Uppdaterad  

Massagepistol: 13 modeller i test

Daniel Agerhult

Letar du efter en massagepistol som kan hjälpa dig att mjuka upp trötta och stela muskler och assistera dig vid uppvärmning och återhämtning? Vi har testat massagepistoler från märken som Hyperice, Flowgun och Theragun. För att en massagepistol ska utses till bäst i test, ska den penetrera musklerna effektivt, ha en ljudnivå som inte stör samt vara mångsidig att använda.

bästa massagepistolen

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. Vi har testat massagepistoler med varierande egenskaper och prisnivåer. I testet har nedanstående parametrar legat till grund för omdömet av produkterna:

 • Storlek och vikt: Hur lätt massagepistolen är att ta med sig och hur ergonomisk är den? Kan man själv kan nå alla muskler eller behöver man hjälp? Är den lämplig att ta med i träningsväskan eller på resan?
 • Hastighet och kraft: Hur djupt penetrerar pistolen musklerna? Vad har massagepistolen för hastighet och har den en kraftfull motor?
 • Ljudnivå: Har massagepistolen en diskret ljudbild? Går det att massera samtidigt som man tittar på en film eller låter den för mycket? Känns den okej att använda på bussen eller flygplanet utan att det stör?
 • Tillbehör: Har massagepistolen olika munstycken? Är den mångsidig? Är det lätt att byta tillbehör? Ingår det någon typ av förvaringsväska?

Ovan funktioner har därefter vägts samman med massagepistolens pris, och sedan har den bästa massagepistolen utses till bäst i test.

1. Flowlife Flowgun Go 2.0 – BÄST I TEST MASSAGEPISTOL

Smidig massagepistol med suverän prestanda och generösa tillbehör

Vikt: 790 gram Höjd: 24,5 cm Bredd: 15 cm Djup: 6 cm Antal munstycken: 6 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 2000-3200 rörelser/minut Slaglängd: 10 mm Ljudnivå: 60-65 dB(A) Batteritid: 5 h Garanti: 2 år Tillbehör: Väska

Flowlife Flowgun GO 2.0

Flowgun Go 2.0 tillverkas av det svenska märket Flowlife och är en smidig massagepistol för dig som ofta är på språng. I priset inkluderas sex olika munstycken samt en praktisk väska som gör det enkelt att få med sig hela paketet med massagepistol, munstycken och laddare. Den har en suverän batteritid på över fem timmar och fem olika vibrationsnivåer.

Starkare och tystare

Det här är en för prisklassen välutrustad massagepistol. Vi imponeras av specifikationen som på många punkter matchar de dyraste modellerna i testet. I denna uppdaterade version av Flowgun GO som heter 2.0 på slutet, hittar vi en starkare motor som även mäktar med att ge de största musklerna en rejäl omgång. Även om motorn har utvecklats så är den fortfarande svagare än våra kraftpaket i testet, Theragun Pro och Flowgun PRO 2.0. Flowlife har även lyckats med att minska ljudnivån en aning jämfört med tidigare utgåva vilket är ett plus. På toppen av massagepistolen finns en touchfunktion som används för att justera vibrationsnivån och där finns även en trycksensor som med ljusdioder visar hur hårt du trycker. Laddningstiden på fyra timmar är kanske i längsta laget men å andra sidan har den en grym batteritid på fem timmar istället.

Smart vinn-vinn

Flowlife har en utmärkt kundsupport och garantitiden på två år är generös. De har dessutom ett återvinningsupplägg som de kallar Reflow vilket innebär att du får 35% rabatt på en ny produkt om du lämnar in din gamla. Helschysst för alla parter!

Flowlife Flowgun Go 2.0 passar suveränt bra för dig som vill använda en massagepistol innan och efter träning, under pauser på jobbet eller i soffan framför TV:n. Ja, det finns många tillfällen då denna smidiga massagepistol fyller sin funktion. Den är enkel att bära med sig och den medföljande väskan är mycket praktisk.

Lång batteritidpraktisk väskamånga munstyckengenerös garanti
Något svag motorlång laddningstid

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Ongoal Logotyp

Flowlife Flowgun GO 2.0 Green Massagepistol

1 990 kr
MEDS Logotyp

Flowlife Flowgun Go 2.0 Blue

2 232 kr
Apotea Logotyp

Flowgun Go 2.0 Green

2 690 kr

2. Theragun Pro – BÄSTA PREMIUMVAL

Massagepistolen för den kompromisslösa idrottsutövaren

Vikt: 1,3 kg Höjd: 25,5 cm Bredd: 18 cm Djup: 7,6 cm Antal munstycken: 6 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1750-2400 rörelser/minut Slaglängd: 16 mm Styrka: 27 kg Ljudnivå: 64-72 dB(A) Batteritid: 150 min Garanti: 2 år Tillbehör: Väska och extra batteri

Theragun Pro

Theragun Pro är en fantastisk massagepistol som används av elitidrottare världen över. Den har en enastående slaglängd vilket ger ett djup i massagen som många andra modeller inte är i närheten av. Den levereras med två litium-jonbatterier vilket tillsammans ger en aktionstid på hela fem timmar!

Massagepistol med hög prislapp

Vi bör nämna redan nu att priset är saftigt och kan möjligtvis vara på gränsen för vad en privatperson vill betala för en massagepistol. För den riktigt seriöse användaren är det här tveklöst en modell som man vill titta lite närmare på. Inga andra modeller har samma styrka och inställningsmöjligheter som Theragun Pro.

Beroende på vilken del av kroppen du vill massera kan du enkelt ställa in massagearmen i fyra olika vinklar för bäst åtkomst. Vi rekommenderar att ta hjälp om du ska massera delar som är besvärliga att komma åt eftersom det är svårt att vara avslappnad samtidigt som man försöker hitta rätt vinkel. Hastigheten finns valbar i fem olika nivåer beroende på hur hård massage du vill ha och vilket munstycke du valt. Vi rekommendera att du laddar ner Therabody-appen, där finns tips på vilka inställningar du kan välja utifrån vad du har för syfte med massagen.

Mycket proffsig massagepistol

Som vi tidigare berört så är Theragun Pro det närmaste en mobil professionell massagerobot man kan komma. Det här kan även ha sina nackdelar. Förutom en hög prislapp så kan även storleken vara en faktor att beakta. Den har störst mått av de massagepistoler vi testat och är förhållandevis otymplig i sin utformning. Om syftet i huvudsak är att ta med sig massagepistolen på resande fot kan det vara klokt att jämföra den med andra modeller. Även ljudnivån är något högre än andra modeller i vårt test av massagepistoler.

Theragun Pro är redskapet för dig som är professionell i din idrott och efterfrågar det bästa som finns. Denna modell lägger inga fingrar emellan och med rätt hjälp kan den ge massage som annars bara riktiga människohänder tillhandahåller. Vi utser Theragun Pro till bästa premiumval.

Justerbar massagearmkraftfulldubbla batterier
Stordyr

3. KiCA K2 – BÄSTA BUDGETVAL

Snygg och elegant samt enkel att använda. Bra för resan, träningsväskan och kontoret

Vikt: 485 gram Längd: 14,4 cm Bredd: 90,5 cm Djup: 4,4 cm Antal munstycken: 4 Vibrationsnivåer: 4 Hastighet: 1 200–3 200 rörelser/minut Slaglängd: 7 mm Ljudnivå: 60–65 dB(A) Batteritid: 11 timmar Garanti: 2 år Tillbehör: Hård väska Manual: engelsk (pdf)

FeiyuTech Kica K2

Den lilla KiCA K2-massagepistolen är robust, tyst och mycket intuitiv.

Lätt att använda

Det finns bara en knapp med växling mellan 4 funktioner som går i ring.

 1. Håll in knappen för att sätta på massagepistolen på 1 200 slag per minut – eller håll knappen intryckt för att stänga av
 2. Ändra hastighet till 2 000 slag per minut
 3. Ändra hastighet till 3 200 slag per minut
 4. Fjärde trycket växlar till läget "intelligent massage" (en cykel som växlar mellan de tre hastighetslägena)

Det är svårt att förlora överblicken här, så alla kan vara med.

Billede fra test af massagepistol Kica K2 - håndstilling

Ganska slagkraftig

Trots sin mycket lilla kropp, som är tillverkad av kraftig aluminium, levererar den alltså både behagligt och bra tryck för sin storlek.

Vi kan hålla emot slagen när vi pressar mot munstycket med handflatan. Men här är trycket också så kraftigt att det inte längre är behagligt att få massage – så det blir knappast något problem.

Motorn stannar för övrigt av sig själv efter 3 sekunder med blockerad slagfunktion.

Batteritid 11 timmar

På den här punkten är K2 nog lite väl optimistisk. Det kan vara så att den helt obelastad och på lägsta hastighet kan hålla 11 timmar. Men i praktiken ska du nog räkna med cirka 5 timmar, och på den tiden borde du ha kommit över hela kroppen åtskilliga gånger. Lyckligtvis laddas den med USB-C, så att du enkelt kan tillföra mer ström – även när du är på språng.

Massagehuvudena

Vi gillar att huvudena är tillverkade av antingen hårt skum, hårdplast eller aluminium.

Framförallt huvudena av hård-plast och aluminium glider fint både på huden och utanpå kläderna. Kulhuvudet av hårt skum måste lyftas från punkt till punkt, särskilt när du använder massagepistolen utanpå kläderna.

När vår utbildade sportmassör testade KiCA K2 var han ett stort fan av det cylindriska huvudet (det tunna och spetsiga). Det kom ganska djupt ner med tanke på att det ”bara” är en massagepistol i en billigare prisklass.

Billede fra test af massagepistol Kica K2 - i tasken

Magneter

I mitten av kontaktytan på det platta och spetsiga massagehuvudet sitter en liten magnet. Effekten av magneterna i samband med massage kan vi inte bedöma. Men det är ju ett stort plus för dig som gillar magnetbehandlingar.

Massagen fungerar lika bra oavsett om du har stor tilltro till magneternas effekt – eller inte.

Glöm allt om ryggen

Det är en mycket kompakt massagepistol. Den tillåter bara en effektiv handställning där du håller i pistolens kropp. Handställningen innebär att du är begränsas av dina armars räckvidd – och din egen flexibilitet/mobilitet.

 • Armar, axlar, ben och kroppens framsida går bra
 • Benens baksida är också lätta att komma djupt ner på
 • Skinkor och ländrygg är möjligt, men det är svårt att upprätthålla ett stabilt tryck in mot muskulaturen
 • Övre rygg – här behöver du en flexibilitet som en cirkusartist för att nå

Kanske kan du övertala din partner, din rumskompis eller en träningskompis för att hjälpa dig komma åt de krångliga ställena.

Slutsats av test av massagepistol KiCA K2

Vi är mycket nöjda med effekten av den lilla massagepistolen som fungerar mycket bra i träningsväskan och kanske på kontoret.

Du får en välfungerande och kompakt massagepistol. Men du behöver lite hjälp av en extra hand eller två när muskulaturen på baksidan av torso behöver massage.

Kompaktbra tryckförnuftigt utbud av massagehuvuden
Når inte bak på ryggen

4. Theragun Prime

Snygg och kraftfull lättviktare, för den som vill ha schyssta tillbehör

Vikt: 1 kg Höjd: 22,5 cm Bredd: 16 cm Djup: 7,3 cm Antal munstycken: 4 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1750-2400 rörelser/minut Slaglängd: 16 mm Styrka: 13,5 kg Ljudnivå: 65-72 dB(A) Batteritid: 120 min Laddningstid: 80 min Garanti: 2 år Tillbehör: Skyddsväska

Theragun Prime

Theragun Prime är en liten och nätt massagepistol med en imponerande kraft. Den smarta ergonomiska triangelformationen ger användaren tre olika val av grepp. Det öppnar i sin tur upp för fler vinklar och det blir lättare att nå muskler som annars är svåra att komma åt.

Massagepistol med stark motor

I paketet Prime får användaren mycket bra för pengarna. Förutom den starka motorn som vi nämnde ovan så medföljer även fyra olika munstycken samt fem vibrationsnivåer vilket är ovanligt i den här prisklassen. Den har på pappret en bra batteritid men i våra tester så lever den inte riktigt upp till specifikationen.

Relativt hög ljudnivå

Prime har fördelaktiga mått och vikt för att enkelt kunna tas med på resan. Det medföljer även en praktisk resepåse och massagepistolen är godkänd att ha i handbagaget på flyget. Det kan vara besvärande att använda den i publika utrymmen eller framför tv:n eftersom den har något högre ljudnivå än andra modeller i testet.

Theragun Prime är ett klockrent val för dig som suktar efter en kraftfull massagepistol som dessutom är smidig att bära med sig. I paketet inkluderas fyra olika munstycken som var och ett fyller ett syfte. Den är tyst, snygg och enkel att använda.

Kraftfullergonomiskflera munstycken
Kort batteritidhögt ljud

5. Flowlife Flowgun PRO 2.0

Högpresterande massagepistol med många tillbehör

Vikt: 970 g Höjd: 24 cm Bredd: 18,5 cm Djup: 5,8 cm Antal munstycken: 6 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1400-3200 rörelser/minut Slaglängd: 10 mm Ljudnivå: 62-67 dB(A) Batteritid: 300 min Garanti: 2 år Tillbehör: Väska

Flowlife Flowgun Pro 2.0

Flowgun PRO 2.0 från svenska Flowlife är en tyst och effektiv massagepistol. Den levereras med en praktisk förvaringsväska och en snygg bruksanvisning. Vi gillar särskilt den kraftfulla motorn och det innehållsrika massagepaketet med sex olika munstycken. Den har dessutom en imponerande batteritid på hela 5 timmar!

Munstycken för flera användningsområden

Flowlife har hörsammat kundernas feedback och tagit fram en intressant premiumprodukt, PRO 2.0. Denna högpresterande massagepistol hjälper allt från kontorsarbetaren till toppidrottaren att återhämta sig på bästa sätt. Den levereras med sex olika munstycken som alla har ett specifikt användningsområde. Massagepistolen kan därför användas både till uppvärmning och återhämtning. Med hjälp av den kraftfulla motorn kan man massera hårt utan att den ger vika vilket brukar vara ett problem med billigare modeller. Du kan välja mellan fem olika vibrationsnivåer och de regleras i stigande skala genom att trycka en gång på på/av-knappen. Vi hade önskat ett vridreglage istället så att man enklare hade kunnat justera nivåerna upp och ner. Det hade även varit smakfullt med en pausknapp eftersom man då snabbare hade kunnat skifta mellan olika munstycken.

Tystare ljudkuliss

Till skillnad mot Flowlifes tidigare massagepistoler så har denna modell en något lägre ljudnivå. Det är en klar fördel när man vill använda massagepistolen på allmän plats eller framför TV:n. Även om ljudnivån har förbättrats så är det fortfarande svårt att se exempelvis en serie på TV samtidigt som man masserar på någon av de högre vibrationsnivåerna.

Flowlife Flowgun PRO 2.0 är ett suveränt val för dig som letar efter en högpresterande massagepistol med stark motor och många tillbehör. Prislappen är saftig men då får du också en produkt av hög kvalitet och som dessutom har en generös garanti på två år.

Stark motormånga munstyckenlåg ljudnivå
Osmidig justering av vibrationsnivåersaknar pausfunktion

6. Gymstick CairO Pro

Läcker massagepistol med upplyst display och bordsstativ

Vikt: 970 gram Höjd: 26 cm Bredd: 18 cm Djup: 7,5 cm Antal munstycken: 5 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1200-3200 rörelser/minut Slaglängd: 10 mm Ljudnivå: 61-69 dB(A) Batteritid: 6,5 h Garanti: 1 år Tillbehör: Väska och bordsstativ

Gymstick CairO Pro

Gymstick CairO Pro är massagepistolen där modern design möter prestanda. Den har en upplyst display och en imponerande batteritid. I paketet inkluderas en praktisk väska samt ett snyggt bordsstativ.

Med en spännande konstruktion är CairO massagepistolen som har längst arm i vårt test. Om du oftast masserar dig själv är det en fördel då du har möjlighet att nå ställen på ryggen som annars är svåra att komma åt. Vi gillar även det smidiga bordsstativet som gör att massagepistolen kan stå framme på ett mer naturligt sätt. I kombination med en vacker design har den inga problem med att smälta in i ett modernt hem.

På den lägsta hastigheten har den en batteritid på ca 15 timmar vilket är imponerande! Den upplysta displayen är både snygg och praktisk, särskilt när massagen sker i ett mörkt rum där det annars kan vara svårt att se vilken hastighet man valt. Displayen visar även hur många slag pistolen har delat ut under passet vilket kanske är en något överflödig information. Längst ner på armen hittar vi en mindre lysdiod som visar hur mycket batteri som finns kvar i procent. Det är däremot en mycket praktisk detalj som CairO är ensam om i vårt test.

CairO Pro erbjuder ett brett intervall av vibrationsnivåer med en hög maxhastighet. Den masserar så djupt som specifikationen utlovar fram till dess att motståndet ökar. Vid exempelvis försök med djupare massage på baksida lår så klarar inte motorn av att leverera samma djup. Om du önskar att komma djupare i någon av de stora muskelgrupperna så rekommenderar vi att du letar efter en pistol med starkare motor. I jämförelse med andra modeller så saknar vi munstycket “wedge”, eller “kil” som det heter på svenska. Det kan bland annat massera bort mjölksyra efter ett hårt träningspass.

Gymstick CairO Pro passar dig som föredrar en läcker design före en stark motor. Den långa armen gör denna massagepistol till ett prima val om du mestadels masserar dig själv. Den svagare motorn är inget stort minus så länge du inte känner ett starkt behov av riktigt djup massage. Cair0 levererar utmärkt hastighet och en grym batteritid.

Upplyst displaylång armbra batteritid
Svag motorsaknar kil-munstycke

7. Hypervolt 2 Pro

Suverän massagepistol med låg ljudnivå och praktisk app

Vikt: 1,2 kg Höjd: 26 cm Bredd: 20 cm Djup: 6 cm Antal munstycken: 5 st Vibrationsnivåer: 5 st Hastighet: 1700–2700 rörelser/minut Slaglängd: 14 mm Ljudnivå: 56–64 dB(A) Batteritid: 180 min Garanti: 1 år Tillbehör: Bluetooth / väska för munstycken

Hyperice Hypervolt 2 Pro

Hypervolt 2 Pro är en populär massagepistol bland många elitidrottare världen över, och vi förstår varför. Den här massagepistolen levererar en skön och imponerande massageteknik till en låg ljudnivå. Den är dessutom riktigt snygg.

Spännande app

Hyperice har en egen app som är både snygg och förvånansvärt användarvänlig. Genom att ge appen tillgång till Apple Health så kan programutbudet anpassas efter vilket träningspass du precis har utfört. När du har valt ett massageprogram med appen så reglerar den hastigheten på massagepistolen automatiskt, vilket är praktiskt. Hyperice är även kompatibel med träningsapparna Strava och Garmin.

Imponerande ljudnivå

Hyperice har tidigare varit kända för att genom en speciell glidteknik kunna sänka ljudnivån, något som märks tydligt hos den här massagepistolen. För att vara utrustad med en så pass stark motor så ger den förvånansvärt lite ljud ifrån sig, vilket är en fördel om man vill använda massagepistolen framför tv:n eller på resan. Den är även TSA-godkänd vilket innebär att den kan packas i ett handbagage och tas med på flygplanet. Önskar man en väska för massagepistolen kan man köpa det på Hyperice hemsida.

I paketet ingår dessutom fem olika munstycken som var och en lämpar sig för en speciell typ av massage och muskelgrupp.

Massagepistolen för proffs

Hyperice Hypervolt 2 Pro är en massagepistol av högsta klass och passar dig som idrottar mycket och har höga krav. Det här är ett suveränt redskap för både uppvärmning och återhämtning. Hyperice-appen ger utmärkt guidning för ännu effektivare massage, och vi gillar att den är godkänd för att tas med på resan. För att kunna ge ett högre betyg hade vi önskat en väska för att smidigare kunna ta med den på resande fot, samt en längre garantitid.

Låg ljudnivåsmart appTSA-godkänd
Kort garantiväska ingår ej

8. Gymstick Fascia Gun

Tyst och kompakt massagepistol med flera vibrationsnivåer

Vikt: 450 gram Höjd: 15,5 cm Bredd: 10 cm Djup: 4,5 cm Antal munstycken: 4 st Vibrationsnivåer: 6 st Hastighet: 1400-2800 rörelser/minut Slaglängd: 6 mm Ljudnivå: 55-63 dB(A) Batteritid: 2-3 h Garanti: 1 år Tillbehör: Väska

Gymstick Fascia Gun är mycket kompakt och den minsta massagepistolen i vårt test. Det medföljer en nätt liten väska som gör pistolen utmärkt att ta med på resan eller till gymmet. Även om den är liten så erbjuder den hela sex vibrationsnivåer och i paketet medföljer fyra olika munstycken.

Det här är inte en massagepistol för professionellt bruk, men ett förstklassigt val för dig som är på språng. Den är förpackad i en smidig liten väska där samtliga tillbehör och laddare får plats. Den laddas med USB-C vilket är en fördel då många andra typer av teknisk utrustning i hemmet laddas på liknande sätt. Skulle laddare tappas bort är chansen stor att det finns en till någonstans i hemmet eller på arbetsplatsen. Har du en arbetsplats med dator så går det fint att ladda massagepistolen via USB-uttaget.

Fascia Gun är en riktigt läcker pjäs utan att på något sätt sticka ut. Den har en smidig av- och påknapp på undersidan av handtaget där även aktuell vibrationsnivå visas i form av en blå lysdiod. Den anger tyvärr inte aktuell batteristatus och vi rekommenderar därmed att USB-C laddaren alltid finns i närheten om batteriet skulle ta slut.

Den kompakta designen gör det såklart svårare att komma åt muskler på exempelvis ryggen på egen hand, och med en mindre storlek kommer också en lite svagare motor. Det innebär svårigheter att komma åt musklerna djupt, särskilt på de större muskelgrupperna. Trots att den har mindre slaglängd och kraft än de flesta andra modeller i testet, är det ändå fullt tillräckligt för mindre muskelgrupper såsom axlar, armar och vader.

Denna minipistol bearbetar trötta och spända muskler med låg ljudvolym. Den dova ljudkulissen gör att den även passar bra att använda på tåget eller flyget utan att störa medpassagerna alltför mycket.

Gymstick Fascia Gun är idealisk för dig som reser med lätt packning eller önskar en snabb och smidig massage på fikarasten. Det här är en prisvärd och kompakt massagepistol för hemmet, resan eller arbetsplatsen.

Tystkompaktflera munstyckenmånga vibrationsnivåer
Kort armingen visuell batteristatuskort slaglängd

9. FLOWGUN MASSAGEPISTOL

Mångsidig massagepistol med fyra olika massagehuvuden och en kraftfull effekt

Flowlife Flowgun

Vi har låtit en maratonlöpare på motionsnivå, som springer omkring 5 mil i veckan, testa Flowgun. Vid användningen har fokus varit på ben, rygg och armar. Denna massagepistol ger en riktigt bra och kraftfull massage. Det handlar inte om någon mysmassage. Flowgun tvingar en till att fokusera på att slappna av i de muskler som ska masseras, så att effekten blir så god som möjligt. Initialt kan det känns läskigt i rygg och nacke, då Flowguns vibrationer ger en upplevelsen av att hela världen skakar.

Lätt att anpassa efter massagebehovet

Flowgun massagepistol känns både gedigen och rejäl. Till formen är den kanske inte helt smidig att manövrera över kroppen och den är något tung, vilket är värt att känna till för den med svaga armar eller handleder. Den är enkel att använda, med en av/på-knapp och inställning för att justera mellan fem olika vibrationsmanöver.

Med Flowgun medföljer fyra olika massagehuvuden, för att man bättre ska kunna anpassa behandlingen genom att ge olika typer av massage och för att massagepistolen ska kunna anpassas efter olika muskler.

 • Ett mikrofonformat huvud som passar bäst för större muskelgrupper
 • Ett Y-format huvud som är anpassat för armar men även är skön på lår och vader
 • Ett platt massagehuvud format för bröstmuskler och lår
 • Ett cylinderformat huvud, för fokusmassage på ett mindre område

Mångsidig och tystlåten massagepistol

Om man löptränar mycket så kan man med fördel använda Flowgun efter löppassen, med fokus på lår, både framsida och baksida, samt på vader. Massagepistolen upplevs ge en mjukare känsla i muskeln, man känner att blodcirkulationen verkligen sätts igång. Dagen efter känns benen något piggare och fräschare än annars. Så viss positiv effekt på återhämtningen märks faktiskt av. Det är också positivt att Flowmgun är tystlåten, vilket gör det fullt möjligt att köra den samtidigt som man kollar på serier i soffan. För den med ett kontorsjobb funkar det också mycket väl att använda Flowgun på ryggen och de andra klassiska kontrosmusklerna, med en riktigt bra känsla som resultat.

Kraftfull massagemusklerna känns snabbare återhämtade
Klumpigganska tung

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Illustration - Det finns inga priser just nu

Det finns inga priser just nu

10. Hypervolt Plus

Tyst massagepistol, för den som vill ha hög hastighet och kraft

Vikt: 1,3 kg Höjd: 25,4 cm Bredd: 17,9 cm Djup: 6,35 cm Antal munstycken: 5 st Vibrationsnivåer: 3 st Hastighet: 1800- 3200 rörelser/minut Slaglängd: 14 mm Ljudnivå: 61-69 dB(A) Batteritid: 150 min Garanti: 1 år Tillbehör: Väska för munstycken

Hyperice Hypervolt Plus

Hypervolt Plus är en omtyckt massagepistol som används av många idrottare för både uppvärmning och återhämtning. Plusmodellen är något starkare än sin lillebror och sticker ut med sin höga hastighet på 3200 rörelser per minut. Ett extra plus ger vi till appen Hyperice som synkroniserar dina träningsdata via din träningsapp (Strava, Garmin eller Apple health) och ger förslag på massageprogram utifrån vad du har tränat. Appen kopplar upp din Hypervolt Plus via bluetooth och anpassar massagehastigheten automatiskt efter programmet.

Massagepistol med skönt handtag

Hypervolt Plus har en läcker design och har ett skönt handtag att hålla i. Den är konstruerad med en speciell glidteknik som är framtagen tillsammans med rymdforskare och ger en låg ljudnivå. Det här är en klar fördel om man vill massera samtidigt som man ser en film ihop med t.ex. sin partner. På den lägsta hastigheten fungerar det bra utan att ljudnivån inverkar negativt. På de högre hastigheterna blir det svårt att höra vad som sägs på TV:n utan att man höjer ljudvolymen.

Flera munstycken ingår

I prislappen ingår fem olika munstycken som ligger i en snygg liten väska. Vi hade önskat en större väska som även inrymmer massagepistolen så att man enklare kan bära med sig allt i ett stycke. Den har en generös batteritid på över två timmar samtidigt som den laddar ett tomt batteri till fullt på under två timmar. Tyvärr medföljer inget extrabatteri.

Hypervolt Plus är en bra massagepistol som passar dig som idrottar mycket och söker ett redskap för både uppvärmning, återhämtning och mer djupgående massage. Den diskreta ljudkulissen gör att den kan användas i stort sett överallt utan att störa andra. Hyperice-appen är ett fint hjälpmedel den ovane användaren som vill använda redskapet på bästa sätt. Det som drar ner betyget något är den saftiga prislappen samt den korta garantitiden på 1 år.

Låg ljudnivåanvändarvänlig appkraftfull
DyrIngen väskainget extra batterikort garanti

11. KiCA Pro

Otraditionell massagepistol med två massagepunkter – på gott och ont

Vikt: 630 gram Längd: 18,83 cm Bredd: 97,2 cm Djup: 4,6 cm Antal munstycken: 3(4) Vibrationsnivåer: 10 Hastighet: 50–2 600 rörelser/minut per huvud Slaglängd: 10 mm Ljudnivå: 45–60 dB(A) Batteritid: 20 timmar Laddning: USB-C Garanti: 2 år Tillbehör: Hård väska Manual: engelsk (pdf)

FeiyuTech Kica Pro

Massage är bra, men är två massagepunkter bättre ...? KiCA PRO är lite otraditionellt utrustad med två massagehuvuden – och de erbjuder nya möjligheter till massage.

Det första intrycket förmedlar kvalitet

Från det ögonblick vi packar upp massagepistolen har vi en tydlig uppfattning om att materialen inte är defekta. Själva enheten är tillverkad i mycket robust aluminium, och på ovansidan hittar vi en stor och tydlig färgdisplay som visar sig kunna anpassas efter användaren. Trots de många möjligheterna är KiCA PRO lika enkel att använda som din mobiltelefon. Du sveper nämligen lätt mellan de många olika och användarvänliga menyerna.

Billede fra test af massagepistol KiCA Pro taske og i hånden

Inställningarna

Via displayen kan du enkelt justera både hastighet och massagemetod. De två massagehuvudena rör sig omväxlande fram och tillbaka, men du kan välja mellan 3 typer av massage.

 • Kneading (knådning) simulerar en massage med fingrarna, som hos massören. Här trycks huvudena långsammare mot huden.
 • Vibration låter de två huvudena röra sig snabbt fram och tillbaka med upp till 2 600 slag per minut per ”hammare” – totalt 5 200.
 • Percussion justerar själv massagen via en inbyggd intelligens.

Därför står det PRO

Det finns en mängd program i KiCA PRO. Du kan välja ett kontorsprogram eller program som riktar sig till sport och särskilda muskelgrupper. Muskelgrupperna står lite nördigt på latin, men de visas också som grafik.

Displayen guidar dig genom den målinriktade massagen och visar om du trycker tillräckligt hårt. Men det kräver att du kan se displayen– och det kan vara ganska svårt (faktiskt omöjligt) när nacke, lår och axlar ska masseras. Här skulle faktiskt en APP vara ganska användbar.

Av den anledningen blir det ganska tydligt att PRO-delen av massagepistolens namn är riktad mot den professionella massören – eller åtminstone någon annan än dig själv.

Billede fra test af massagepistol KiCA Pro display og instillinger

Det finns även en begränsning i KiCA PRO:s utformning. Det korta handtaget gör det svårt att komma åt längre ner på ryggen än axlarna och glöm allt om ländryggen och skinkorna. Här kan du inte lägga tillräckligt mycket kraft – och om du kan det blir du snabbt trött i armarna och handlederna.

Tre (4) massagehuvuden

De tre medföljande gummihuvudena är relativt lätta att växla mellan:

 • De U-formade huvudena är främst avsedda förskenben och längs ryggraden
 • De mjuka ”borst-”huvudena är till för avslappnande massage och för massageoljor
 • De rundade huvudena är avsedda för målinriktad och djupgående massage.
 • När du masserar utanpå kläderna kan du undvika huvudena så att massagepistolen lättare glider på kläderna.

Nyper lite i hud och hår

Borsthuvudena och de rundade huvudena gav lite utmaningar för två av våra testpersoner (de med hår på kroppen) – huvudena fick nämligen ofta tag i hårstråna. Vi pratar inte om en epilator ... men det rök med en del hårstrån i farten.

Någon enstaka testperson fick sin partner att massera ländryggen, och här var det också en upplevelse av att huvudena nöp lite i huden– när det trycktes till lite extra.

Bra slagkraft

Vi upplevde en överraskande slagkraft från KiCA PRO, och de två huvudena hade sina fördelar jämfört med den lugnare ”knåd-” funktionen.

Men vi erkänner att det också blev en ganska ytlig massage. Det var lite som om de två huvudena motarbetade varandra. Vi kunde inte trycka in ordentligt i de stora muskelgrupperna.

Slutsats av test av massagepistol KiCA PRO

Det finns några mycket bra tankar bakom de två massagehuvudena, men vi blev aldrig övertygade om deras effektivitet i praktiken. Men om du kan få hjälp med att använda KiCA PRO så gör det massagepistolen mycket effektivare.

Vi kan inte sätta fingret på kvaliteten och användargränssnittet, för även om KiCA PRO är ganska avancerad är den samtidigt mycket lätt och intuitiv att använda.

OLED-display av hög kvalitet med utmärkt känslighetmålinriktade program
Svårt att komma på djupetbäst med hjälp av andra

12. Gymstick Massage Gun

Prisvärd massagepistol med flera olika munstycken

Vikt: 800 gram Höjd: 21 cm Bredd: 18,5 cm Djup: 6 cm Antal munstycken: 5 st Vibrationsnivåer: 3 st Hastighet: 1200-2800 rörelser/minut Slaglängd: 8 mm Ljudnivå: 52-67 dB(A) Batteritid: 3,5-5 h Garanti: 1 år Tillbehör: Väska

Gymstick Massage Gun

Gymstick Massage Gun kommer i en praktisk väska som innehåller laddare, bruksanvisning och fem olika munstycken. Den har en tillräckligt stark motor för att mjuka upp de flesta muskelgrupperna och prislappen är riktigt bra!

Snygg design och diskreta knappar

Blandningen av en matt svart färg och borstat stål är riktigt läcker. Knapparna längs med handtaget är diskreta men lyser upp med en blå färg när massagepistolen är igång. Det gör även baksidan, men där är det röda lysdioder som aktiveras. Eftersom knapparna på handtaget är så pass diskreta är det lätt att bli lurad vid första anblicken då det ser ut som att man sätter igång pistolen på baksidan istället. I jämförelse med storebror CairO är handtaget kortare och det blir därmed svårare att nå vissa muskler på egen hand.

Bra massage trots lägre prisklass

Massage Gun-paketet innehåller fem olika munstycken där var och en har ett speciellt användningsområde. Med tanke på den låga prislappen tycker vi att antalet är generöst även om munstyckena känns något plastiga i jämförelse med dyrare modeller. Den är dessutom oväntat tuff vid massage av de större muskelgrupperna, även om den inte kommer helt igenom på de största musklerna när de är spända. Det kan däremot vara ett fint komplement till naturlig massage.

Gymstick Massage Gun är ett prisvärt alternativ för enklare massage i hemmet. Det kan även vara ett komplement till dig som masserar professionellt och behöver avlastning med vissa delar i arbetet.

Flera munstyckentyst
Endast tre nivåerplastiga munstyckenkort handtag

13. Hypervolt Go

Okomplicerad massagepistol, för den som vill ha en tyst maskn

Vikt: 657 gram Höjd: 18 cm Bredd: 14 cm Djup: 5 cm Antal munstycken: 2 st Vibrationsnivåer: 3 st Hastighet: 2200-3200 rörelser/minut Slaglängd: 10 mm Styrka: ca 6 kg Ljudnivå: 55-63,5 dB(A) Batteritid: 2,5 h Garanti: 1 år

Hyperice Hypervolt GO

Hypervolt GO från Hyperice är en lätt och smidig massagepistol som är exemplarisk att ta med på resan eller till gymmet. Den har en mycket tyst motor och hastigheten finns i tre nivåer som man enkelt justerar genom att trycka på den enda knapp som finns på pistolen.

Snygg och enkel design

Precis som Hyperice andra modeller så har även GO en enkel men läcker design. Den har ett utmärkt grepp som är skönt att hålla i och vi upplever att man kommer åt de flesta delar på kroppen trots att den bara har ett handtag. När apparaten är påslagen lyser en ljusdiod längst ner i handtaget som även ger en hint om hur mycket batteri som finns kvar. Den imponerar med en batteritid på drygt två timmar i specifikationen men i själva verket är den betydligt kortare, särskilt om man kör på högre hastighet än den lägsta.

Hastighet och slaglängd är godkänd i de tre olika vibrationsnivåerna men tyvärr faller den igenom när man försöker lägga på mer kraft. Vid försök att massera lite djupare på baksida lår så orkar inte massagepistolen när motståndet blir för stort.

Massagepistol som passar på resande fot

Hypervolt GO har sina fördelar med att vara liten och nätt, den är även godkänd att ta med som handbagage på flyg. Vi tycker att någon slags väska borde inkluderas i den förhållandevis saftiga prislappen. Dessutom följer endast två munstycken med i grundutförandet och det är minst i vårt test av massagepistoler. Önskar man köpa till ett extra kit med munstycken så kostar det ganska mycket. Även garantitiden på ett år är kortast i vårt test.

Sammantaget är Hypervolt GO en behändig massagepistol som passar fint för dig som ofta är på resande fot. Det har svårt att massera på djupet men om du nöjer dig med mera ytlig massage så fungerar den helt ok. I förhållande till prislappen så har vi andra massagepistoler i vårt test som presterar bättre.

Tystlåg viktenkel att använda
Få tillbehöringen väskakort garantikraftlös

Varför massagepistol?

En massagepistol hjälper dig som tränar mycket eller sitter stilla långa stunder framför datorn. Pistolen är särskilt bra på att mjuka upp trötta och stela muskler vilket gör det till ett utmärkt redskap för både uppvärmning och återhämtning. De mer avancerade massagepistolerna kan ge både intensiv och djupgående massage och det går att välja flera olika hastigheter.

 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss