Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Fidget spinner: 5 modeller i test

Profilbild
Uppdaterad 17 maj 2017

Kryper det i kroppen? Fördriv både tid och rastlöshet med en fidget spinner. Vi har testat fidget spinners och utser Fidget Spinner Original till bäst i test. Den är stabilt konstruerad med bra gyroeffekt, och finns i många olika färger.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I testet av fidget spinners har vi utgått från nedanstående parametrar:

  • Gyroeffekt och rotationsmoment: Hur välbalanserad och jämn är rotationen? Hur tillfredställande är gyroeffekten? Hur länge kan spinnern rotera?

  • Design och ljud: Hur är greppet och hur väl passar spinnern för olika storlekar på händer? Gör det ont när man startar eller stannar spinnern? Hur låter den vid olika hastigheter hastighet?

  • Material och kullager: Vilka är materialvalen? Hur är byggkvaliteten?

Dessa parametrar är sedan ställa i förhållande till produktens pris för att kunna avgöra prisvärdhet och sätta betyg.

1. Fidget Spinner Original - BÄST I TEST FIDGET SPINNER

Stabil konstruktion med bra gyroeffekt som finns i många olika färger

Material: Plast och metall Kullager: 7 kulor Antal armar: 3 st Radie: 4,2 cm Vikt: 51 g Spinntid: Lång

Fidget Spinner Original

Fidget Spinner Original har en stabil konstruktion och gyroeffekten är bra trots att spinnern främst består av plast. Spinntiden är en av de längsta i testet. Plasten ger spinnern ett mjukt intryck, en känsla som förstärks när man sätter snurr på den. Det tar dock några försök innan man får till tekniken för att hålla farten uppe. Tyngderna i de tre armarna ger en behaglig balans i rotationen. Armarna är relativt långa och för personer med små händer kan den stöta emot handen. Själva kullagret låter också ganska påtagligt. Greppytan är bred och lätt att hålla i men ganska platt, vilket gör att spinnern troligtvis är något svårare att tricksa med. Modellen finns i flera olika starka färger.

Bra gyroeffektfinns i många färgerstabil konstruktion
Platt greppytapassar sämre för små händer
4,5

Bra pris hos:

Teknikproffset

2. King Kong Modular

Otroligt stabil konstruktion med bra grepp och ett nästan helt tyst spinnande

Material: Metall Kullager: 8 kulor Spinntid: Lång

Fidget Spinner Modular

Detta är den mest stabila spinnern i testet tack vare dess robusta konstruktion och den spinner länge, väldigt länge. Spinnljudet är dovt surrande och hörs knappt, därmed stör den inte heller eventuella bordsgrannar i skolan eller på kontoret. Greppytan är rejält skålad vilket gör den lätt och skön att hålla i, och även lite av ett måste för att balansera spinnerns tyngd och radie. De droppformade armarna är modulära och går att ta av, vilket är kul då man kan variera dess utseende och känsla i spinnet. Armarnas droppliknande form gör att det är mjukt att spinna vidare på farten med fingrarna. Dess vikt gör att det blir lite utmanande att tricksa med den och man vill helst undvika att tappa den på foten. Gyroeffekten är påtaglig och mycket tillfredsställande, vilket gör att det både är kul och behagligt att vicka på den när den snurrar.

Lång spinntidstabil rotationnästan helt tystbra grepp
Relativt tung
4,0

Bra pris hos:

Kidsdreamstore

3. Fidget Axes

Snygg spinner med härlig gyroeffekt och otroligt lång spinntid

Material: Aluminium Kullager: 8 kulor Spinntid: Lång

Fidget Spinner Axes

Denna kantiga fidget spinner är helt i aluminium med en bra gyroeffekt och väldigt lång spinntid. Ljudet av metall är påtagligt och påminner om ett cykelhjul som skrapar lätt mot en skärm. Konstruktionen är svajig och något obalanserad vilket ger ett vobblande spinn. För att balansera kan man hålla med båda händerna, tyvärr känns det som att det förtar syftet då en Fidget Spinner ska vara smidig nog att hålla i en hand. Fidget Axes har inga tyngder i armarna, istället är hela vingarna tyngre och kantiga vilket gör att det kan kännas om man slår i fingrarna. Greppytan är skålad vilket gör att den är lätt att hålla i och även snurra på bara ett finger. Däremot är greppytan liten vilket gör att den passar mindre fingrar bäst.

Bra gyroeffektmycket lång spinntid
Skrapande rotationsljudfunkar dåligt att använda med endast en hand
3,5

Bra pris hos:

MaxGaming

4. Apsung Aluminium

Bra grepp och cool design som skapar snyggt mönster vid spinn

Material: Aluminium Kullager: 8 kulor Antal armar: 3 st Radie: 3,3 cm Spinntid: Kort

Fidget Spinner Aluminium

Apsung Aluminium har en cool design som gör att det skapas ett häftigt mönster när den snurrar. Konstruktionen är hyfsat stabil och greppytan är lätt skålad vilket gör att den är skön att hålla i. Spinnhastigheten ger initialt ett mycket snabbt intryck, dock tappar den snabbt fart och stannar som en av de första i testet. Spinnerns lätta vikt gör att gyroeffekten inte har något större genomslag. Vingarna har en något konkav böj och är lätta att snurra på för att hålla igång farten. En nackdel med denna spinner är att den låter väldigt högt, högst av de testade modellerna. Det är ett skrapande och tjutande ljud, vilket gör att den inte direkt är det bästa valet att ha med till skolan eller arbetsplatsen.

Bra skålning på greppytansnyggt spinnmönster
Dålig gyroeffektlåter mycket
3,0

Bra pris hos:

MaxGaming

5. Fidget Spinner Pro

Tvåarmad liten spinner som är estetiskt tilltalande

Material: Aluminium Kullager: 8 kulor Spinntid: Medel

Fidget Spinner Pro

Fidget Spinner Pro är estetiskt tilltalande men utöver det ganska tråkig. Den är helt i aluminium och har fasta vikter i de två vingarna. Eftersom den bara har två armar så är den lätt att starta då det enkelt går komma åt med fingrarna. Å andra sidan är den svajig och kommer lätt i obalans vilket stannar upp dess fart. Det är en av modellerna i testet som stannar först. Greppytan är bred och lagom skålad vilket gör den skön att hålla i. Trots att spinnern är liten till storleken hörs ett högt kvittrande ljud när den snurrar. Gyroeffekten är ganska låg då den är så liten och lätt, när man vrider på den i spinnet finns det knappt något motstånd alls.

Estetiskt tilltalande
Kommer lätt i obalansdålig gyroeffekt
2,0

Bra pris hos:

MaxGaming

Allt om fidget spinner

En Fidget Spinner är en liten pryl som platsar inom flera olika användningsområden. Det är en leksak att trixa runt med, ett medel för att öka koncentrationen, samt en modern tolkning av stresskulan. Därmed är målgruppen bred och åldersgränsen suddas snabbt ut.

Fidget Spinnern är enkel i sitt utförande. Huvudsakligen är det en liten snurra bestående av ett kullager och armar. Den är liten och lätt till storleken och kommer i flera utföranden gällande material, form och färg. Originalmodellen är tillverkad i plast och metall, har ett kullager i mitten och tre stycken armar. För att få fart på spinnern håller man den mellan pekfinger och tumme, och sedan sätter man snurr på dess armar.

För att Fidget Spinnern ska kunna fortsätta snurra runt finns det små tyngder i metall placerade längst ut i armarna. Dessa tyngder hjälper till att balansera spinnern så att den kan hålla farten och snurra runt jämnt. Med rätt teknik kan man få spinnern att snurra på i ett par minuter.

Vanligast är att låta spinnern snurra på mellan fingrarna och skjuta på armarna för att hålla farten uppe. Men väl snurrandes kan man även tricksa runt genom att exempelvis kasta den från finger till finger. I och med det växande intresset för Fidget Spinners ökar även antalet tricksfilmer på Youtube där man kan lära sig fler tricks.

Idén bakom Fidget Spinner är att med något i händerna så är det lättare att fokusera på det man har framför sig, vare sig man sitter på en lektion eller söker att reda ut en tankeställare på jobbet. Oavsett om Fidget Spinnern används för tricks eller stresshantering är det en intressant pryl som snabbt har fångat mångas intresse.

Nyfikenhet och intresse ökar och det blir allt vanligare att se Fidget Spinners på både skolor och kontor. Men vilken modell vill man då ha? Vilket kullager är det bästa och vilken har bäst spin?

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!