1. Bäst i test

Locktång: 11 produkter i test

Profilbild
Katarina Stenskytt

Uppdaterad 10 mars 2021

Längtar du efter ett hår med svallande lockar? Med rätt locktång kan du åstadkomma fantastiska resultat i hemmet. Hållbara lockar, bra grepp och skonsam mot håret - vi har testat flera locktänger för att hitta vilken som är bäst i test.

Bäst i test locktång

Vi har testat ett brett urval av olika sorters locktänger: klassisk, kontång, vågtång, stylers som tar hjälp av luftflöden, dyra locktäner och billigare. Om du är nyfiken på att ta reda på mer om olika sorters locktänger - läs gärna vår guide längre ned på denna sida.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. Vårt test av locktänger är designat av professionella frisörer. Produkterna har sedan använts av personer med olika hårtyp och kvalitet. I testet har nedanstående parametrar legat till grund för omdömet av produkterna:

  • Resultat: Hur blir håret efter att locktången använts? Går det göra stora respektive små lockar? Hur bra håller lockarna?

  • Värme och skonsamhet: Hur snabbt blir locktången varm och hur snabbt svalnar den? Hur varm blir den? Har den flera värmelägen och är det i så fall lätt att byta mellan dem? Hur mår håret efter användning och använder locktången någon speciell teknik för att vara skonsam?

  • Funktion och användarvänlighet: Hur enkel är locktången att använda? Är den tung och hur känns den att hålla i? Hur är reglagen och hur lång är sladden? Medföljer det några tillbehör till locktången?

Betyget är satt utifrån locktångens prisvärdhet och är således en bedömning av helhetsupplevelsen i relation till produktens pris.

Vi har testat ett urval av locktänger. Jämför pris på populära locktänger på Pricerunner. Läs även vårt test av hårinpackningar - för att hitta en produkt som kan ge ditt hår en extra boost mellan stylingtillfällena.

1. Remington Colour Protect Tong - BÄST I TEST LOCKTÅNG

En klassisk locktång för den som vill ha snyggt resultat på ett kick

Remington Advanced Colour Protect CI86X5 25-38mm

Stora lockar och mycket volym – det kan man räkna med om man använder Remington Colour Protect Tong. Storleken på tången gör det möjligt att variera frisyren rejält, beroende på vad du är ute efter. Oavsett om det är dags för fest eller en vardagsfrisyr med lite extra piff, så är denna 32 mm breda locktång busenkel att använda.

Tången har en keramisk beläggningen med sheasmörolja och UV-filter som ska hjälpa till att skydda håret. Det är svårt att bedöma om det verkligen stämmer, men oavsett så känns tången fin mot håret och resultatet blir mjukt och hållbart.

Test Bästa locktången

Tydlig digital display förenklar

Med sin generösa sladdlängd och tydliga digitala display, är Remington Colour Protect Tong enkel att använda på alla sätt. Tången når upp till den valda temperaturen på under minuten och man kan välja mellan fem olika värmelägen. Enda minuset är att powerknappen sitter på ett ställe som är lite för lätt att komma åt, vilket innebär att man kan råka stänga av under användning.

Sladdfästet roterar, vilket inte bara är smart utan nödvändigt för att en locktång ska vara smidig att använda. Klämman på tången håller fast håret i ett bra grepp, utan att klämma allt för hårt så det blir fula kantlinjer. Det här är en lättanvänd och bra locktång som fungerar till både vardag och galej - Remington Colour Protect Tong håller hela vägen alla dagar.

Snygga och varierbara lockarlättanvänddigital display
Dålig placering av powerknappen

Prisjämförelse

Jämför alla priser
ComputerSalg.se Logotyp

Remington CI86X5 - Locktång

420 kr
Home4Shopping Logotyp

REMINGTON CI86X5 Curling Iron, Advanced Ceramic Color Protect Conical Curler, Shea Oil Care and UV Filters REMINGTON

488 kr
Cdon Logotyp

Remington CI 86X5 hårstylare Locktång Varm Champagne 3 m

549 kr

2. Dyson Airwrap – BÄSTA PREMIUMVAL

Fantastiskt lättanvänd locktång för den som stylar håret varje dag

Dyson Airwrap Complete

Dyson Airwrap är egentligen mycket mer än bara en locktång – det är en hårstyler. Det innebär att du med detta värmeverktyg kan göra en hel del mer än bara snygga lockar.

Det är ingen idé att stoppa huvudet i sanden och lika bra att på en gång prata om priset på Airwrap. Den är jättedyr. Detta är inte en maskin som man spontanköper, utan snarare något man får lov att spara ihop till.

Dyson Airwrap använder varmluft och drar på egen hand till sig håret för att locka det. Det är en speciell teknik, och många influencers har gjort videos för att visa hur den ska användas. Hoppa över dessa youtube-filmer – de visar förvånande ofta fel teknik. Titta istället på Dysons egna instruktionsfilmer. När man väl lärt sig tekniken, är detta ett oerhört enkelt redskap att använda.

test-locktang-dyson-airwrap

Fina och studsiga lockar

Lockarna blir fina och studsiga och man kan, utan att överdriva, proffsstyla sitt hår på strax över fem minuter. Stylern finns att köpa med olika tillbehör. Köper man den fullt utrustade varianten, får man hårfön, locktång, varmluftsborste och möjlighet att slätborsta sitt hår. Det enda den egentligen saknar är en plattång, men med hjälp av borsten går det som sagt att få en slät frisyr om man så önskar.

Designmässigt är detta en välgenomtänkt maskin. Risken att bränna sig är minimal. Det är lätt att växla mellan de olika värmelägena och till kalluftskanonen som fixera lockarna. Det är dessutom väldigt lätt att byta mellan de olika tillbehören. Att håret inte ska vara helt torrt vid styling, känns dessutom tidsbesparande.

Är man villig att lägga riktigt mycket pengar på ett stylingverktyg, då är Dyson Airwrap en fantastisk produkt att arbeta med. Det går snabbt, ljudnivån är helt okej och med hjälp av kalluftläget fixeras frisyren effektivt (men kommer behöva en fixerande produkt för att hålla hela dagen). Det är faktiskt ett rent nöje att använda Airwrap. Helt plötsligt känns hårfixet som en rolig stund, snarare än ett jobbigt måste.

Hade Dyson Airwrap inte varit fullt så dyr, hade detta fantastiska stylingverktyg fått full pott betygsmässigt.

Enkel att användafantastiskt snyggt resultatmultifunktionell
Otroligt dyr

3. CeraWand- BÄSTA BILLIGA LOCKTÅNG

Prisvärd locktång som är skön att använda och passar bra för naturliga lockar

Cera CeraWand Ceramic 25-38 mm

Lättanvända CeraWand ger mjuka och naturliga lockar. Konformen gör det enkelt att välja storlek på lockarna, från änglahår till svallande vågor. Formen innebär dessutom att du inte behöver locka hela håret utan kan välja några enstaka slingor, vilket är ett tidseffektivt sätt att pigga upp frisyren.

Handtaget är skönt att hålla i. Den keramiska värmeytan blir snabbt varm, vilket är ett klart plus då det är trist att vänta på att värmeverktyg ska nå rätt värme. Temperaturen visas på en digital display som går att ställa in mellan 80-210 grader – detta innebär att det går att vara lite mer skonsam mot sitt hår om man väljer de lägre temperaturerna. Reglagen skulle dock kunna vara lite bättre skyddade, eftersom de är lite väl lätta att komma åt i onödan medan man stylar håret.

Det medföljer ingen skyddsvante, men med lite träning är det inga problem, särskilt inte när man tittar på prislappen. Det här är en väldigt prisvärd locktång som ger ett lättvarierat och supersnyggt resultat. Tumme upp!

Naturliga lockarskön att locka medlång sladd
Ingen vante medföljer

4. GHD Curve Creative Curl Wand – BÄSTA KONTÅNGEN

En locktång som passar för den som vill ha avslappnade lockar

GHD Curve Creative Curl Wand

Man kan alltid lita på GHD att släppa produkter som är ändamålsenliga, lätta att förstå och smidiga att använda. GHD Curve bjuder inte heller på några besvikelser (om än ett brännmärke i pannan).

GHD Curve är en konlocktång, med en något större kon än de andra som finns med i testet. Detta innebär att lockarna inte blir lika tighta. Här jobbar man istället snarare med så kallade beachy waves – lediga lockar ganska lika de man får om man bemästrar att locka håret med en plattång.

Att tången kommer med en värmehandske är uppskattat. Eftersom man själv lindrar håret runt en kontång, utan hjälp av en klämma som håller fast slingan, är det skönt att slippa oroa sig för att bränna händerna. Precis som med många andra locktänger, gäller det dock att koncentrera sig på vad man gör – annars kan man likt vår testperson få ett rejält brännmärke i pannan.

Inutitiv tång som blir varm snabbt

Tången är lätt att förstå sig på. Visserligen hade man kunnat önska fler värmeinställningar, men å andra sidan når den temperatur snabbt och den är redo att användas på under minuten. Man måste tänkte lite på hur man håller i tången – det är nämligen lite väl lätt att komma åt strömknappen och slå av locktången mitt i sin stylingstund. I och med att den värms upp snabbt igen, är det inget jätteproblem. Men det är lite irriterande att bli avbruten av att tången plötsligt svalnat.

Lockarna blir fina och håret ser nästan proffsstylat ut även när en helt vanlig konsument gått loss med den. Priset är visserligen i högsta laget, men det råder ingen tvekan om att GHD Curve kommer att hålla i många år. När den dessutom gör det så lätt att få ett snyggt resultat, känns pengarna väl investerade om man är en person som regelbundet vill locka sitt hår.

Lätt att förståvärmehandske ingårsnyggt resultat
Strömknappen sitter dumt tillganska dyr

5. BaByliss Deep Waves W2447E – BÄSTA KRUSTÅNG LOCKTÅNG

En lättanvänd locktång för snyggt partyhår på ett kick

Babyliss Deep Waver W2447E

Det kanske inte är en vågtång man i första hand använder inför en galatillställning. Är det däremot en lekfull look eller ett vågigt partyhår man är ute efter, är en vågtång ett lättanvänt verktyg med omedelbar behovstillfredsställelse.

BaByliss Deep Waves är en tång som för tankarna till barndomens våffeltänger. Skillnaden är att istället för många små räfflor som krusar håret, har denna tre större vågor. Att använda tången kräver ingen särskild manual, det är egentligen bara att plugga in den, låta den värmas upp och sätta igång.

Precis som med en våffeltång, klämmer man mindre sektioner av håret åt gången mellan de varma turmalin-keramiska plattorna. Inte många sekunder behövs för att håret ska bli vågigt. Resultatet blir ungefär som om man sovit med håret flätat – avslappnade lockar som gör vardagen lite festligare.

test-locktang-babyliss.jpg

Charmigt och lekfullt resultat

Sladden är 2.5 meter lång och har ett roterande fäste. Att värmeverktyg har ett roterande fäste är absolut avgörande för hur enkla de är att använda.

Som med alla värmeverktyg, beror hållbarheten på lockarna på hur man väljer att fixera dem. Det är viktigt att låta lockarna svalna helt innan man för fingrarna eller borsten genom håret. Man kan också använda kalluften på sin hårfön, men undvik det starkaste blåset. En fixerande produkt som inte överdoseras, hjälper också att hålla håret snyggt.

För ett charmigt lekfullt hår, är BaByliss Deep Waves ett enkelt och lättanvänt redskap. Var försiktig så du inte bränner dig på kanterna bara, som trots värmeskydd ändå gärna nuddar både hårbotten och hals om man inte ser upp.

Lättanvändsnabbt resultatlekfullt resultat
Lätt att bränna sig

6. Remington Proluxe 13-25 mm Wand CI91W1B

En kontång för den som letar efter ett lättanvänt stylingredskap

Remington Proluxe Midnight Edition CI91W1B 13-25mm

Glöm allt vad fula veck i lockarna heter, med en kontång slipper du sådana då de saknar klämmor. Men hur lockar man håret utan en klämma? Genom att använda den lediga handen, som får snurra upp håret på tången. Låter det varmt och farligt? Oroa dig inte – en värmehandske ingår. Denna kontång är lekande lätt att använda. Uppvärmningen är klar på strax över 30 sekunder, och sedan är det bara att locka loss.

Med en kontång är det fritt fram att experimentera med teknik. För större lockar, använd den tjockare delen av tången. För änglalockar, använd den smalare delen. Tvinna hårslingorna innan eller linda upp dem släta – genom att våga experimentera hittar man snart sin favoritstil.

Snabba och hållbara lockar

Man behöver inte hålla håret runt tången i många sekunder innan locken är klar. Lockarna blir fina och hållbara. Inte en enda gång brändes några fingrar. Skyddshandsken gör sitt jobb bra samtidigt som den är tunn nog att inte vara bökig eller i vägen vid hårfixet.

Remington Proluxe 13-25 mm Wand kommer med en förvaringsväska där både locktång och handske får plats. Tur är väl det, då den stora utmaningen annars skulle vara att se till att vanten inte försvinner i mängden av en barnfamiljs vantbestånd. Resultatet blir fint samtidigt som tången är busenkel att använda.

Lättanvändfint resultatsnygg design
Kan kräva lite övning

7. BaByliss Pro 180 Sublime touch

Klassisk locktång för den som vill ha ett bra hjälpgrepp på handtaget

Babyliss Pro 180 38mm C338E

Babyliss Pro 180 Sublime touch är en klassisk locktång som ger fantastiska festlockar. Klämman som håller fast topparna nyper bra och materialet på värmeytan har bra friktion. Det gör det enkelt att locka hår som vanligtvis är lite för glatta för att fästa bra i tången.

Toppen på locktången ger fingrarna ett bra grepp för att rulla upp håret utan risk att bränna sig. Maxtemperaturen är 180 grader, och för att reglera den hade vi gärna sett en digital display istället för vred, eftersom det är lite pilligare med ett vred.

Locktången finns att köpa i fyra olika diametrar: 19-25-32-38 mm, så du kan lätt hitta en tång som passar dig. Sladden är kort, men sammanfattningsvis är detta en mycket bra stylingtång till ett rimligt pris.

Fina lockar med hållbart resultatlätt med ett bra hjälpgrepp i toppen
Kort sladd

8. CeraCurly

Locktång med bra klämma som passar för den som önskar superblanka lockar

Cera Curly 25mm

CeraCurly ger fina och mycket blanka lockar boostade av det keramiska materialet i tången. För att få ett jämnblankt resultat, måste man tänka på att tången måste dras från rot till topp på varje del innan upprullning.

Klämman för att hålla hårtopparna är stark, även glatt hår hålls fast – vilket är positivt. Den kan dock lämna pressveck om man är oförsiktig, så det gäller att locka varsamt.

Temperaturen justeras med en liten ratt med 30 lägen, från 120 till 200 grader. Tången finns att köpa i fyra olika diametrar: 16-19-25-38 mm. Cera har förstått att lång sladd är en viktig faktor för att ha stor frihet i hårstylandet. Det här är en bra tång som ger snygga lockar till både vardag och fest.

Superblanka lockarbra klämma och lång sladdgår att stänga av utan att man behöver dra ur sladden
Något tung

9. HH Simonsen Volume Styler

En locktång för den som är ute efter volym snarare än lockar

HH Simonsen Volume Hot Styler 32mm

Detta är en kombinerad volym- och lockborste som med hjälp av värme ska ge just det: volym och lockar.

På volymfronten fungerar HH Simonsen Volume Styler bra – det är lätt att få mer omph i sitt hår och skillnaden blir särskilt stor om man har ett hår som inte berikats med så mycket volym av naturen. Att använda detta värmeverktyg till att locka håret är dock inte särskilt effektivt. Visst får man mer svall vid användning, men är man ute efter rejäla lockar är det lättare och snabbare att använda en klassisk locktång.

Skonsam och minimerar trassel

Borsten på denna styler är behandlad med keratinolja, vilket ska göra den skonsam för håret. Den glider lätt genom längderna utan att fastna eller dra och håret trasslar aldrig in sig i borstpiggarna. Det innebär att det är en smärtfri upplevelse att använda Volume Styler, vilket inte alltid är fallet med denna typ av värmeverktyg.

En LCD-display visar vilken värme man ställer in borsten på (130-230° C) och temperaturen regleras med enkla knapptryck. Sladden är lång och följsam och stylern är lätt och ergonomisk att hålla i.

HH Simonsen Volume Styler är på det hela en bra hjälp för att arbeta upp volym i håret, men är det rejäla lockar man längtar efter bör man ta sikte på en klassisk locktång istället.

Fin volymflera temperaturlägen och tydlig LCD-display
Ger inte mycket till lockar

10. Babyliss Easy Curl

Lätt locktång med automatisk avstängning för den som vill ha snabba lockar

Babyliss Easy Curl C20E

Babyliss Easy Curl har en keramisk värmeyta som snabbt ger vackra lockar. Testarna tyckte dock att värmeytan var lite för hal för att få full kontroll på lockningen då håret gärna glider iväg från tången.

Maxtemperaturen är 200 grader, men lägre grader blir en gissning eftersom vredet bara är märkt 0-10 och helt saknar temperatursindikator. Efter 72 min stänger tången av sig automatiskt om du skulle glömt den på, vilket är toppen! Det medföljer också två stycken ”tvåfingersvantar” så man ska kunna locka utan att bränna sig – men i ärlighetens namn som lämnar passformen på dessa en hel del att önska.

Tyvärr har Easy Curl en alltför kort sladd och du måste stå riktigt nära eluttaget. Detta är naturligtvis osimidgt, i synnerhet för den som inte har ett eluttag nära en spegel.

BaByliss är välkända för sina stylingverktyg och förväntningarna på Easy Curl var högre än vad tången lyckades leva upp till.

Lätautomatisk avstängning
Vantarna som medföljer är klumpigakort sladd

11. Cloud 9 Wand

Snyggt designad locktång för den som gillar lyx

Cloud Nine The Waving Wand

Cloud 9 Wand är en exklusiv locktång som levereras i en lyxig kartong. Lockarna blir levande och vackra som håller. Det är enkelt att variera storleken tack vare konformen.

Varje produkt har RFID-märkning vilket gör att de kan identifieras som äkta Cloud 9. Temperaturen regleras i tre steg, från 126 upp till 187 grader. När du lockat färdigt sätter du på en skyddskåpa, en smart säkerhetsdetalj som Cloud 9 är ensamma om.

Tången väger en del och blir därför ansträngande att arbeta med under längre tid. En bra handske medföljer för att undvika att bränna sig. Detta är en bra locktång som dock har ett alldeles för högt pris.

Snygg designger fina lockarbra sladdautomatisk avstängning efter 30 minuter
Väldigt tungväldigt dyr

Allt om locktänger

Idag finns det fler modeller än någonsin, och det lätt att hitta bra värmeverktyg för helt olika looks. I testet har vi tittat på konformade tänger, klassiska locktänger och krustänger. Dessa olika tänger hjälper alla att skapa olika frisyrer och med lite fantasi går de att variera genom olika lockningstekniker. Flera av locktängerna i testet är riktigt billiga och bra. Många av tängerna finns i olika storlekar. Vi rekommenderar en smalare tång för längre hår, då lockarna alltid hänger ut sig något.

Konformad locktång

Konformade locktänger är en ny typ av lockverktyg som ger livliga och vackra lockar. Genom den konformade värmeytan går det att variera lockarnas storlek. Du kan skapa stora mjuka lockar på lägre temperatur eller tightare lockar genom högre temperatur. Med en konformad locktång får du mer levande lockar genom att hårslingan tvinnas runt värmeytan. Stavarna saknar någonting som klämmer fast håret utan du lindar enkelt håret runt staven men måste hela tiden hålla i hårtopparna. I början kan det vara trixigt att linda lagom hårt så att inte håret glider av konen, men ge det några hårslingor så kommer du att vara igång.

Klassisk locktång

Den klassiska locktången är fortfarande en riktigt bra produkt som utvecklats mycket på senare år. Keramiska värmeytor, jämnare temperatur och bra nypgrepp på håret gör det superenkelt att få snygga lockar. Locktänger kommer i många olika storlekar.

Våg- och våffeljärn

Jämfört med locktänger så blir stylingtekniken med ett vågjärn annorlunda, här pressar du del för del av varje hårpassé tills hela håret är vågigt. Ett tips är att inte ta för mycket hår i varje passé för en livfull frisyr. Vågjärn har åter blivit populära och finns numera i fler modeller än 80-talets våffeltång. Det är även ett bra sätt att bygga volym och struktur på håret som förberedelse till en håruppsättning.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar. Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.