Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Epilator: 5 produkter i test

Av PriceRunner Uppdaterad 2019-02-20

Vi har testat epilatorer och utser Sil-Épil 9561 Wet & Dry till bäst i test. Denna epilator ger effektivt och ger ett perfekt, vaxat resultat. Med på köpet kommer många bra tillbehör och användbara munstycken. Bästa budgetval blir Philips Satinelle Legs HP6420, som är liten och lätt med bra reglage. Epilatorn ger snabbt resultat och passar bäst att använda på ben. Philips Satinelle är en riktigt bra budgetepilator, utan finesser, men som gör precis det den ska.

Allt om epilator

Våra experter på skönhetsvård har testat epilatorer som tar bort hår med rötterna på ben och kropp. Braun Silk-épil 9561 är deras köpråd för 2016. En Epilator är det bästa alternativet till vaxning för både kvinnor och män. Det är också billigare än behandlingar för permanent hårborttagning på kliniker med laser, IPL, elektrolys eller diatermi. Dagens moderna epilatorer skapar mindre obehag och klarar kortare hårstrån än för bara några år sedan. Första gången kan det göra ont. Sedan fixar de allra flesta att ta bort håren som dessutom blir tunnare med tiden.

Så tar du bort hår med epilator

Använd gärna epilatorn på kvällen. Då hinner eventuell hudirritation lägga sig till du vaknar. Tvätta huden ren och torr och trimma först längre hårstrån med munstycket för rakning. Köper du en billigare modell får du använda sax. Epilatorn ska hållas helt rakt i 90 graders vinkel mot huden. Då får den bäst kontakt med hårstråna. Sträck huden med den andra handen och för epilatorn i korta drag mot hårens växtriktning. Pröva på ett litet hudområde först. Huden är känslig vid armhålor och intima områden som bikinilinjen, var därför extra försiktig där. Efter behandlingen kan du använda en mild lotion för att lugna huden. Nu har du slät och fin hy i flera veckor.

Första gången tycker vissa att det är obehagligt att använda en epilator. Efter några gånger vänjer man sig och hårstråna blir tunnare och mindre känsliga. Då kommer du att uppskatta att du köpte en epilator istället för att gå till en klinik och betala dyrt för laserbehandling eller IPL med varierande resultat. Du tjänar dessutom in kostnaden för vaxning redan efter någon månad, även om du köper den dyrare modellen som blev bäst i test, Silk-épil 9561 Wet & Dry. Tänk på att inte använda epilatorn för hårborttagning motsvarande Brasiliansk vaxning, det finns en klämrisk.

Inte medlem? Bli medlem