosera, men i och med att det är en hybridprodukt som går bra att även använda som ansiktskräm om man inte har väldigt torr hud, så kan det finnas en poäng med att kunna dosera den mer frikostigt än många andra serum.

Denna lilla tub bjuder på stora resultat till ett bra pris om man jämför med andra produkter av den här kalibern. På grund av sin popularitet är den ofta slutsåld, så är man sugen på att testa denna hybrid gör man bäst i att sätta den på bevakning.

Otroligt tydliga och snabba resultat
Lite odrygofta slutsåld
5,0

Bra pris hos:

Lyko

2. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 - BÄSTA BILLIGA SERUM

Snyggt förpackat och otroligt prisvärt serum som effektiv återfuktar huden

Funktion: Fukt Prisklass: Budget Innehåll: 30 ml

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 30ml

Hyaluronsyra är en ingrediens som finns med på ett hörn av nästan allt som ska röra vid ens hud. Nästan inget märke hoppar över hyaluronsyra när de ska göra en återfuktande produkt, och detta med all rätt, hyaluronsyra är fantastisk när det kommer till att återfukta mer än bara på ytan.

Hyaluronsyra är en fuktbindande sockerart som finns naturligt i kroppen, vars funktion är att dra till sig och binda vatten. I takt med att kroppen åldras, minskar den naturliga halten av hyaluronsyra och detta är en av orsakerna till att huden förlorar sin elasticitet. Det är skillnad på hyaluronsyra och hyaluronsyra, storleken på molekylen spelar nämligen roll - desto mindre den är, desto bättre penetrerar den huden.

Hyaluronsyra i sig har rätt stora molekyler, men det finns olika typer och därmed storlekar av hyaluronsyra och det är de mindre storlekarna som oftast används i serum, som natriumhyaluronat och sodium hyaluronic crosspolymer, vilka är mer djupverkande.

Detta är med andra ord ett återfuktande serum som innehåller natriumhyaluronat (djupverkande) och sodium hyaluronic crosspolymer (djupverkande och långvarig) och det råder inga tvivel om saken - detta serum är ett riktigt kap!

Serum som är så här härliga och återfuktande kostar sällan under 600 kronor. Men denna? Kring 70 pix! Detta är helt enkelt ett av de mest budgetvänliga men samtidigt effektivt återfuktande serumen som går att lägga vantarna på.

Den enda nackdelen är att den lämnar en något kletig finish, men när man fortsätter med sin hudvårdsrutin (till exempel med ytterligare ett serum eller fuktkräm) så försvinner det lite klibbiga snabbt från huden. Och till det här priset kan man leva med det för det återfuktar väl och får huden att se en smula yngre ut.

Otroligt prisvärtsnygg förpackningeffektiv återfuktning
Klibbig finish
5,0

Bra pris hos:

Look Fantastic

3. Klairs Rich Moist Soothing Serum

Prisvärt serum som snabbt absorberas av huden och har en lugnande effekt

Funktion: Fukt Pris: Budget Innehåll: 80 ml

Klairs Rich Moist Soothing Serum 80ml

Tittar man bara på prislappen är det lätt att undra varför detta serum räknas som en budgetprodukt, men låter man ögonen vandra vidare till hur mycket flaskan innehåller och gör ett snabbt överslag, blir det snabbt tydligt att Klairs Rich Moist Soothing Serum kommer i en generös förpackning - här får man hela 80 ml, medan de flesta andra serumflaskor sällan innehåller mer än 30 ml. Det gör att prisbilden genast blir en annan.

Huden känns omedelbart återfuktad vid användning och på grund av serumets lätta och lugnande formula passar den utmärkt både morgon och kväll. Produkten absorberas snabbt och lämnar ingen hinna kvar på huden och med två pump från flaskan räcker det till både ansiktet, halsen och dekolletaget. Doften är mild och god, vilket brukar känneteckna produkter från Klairs.

Klairs Rich Moist Soothing Serum passar alla hudtyper. Oavsett om man har torr eller fet hud så kommer den uppskatta fuktbomben som detta serum är. Inte nog med att huden känns lugnare och återfuktad, den upplevs även som mer spänstig. Serumet har också en lätt plumpande effekt, vilket även gör den fin för hud med ålderstecken. Rich Moist blir snabbt en sann vän i badrumsskåpet - en mild, snäll och generös vän.

Bra prisabsorberas snabbtlugnande
Inga
5,0

Bra pris hos:

Cocopanda SE

4. Medik8 Super C30+ Intense

Ingrediensspäckat serum som ger pigg hud och mycket lyster

Funktion: Lyster Pris: Premium Innehåll: 30 ml

Medik8 Super C30+ Intense 30ml

I en snygg brun glasflaska som för tankarna till dåtidens apotekarhyllor, kommer detta kraftfulla serum med C-vitamin. Att flaskan är brun är inte bara för att den ska se snygg ut. Den mörka färgen ger även extra skydd för de dyrbara dropparna inuti. C-vitamin är vanligtvis en ingrediens med flyktig hållbarhet, men det här serumet innehåller en stabil C-vitamin (etylerad L-askorbinsyra), vilket innebär att serumet håller längre än många andra produkter med vitamin C.

Medik8 Super C30+ Intense är ett flitigt serum som inte bara agerar utjämnande på hudtonen utan även ger fantastiskt med lyster. Och det tar inte många dagar av användning innan just lystern i huden lyser igenom även den mest täckande bas. Detta serum hettar först lite på huden, men bara lite och bara för en stund, samtidigt som det snabbt absorberas och lämnar ansiktet mjukt och skönt. Det både känns och syns att serumet gör nytta. Efter att ha använd serumet under en period upplever man att huden ser piggare ut och har en jämnare hudton.

Medik8 Super C30+ Intense innehåller inte bara C-vitamin, utan även E-vitamin. Dessa två vitaminer är goda vänner och förstärker varandra. Både vitamin C och E är antioxidanter och tillsammans med ferulinsyran, som också finns i det här serumet, så hjälper de huden att skydda sig mot fria radikaler. Ferulinsyran förstärker dessutom effekten av och stabiliserar vitamin C och E.

Det märks att detta serum har en väl genomtänkt ingredienslista och det blir snabbt en favorit i hudvårdsrutinen, trots det saftiga priset.

Ger mycket lyster och pigg hud
Dyr
4,5

Bra pris hos:

Seth And Sally

5. M Picaut Hydra Miracle Serum

Kraftigt återfuktande serum som absorberas snabbt och känns skön på huden

Funktion: Fukt Pris: Premium Innehåll: 30 ml

M Picaut Hydra Miracle Serum 30ml

M Picaut Hydra Miracle Serum är en produkt som både vunnit priser och tipsats om i så väl tidningar som skönhetsbloggar - och det är lätt att förstå varför. Det här serumet är superladdat med hyaluronsyra och innehåller inte mindre än tre olika typer av den, alla där för att maxa återfuktningen.

Hyaluronsyra har förmåga att binda upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten, vilket gör den till en effektiv ingrediens i den här sortens produkter. Hydra Miracle Serum innehåller dessutom andra välgörare för huden såsom tamarindfrukt-, alg- och havtornsextrakt, som tillsammans hjälper till att skydda huden mot yttre påverkan som föroreningar.

Serumet har en något tjockare konsistens än många andra, mer som en lös gelé än vatten. Trots detta så klibbar den inte alls vid applicering utan tas snabbt upp av huden och känns härligt svalkande. Produkten är utan tillsatt doft, men det går ändå att förnimma någon lätt lukt om man sniffar riktigt nära.

Glasflaskan är försedd med pipett, och även om glas inte alltid är praktiskt i ett badrum går det inte att sticka under stolen med att det är en snygg pjäs att ha stående. Pipetten hade gärna kunnat ersättas med en pump för att göra serumet enklare att dosera, men detta är egentligen småsaker för resultatmässigt är M Picaut Hydra Miracle Serum otroligt effektivt och återfuktar precis så mycket som man önskar att den här sortens serum ska göra.

Huden känns mjuk och följsam och ser mer fyllig ut, ingen stramande känsla upplevs överhuvudtaget och torra fläckar är ett minne blott då man använder M Picaut Hydra Miracle Serum.

Skön på hudenkraftigt återfuktandeabsorberas snabbt
Hade varit enklare att dosera med pump
4,5

Bra pris hos:

NordicFeel

6. Exuviance Vespera Bionic Serum

Intensivt fuktgivande serum som känns lugnande på huden och har en synbar effekt

Funktion: Fukt Pris: Mellan Innehåll: 30 ml

Exuviance Vespera Bionic Serum 30ml

Vespera Bionic Serum från Exuviance är ett serum som ska passa alla hudtyper och åldrar. Det är intensivt fuktgivande, bekämpar fria radikaler och sägs främja hudföryngring utan att stressa huden. Serumet innehåller bland annat polyhydroxisyror, PHA, vilket är syror med större molekyler än till exempel AHA och BHA, något som gör dem mildare och passar ofta känslig hud bra.

Samtidigt som den överhängande upplevelsen av detta serum är väldigt positiv då det fuktboostar huden rejält samt gör att den ser piggare ut, så är den lite väl klibbig efter applicering. När den används på kvällen gör det inte så mycket, men på morgonen är det lite störande. Visserligen försvinner det klibbiga efter en stund, men har man ont om tid eller är en otålig själ som ogillar kladd, då är känslan inte helt behaglig.

Bortser man från den kletiga upplevelsen, är detta ett väldigt bra serum. Huden känns len och ser välmående ut. Som med många fuktgivande serum ser huden plumpad ut och det ger även en god dos lyster, faktum är att skillnaden är så pass stor att även andra har noterat det efter en tids användning. Extra plus för att den verkligen känns lugnande på huden.

Synbar effektkänns lugnande
Klibbig
4,5

Bra pris hos:

Donna Beauty

7. Comfort Zone Remedy Serum

Snabbabsorberande serum som effektiv lugnar känslig hud

Funktion: Lugnande Pris: Premium Innehåll: 30 ml

Comfort Zone Remedy Serum 30ml

Comfort Zone Remedy Serum är ett helt doftfritt och lätt men ändå krämigt serum, eller emulsion som det också kallas. Lider man av hud som blir röd, reagerar starkt på väderombyten eller kanske hettar efter en aktiv ansiktsmask, då är detta helt rätt serum att testa. Så fort Remedy Serum applicerats är det som om en våg av lugn sköljer över huden. Serumet svalkar riktigt härligt och lämnar efter sig kinder så mysigt lena att det är svårt att låta bli att stryka sig själv över dem med jämna mellanrum. Produkten absorberas snabbt och lämnar ingen film av klibb efter sig. Har huden känts varm eller irriterad innan, så lägger det sig snabbt och istället för stramt så känns ansiktet mycket riktigt lugnt och nöjt. Förpackningen är snyggt stilren i en ljust lavendelrosa färg och serumet doseras enkelt genom pumpen, men håll hårt i flaskan, faller den från handen ned på ett golv av klinkers kommer den troligtvis gå sönder. Comfort Zone Remedy Serum kommer att passa som handen i handsken om man har en känslig hud som lätt blir röd.

Lugnarabsorberas snabbt
Ömtålig flaska
4,0

Bra pris hos:

Babyface

8. Skin Regimen 1.85 HA booster

Snyggt förpackat serum som fuktmättar huden och ger ett fantastiskt resultat

Funktion: Fukt Pris: Premium Innehåll: 25 ml

Skin Regimen 1.85 HA Booster 25ml

Skin Regimen 1.85 HA booster är, precis som namnet antyder, ett booster-serum. Detta är något som kan användas efter ens vanliga serum för en extra intensiv dos av det som huden mest längtar efter. I detta fall handlar det om fukt, något som de allra flesta hudtyper aldrig kan få nog av.

Det här är ett riktigt härligt serum som verkligen penetrerar huden med fukt. Den innehåller mikro, makro och tvärbunden hyaluronsyra som alla har sina egna speciella egenskaper och förmågor. Mikro stimulerar produktionen av ny hyaluronsyra (som finns naturligt i kroppen), makro återfuktar på ytan och den tvärbundna ger en mer långsiktig effekt. Och det märks, huden absorberar tacksamt serumet och man belönas snabbt med en hud som ser både spänstigare och klarare ut.

Det finns egentligen bara en nackdel med Skin Regimen 1.85 HA booster, och det är priset. Serum är ofta dyra, men denna flaska innehåller mindre än de flesta andra, vilket gör att prislappen svider lite extra. Särskilt när det finns så goda budgetalternativ att välja bland, även om de knappast är lika snygga rent estetiskt.

Fantastiska resultatfuktmättad hud som ser pigg och glad ut
Priset
4,0

Bra pris hos:

Lyko

9. Verso Hydration Serum 30ml

Lent och svalkande serum som absorberas snabbt och gör huden len och mjuk

Fuktion: Fukt Pris: Premium Innehåll: 30 ml

Verso Hydration Serum 30ml

Verso Hydration Serum är ett riktigt mjukgörande serum som innehåller rejält med niacinamid, vilket återfuktar, stärker hudens skyddsbarriär, minskar fina linjer och får förstorande porer att se mindre ut.

Det här är ett mjölkigt och lite mer trögflytande serum som doseras genom pipett ur den frostade glasflaskan. En vacker flaska gör sitt för upplevelsen då man investerar i hudvårdsprodukter, och på denna front levererar verkligen Verso. Det här är en flaska som gärna kan stå synligt i hemmet och får hudvårdsrutinen att kännas precis så lyxig som den ska göra.

Serumet doftar fräscht, men har en lite starkare doft än många andra serum. Huruvida detta är ett plus eller minus är en smaksak, men i testet upplevs inte doften som något störande. Pipetten fungerar bra, även om en pump hade varit mer praktiskt (men också berövat användare den fina estetiken hos flaskan).

Produkten är lite tjockare än vatten, och det är lätt att tro att den kommer kännas klibbig i ansiktet. Men tvärtom, den känns len och svalkande vid applicering och huden absorberar allt, vilket gör att den fungerar utmärkt både på morgonen och kvällen.

Resultatet blir en hud som känns följsam och mjuk och inte stramar över huvud taget. Och tack vare den lena och sköna appliceringen, blir Verso Hydration Serum ett serum som man ser fram emot att använda.

Len formula som absorberas snabbt
Lite stark doft
3,5

Bra pris hos:

Babyface

10. Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate

Gelbaserat serum som funkar bäst på normal hud

Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate 48ml

Med en känslig hud, gäller det att gå varsamt fram i jakten på ett serum. Många aktiva ingredienser kan verka irriterande och är det något som serum brukar vara fulla av, så är det potent innehåll. Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate från Clinique är ett serum som i huvudsak fokuserar på att återfukta huden, vilket gör det till en mild och skonsam produkt för huden.

Fomulan är gelbaserad och pumpas ut från en genomskinlig flaska. I genomskinliga behållare så håller hudvård generellt sätt inte lika bra som i mörka – detta är bra att ha i åtanke, så man inte lämnar flaskan framme i dagsljus regelbundet.

Vid applicering på huden känns detta gelserum något svalkande och inte alls irriterande. Inte ens på en riktigt vintertorr hud svider eller retar den. Är huden riktigt torr dock, känns det inte som att detta serum helt räcker till för att fuktboosta ansiktet tillräckligt. Har man däremot en fetare hud, eller om vädret är varmt och svettigt, känns Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate alldeles lagom.

Har man något torr till normal eller oljig hud, fungerar detta gelserum fint och känns behagligt på huden. Är man väldigt torr, lämnar den dock lite att önska just när det kommer till återfuktning.

Praktisk pumpbehaglig formulaabsorberas snabbt
För lite fukt för en torr hud
3,5

Bra pris hos:

eleven.se

11. Lush Cosmetics Full of Grace

Djur- och miljövänligt serum som mjukar upp och återfuktar

Funktion: Fukt Pris: Budget Innehåll: 20g

Lush Full of Grace 20g

Här är ett serum som sticker ut från mängden - det är nämligen förpackningsfritt. Att den är förpackningsfri innebär att det är noll emballage utöver den påse serumet packas i vid köp. Detta känns bra och klimatsmart. Det innebär dock att man kan stöta på lite huvudbry när det gäller förvaringen av serumet.

Full of Grace från Lush Cosmetics är en serumkaka vilket betyder att serumet är i fast form och ser på avstånd mer ut som en tvål än något annat. Så snart man tar den i sin hand, är det tydligt att detta rör sig om något helt annat än en handtvål. Serumet är bland annat gjort på en blandning av oljor och smör (murumurusmör, cupuacusmör, mandelolja och blå kamomillolja) och kalaminpulver som lugnar huden och har en mattande effekt. På grund av den höga halten av smör och oljor smälter kakan vid beröring och antingen kan man massera ansiktet direkt med kakan eller värma den med fingertopparna och applicera med händerna.

Full of Grace gör sig allra bäst som ett kvällsserum eftersom känslan direkt efter användning är väldigt oljig. Visserligen märks det att kalaminpulvret gör sitt jobb och efter en stund ser huden mattare ut igen, men att sminka sig strax efter applicering upplevs som svårt. På natten gör den däremot ett fantastiskt återfuktande jobb och man vaknar med fin och len hud. Samtidigt som det uppskattas att serumet är förpackningsfritt, visar det sig också vara en av de största utmaningarna med produkten. I och med att serumet smälter så lätt behöver man tänka till på hur man förvarar kakan. Är vädret varmt kan man också behöva fundera på att lägga den i kylen för att den ska hålla formen.

För den miljömedvetne och djurvännen är Full of Grace från Lush Cosmetics ett riktigt bra återfuktande serum. Ja, och för alla andra med, för den delen.

Djurvänligt miljövänligtuppmjukande och återfuktande
Knepig att förvara
3,5

12. Juice Beauty Blemish Clearing Serum

Härligt serum som inte torkar ut och får huden att se klarare ut

Funktion: Djuprengörande Pris: Budget Innehåll: 60 ml

Juice Beauty Blemish Clearing Serum 60ml

Juice Beauty Blemish Clearing Serum är en produkt som innehåller både AHA och BHA och är därför särskilt effektiv på hud med orenheter. Antingen kan man använda detta serum för att punktbehandla problemområden, eller så använder man det över hela ansiktet efter rengöring innan fuktkräm.

Serumet går utmärkt att använda både morgon och kväll, men tänk på att använda extra högt solskydd vid användning på dagen. Används serumet på kvällen och får mysa på huden hela natten vaknar man med en hud som fått en helt ny lyster, känns mycket lenare. Dessutom får man snabbt bukt med små kvisslor och utbrott.

Det här serumet luktar lite svagt av äpple, och tittar man på ingredienserna så innehåller den mycket riktigt äppeljuice, vilket är något av ett signum för Juice Beauty som gärna använder vitamin- och näringsrika juicer tillsammans med rejäla hudvårdande ingredienser som AHA-syror från just äpple, och även från vindruva och citron. Juice Beauty använder däremot inga parabener, mineraloljor, sulfater eller silikoner.

Serumet känns lite kladdigt vid applicering, vilket inte nödvändigtvis är något negativt utan snarare en skön skillnad då många produkter som riktar sig mot fet eller oren hud ofta känns direkt uttorkande. Med Blemish Clearing Serum känns huden aldrig stramande eller irriterad, bara len och go. Den klibbiga känslan försvinner så snart produkten absorberats. Fräsch, snäll men samtidigt effektiv - det här serumet är en riktigt härlig produkt för en klarare hud.

Huden ser klarare utupplevs inte uttorkande
Klibbig känsla
3,5

13. Björk & Berries Skin Awakening C-serum

Ett snyggt förpackat serum som snabbt ger lyster.

Björk & Berries Skin Awakening CSerum 30ml

Björk & Berries Skin Awakening C-serum kommer i en fantastisk snygg flaska – i vitt porslin och med pipett passar den lika bra på badrumshyllan som på bild i ett snyggt instagramflöde. Dock hade det kanske varit klokare att utrusta detta serum med en pump, för att inte tillföra onödig luft till en känslig ingrediens som c-vitamin. Det är värt att nämna att detta serum tidigare kom med en pump, men att det relativt nyligen istället utrustats med pipett.

Vitamin C är en bra lystergivare och skyddar samtidigt mot skadliga fria radikaler. Serumet pirrar lite på huden vid applicering, men inte på ett obehagligt sätt. Doften är relativt neutral och konsistensen flytande.

Efter användning i bara någon vecka, upplevs huden som piggare och mindre glåmig än tidigare. Den känns även omedelbart återfuktad efter applicering, vilket inte alltid är fallet med serum – ibland kan de rent av få huden att strama lite.

Över en längre period börjar man glömma bort det första intrycket av mer lyster i huden. Kanske är det så att effekten avtar något, eller så har man helt enkelt vant sig. I det långa loppet är detta ett serum man är nöjd med, men inte mycket mer än så. I denna prisklass finns det många andra serum som ger en tydligare och mer långvarig effekt, för att det ska kännas värt att köpa en andra flaska när den första tar slut.

Känns återfuktandeger lyster till en början
Upplevs inte som långverkande över tid
3,0

Bra pris hos:

Luxplus SE

14. Indy Beauty Moisturising Elixir Serum

Fint förpackat serum som doftar gott och gör att huden känns mjuk

Funktion: Fukt Pris: Budget

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum 30ml

Indy Beauty lanserades under 2018 av den svenska YouTube-stjärnan Therese Lindgren, tillsammans med det trygga apoteksmärket CCS. I ljuva pastellrosa förpackningar är detta en hudvårdslinje som är 100% vegansk och certifierad av Djurens Rätt.

Flaskan är söt och utrustad med en pump. Tyvärr är pumpen inte helt enkel att använda, då den gärna fastnar och sedan kräver en hel del pill för att få igång igen. Moisturing Elixir Serum är ett återfuktande serum, Men även omhuden känns mjuk efter användning så upplever man tyvärr inte att den gör så mycket mer. Har man torr hud räcker inte serumet riktigt hela vägen och man kommer med största sannolikhet att behöva komplettera med fler, mer fuktgivande produkter.

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum doftar gott och appliceras lätt, men den bjuder inte på några wow-känslor och prioriteras snabbt bort för andra, bättre produkter hemma i hyllan.

Fin förpackninghuden känns mjuk
Inte tillräckligt återfuktande
3,0

Bra pris hos:

Apotek Hjärtat

15. Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe

Snyggt förpackat serum med återfuktande effekt och tydlig innehållsförteckning

Funktion: Multi Pris: Mellan

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe 30ml

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe har kanske en av de snyggaste flaskorna som går att hitta bland serum, och innehållet uppskattas av många, varför förväntningarna gärna är höga när man testar det. Detta oljeserum är ett så kallat multiserum, vilket innebär att det har flera verkningsområden. Med reservatol och polycyanid, antioxidanter som utvinns ur kärnorna i vindruvor, ska detta serum minska ålderstecken och jämna ut hudtonen.

I och med att serumet är oljebaserat så upplevs det som svårare att använda på dagtid än på kvällen. Hudens yta känns efter applicering helt enkelt lite för hal för att sminket ska få fäste. Samtidigt som det visserligen känns skönt på en torr och törstig hud, så gav inte serumet särskilt mycket mer. Mjuk och återfuktad hud, absolut, men att hudtonen skulle ha jämnats ut eller ålderstecken dämpats var inte något som var synligt för blotta ögat. Innehållsförteckningen är föredömligt kort och även om man inte är insatt i ingredienser är den lätt att förstå. Vill man ha ett rejält återfuktande oljebaserat serum är Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe inte ett dåligt val, men är det en större förändring av hudens utseende man är ute efter så finns det andra, mer effektiva serum att välja.

Snygg förpackningåterfuktande
Resultaten uteblirfungerar bäst som nattserum
3,0

Bra pris hos:

MEDS

Allt om serum

Ofta går det bra att använda flera olika serum samtidigt, vilket innebär att man kan punktmarkera flera problemområden på en och samma gång. Serum innehåller ingredienser med små molekyler. Detta må låta som något hämtat från en tråkig kemilektion, men faktum är att molekylernas storlek är helt och hållet avgörande för i vilken mån en produkt kan penetrera huden och arbeta på djupet.

Serum för olika hudtyper

Lider man av torr hud gör man rätt i att leta efter serum som innehåller exempelvis hyaluronsyra (en fuktbindande sockerart som finns naturligt i kroppen och vars funktion är att dra till sig och binda vatten).

Är man istället ute efter att minska ålderstecken kan niacinamid eller retinol, eller varför inte båda delarna, vara något att satsa på.

Fet hud? Glöm inte att även fet hud behöver fukt så hyaluronsyra är aldrig fel, men spana även efter produkter med niacinamid, AHA, BHA och retinol.

Serum är generellt sett dyra, men de är samtidigt väldigt dryga - med bara några droppar kommer man långt och en flaska brukar räcka i flera månader. Oavsett om man gillar klassiska märken eller lockas av K-beauty, finns det en hel värld av serum att upptäcka.

Skydda dig från solens strålar

Men glöm inte att använda solskydd. Det är alltid viktigt att använda solskyddsfaktor för att skydda sig mot solens strålar, och använder man serum med aktiva ingredienser ska man tänka extra mycket på att inte slarva med skyddet - oavsett vilken årstid det är.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!