Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Redaktionen utser: Vinterns bästa produkter

Profilbild
Uppdaterad 20 november 2018

Våra experter ger förslag på juklappar för alla i familjen!

Redaktörerna på PriceRunner testar är alla experter på sitt område och har inför vintern valt ut säsongens absoluta favoritprodukter. Det är produkter som de anser att man knappt kan leva utan just nu.

Respektive redaktör nominerar en produkt utifrån sin specialistkompetens. Varje nominering ska uppfylla samtliga av följande kriterier:

  • Produkten ska vara användarvänlig och av utmärkt kvalitet och prisvärde
  • Produkten ska intressera stora konsumentgrupper och ha bred distribution i handeln
  • Produkten ska spegla det Sverige vi lever i och vara användbar under rådande årstid

Inför vintern 2018 har 13 produkter nominerats från sex olika kategorier: Skönhet, Hus & hem, Trädgård, Elektronik, Outdoor, Träning och Familj. Redaktörerna har sedan genom omröstning valt ut en enskild produkt som utses till säsongens bästa produkt.

Vinterns bästa produkt

Bästa produkt vintern 2018 blir Crock-Pot DuraCeramic 6.0L. Det är en stor och prisvärd slow cooker med premiumkänsla som har en riktig stekgryta som kokkärl.

Slow cookern är en produkt som ligger helt rätt i tiden. Den tillåter dig att laga god och nyttig mat medan du sysslar med annat. Dessutom är den både sett till format och prislapp en produkt som passar helt perfekt att slå in i julpapper och lägga under granen. Slow cookern som fenomen växer snabbt i popularitet. I USA är denna 2000-talets lergryta den produkt som ökat mest i efterfrågan när amerikanerna vill fynda på Black Friday, och med stor sannolikhet är det vi i Skandinavien som ligger näst på tur att svepas omkull av denna livsförgyllare.

Vår vinnare av Vinterns bästa produkt är allt annat än slumpmässigt utvald. PriceRunners interna statistik baserat på populariteten hos 2,3 miljoner produkter visar tydligt att det finns en sak som många svenskar faktiskt kommer hoppas hitta under julgranen i år – slow cookern.

PriceRunner testar utser säsongens bästa produkt vid följande datum

  • Vinterns bästa produkt - 20 november
  • Vårens bästa produkt - 20 februari
  • Sommarens bästa produkt - 20 maj
  • Höstens bästa produkt - 20 augusti

1. Crock-Pot DuraCeramic 6L - VINTERNS BÄSTA PRODUKT - ALLA KATEGORIER - VINTERNS

En stor och prisvärd slow cooker med premiumkänsla som har middagen färdig när du kommer in från vinterpromenaden

Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L

Crock-Pot DuraCeramic genialitet ligger i att den helt enkelt sköter matlagningen åt dig. Släng ned alla ingredienser i slow cookern på morgonen och kom hem till en färdig middag.

Aldrig mer behöver du stressa med matlagningen efter jobbet, något som inte sällan sker med trötta och hungriga barn som drar en i byxbenen. Crock-Pot jobbar i köket åt dig och fem minuter efter att du har kommit in genom dörren står maten serverad på bordet.

I en slow cooker som Crock-Pot kan du tillaga det mesta och få ett mycket välsmakande slutresultat. Den är utmärkt för grytor och soppor av alla de slag. Men en bra slow cooker kan med bravur även ta sig an en hel kyckling eller större bitar kött. Helt plötsligt kan du äta långkok till kvällsmat även på vardagar.

Hög kvalitet och utmärkt slutresultatfungerar även som stekgryta på alla slags spisar
Kan inte diskas i maskinblir väldigt varm när den används på spisen
4,5

Bra pris hos:

WhiteAway SE

2. Dyson V 10 - VINTERNS BÄSTA HUSHÅLLSPRODUKT- VINTERNS

En kraftfull skaftdammsugare som förändrar städbeteenden till det bättre och effektiv suger upp julens alla smulor från köksgolvet

Dyson V10 Animal Cordless

De allra flesta har redan en dammsugare hemma så varför skulle man skaffa en ny så länge den man har fungerar felfritt? Innan Dyson V10 fanns det inget bra svar på den frågan, men det här är produkten som har tagit de batteridrivna skaftdammsugarna till en helt ny nivå.

För många som bor i lägenhet eller mindre hus innebär Dyson V10 att man kan kasta ut den vanliga dammsugaren för gott. Denna innovativa lösning frigör plats i garderoben och är bättre för miljön då den inte har någon dammsugarpåse.

Priset är högt men i längden är detta ett inköp som gör det vardagliga städandet tusen gånger enklare, dina mattor och golv tusen gånger renare och ja, din plånbok blir tusentals kronor lättare men det är inte ett beslut du kommer ångra.

Alltid nära till handsotrolig uppsugningsförmåga på mattorpåsfri
Högt pris
4,5

Bra pris hos:

Cdon

3. Stiga ST 8051 AE Snöslunga - VINTERNS BÄSTA TRÄDGÅRDSPRODUKT

Den snörika vinterns räddare är en lättmanövrerad batterislunga för mindre mängder nederbörd

Stiga ST 8051 AE

Visst, snöslungan är kanske inte produkten som behövs i var mans hem. Men där den behövs så gör sig en bra snöslunga snabbt oumbärlig. Och just Stiga ST 8051 AE är en favorit för den som även vintertid vill kunna ta sig ut ur huset eller lyckas parkera bilen på uppfarten.

Fördelen med en snöslunga med elmotor är hur snabbt den går att starta upp, du kan vara ute och slunga innan snön ens hunnit lägga sig. Och om batteriet tar slut mitt under vargavintern så kan du ladda upp det igen tillräckligt snabbt för att aldrig halka efter med snöröjningen.

Stiga ST 8051 AE är en batteridriven modell av snöslunga som har ändå har mycket hög prestanda och till och med klarar norrländska förhållanden. Förutsatt att norrlänningen går ut och slungar inom rimlig tid från snöfall förstås.

Mycket lättkördhög batterikapacitetsnabbstartadeffektiv laddning
Klarar inte lika mycket snö som en bensindriven snöslunga
4,5

4. Sony WH-1000XM3 Brusreducerande hörlurar - VINTERNS BÄSTA LJUDPRODUKT

Hörlurar med världsledande brusreducering, som effektiv skapar en lugn bubbla i decemberstressen

Sony WH-1000XM3

Hörlurarna WH-1000XM3 från Sony erbjuder en extremt välfungerande brusreducering och kanonbra ljudkvalitet. Är man känslig för distraktioner finns det få bättre sätt att stänga ute julstöket och få vara för sig själv för en stund, även om man står omgiven av andra. Du styr dem enkelt genom att bara toucha ena kåpan.

Oavsett vilken typ av musik du gillar att lyssna på så kommer den att komma till sin rätta med WH-1000XM3. Kanske finns det vissa som skulle vilja skruva upp basen men de allra flesta kommer vara tillfredsställda med ljudbilden.

Förutom den utmärkta ljudkvaliteten hos Sonys hörlurar så har man även lyckats få till en mycket god komfort. Ingen risk för huvudvärk eller klämda öron även efter långvarig användning. Även batterierna håller länge, så för den som önskar sig en helga och stilla natt blir drömmen uppfylld med Sony WH-1000XM3.

Lång batteritidbra ljudkvalitet och superb brusreducering
Burkigt ljud i mikrofonen
4,5

Bra pris hos:

CdKey

5. Google Home - VINTERNS BÄSTA HEMELEKTRONIKPRODUKT

Funktionell och röststyrd högtalare som förstår dialekter och med ett kommando ger dig svaret på vad alla tomtens renar heter

Google Home

För den som inte ser det som höjden av njutningsfull tillvaro att rofyllt njuta av vinterns snötyngda tystnad så kan du nu, tack vare Google Home, med endast röstkommandon få stereon att spela julmusik på högsta volym samtidigt som Google Assistant berättar för dig hur du bakar lussebullar.

När Google Home slutligen har lanserats på svenska så öppnar en helt ny värld av möjligheter upp sig framför oss. Att med endast rösten som verktyg kunna kolla upp hur många ägg som ska knäckas för kakbaket eller när postutlämningen stänger så du hinner hämta ut de sista julklappar, det kan faktiskt vara guld värt.

Även om det återstår en bit innan Google Home uppnår perfektion - ljudupptagningen om det är mycket bakgrundssorl i rummet är allt annat än på topp - så är det här en viktig pusselbit för den som på allvar vill bygga upp sitt eget smarta hem.

Klarar många kommandon och dialekterFunktionell designMånga funktioner
Svårt för bakgrundssorlKunde haft bättre ljudkvalitet
4,5

Bra pris hos:

ELSTUFF

6. Thermos King Flask - VINTERNS BÄSTA OUTDOORPRODUKT

Robust konstruerad termos som håller ditt kaffe varmt även under en lång skidtur i kallt vinterväder

Thermos Stainless King

Även om varmt kaffe är något man föredrar året om så är det onekligen på vintern som termosar sätts på test på allvar. En skidtur i minusgrader eller att stå och stampa nederst i pulkbacken i två timmar kräver sin varma dryck efteråt och det finns en anledning till att det inte heter "ljummen choklad".

När det gäller att hålla drycken varm så briljerar Thermos King Flask. Designen håller stilmässig toppnivå men kvaliteten kan man inte heller klara på. Termosen är tillverkad av okrossbart, rostfritt stål. Den varken läcker över resten av din packning eller spricker om den tappas i marken.

Förutom att hålla sitt innehåll varmt lyckas Thermos King Flask också hålla utsidan acceptabelt svalt, så man slipper bränna fingrarna vid fikaserveringen. För den som tycker att utomhus är en plats som ska besökas lika flitigt året om så är denna termos en lika snygg som välfungerande kompanjon.

Stöttålighåller värmen mycket välsnygg design
Något för snäv öppning
4,5

Bra pris hos:

Outnorth

7. Master Fitness R610 - VINTERNS BÄSTA TRÄNINGSMASKIN

Kompakt roddmaskin som låter dig träna upp både kondition och styrka inomhus när vinterväglaget sätter tillfälligt stopp för löparrundorna

Master Fitness R610

Få tillbaka flåset inför löpsäsongen genom att träna upp hela kroppen med Master Fitness R610. Denna roddmaskin är ett utmärkt alternativ för den som vill träna både styrka och kondition, då den når ut till många av de stora muskelgrupperna.

Även om den är enkel i konstruktionen så är detta en mycket prisvärd modell, som lyckats klämma in gott om smarta och välkonstruerade funktioner. Fotstödet kan vinklas, handgreppet är bekvämt och sitsen passar alla storlekar på bakdel.

Master Fitness R610 kan dessutom fungera också för dig som inte bor så stort, då den är kompakt i sitt format. Känns vindarna för kalla eller väglaget för isigt så är roddmaskinen ett utmärkt val så att du kan hålla igång som vanligt även under vintern.

Prisvärdträningsdator som är lätt att förstå sig påväl tilltaget maxmotstånd
Går inte att justera fotplattorna efter fotlängd
4,5

Bra pris hos:

Cdon

8. Garmin Forerunner 735XT - VINTERNS BÄSTA SPORTPRODUKT

Pedagogisk pulsklocka med många funktioner som passar elitåkaren såväl som den som tränar inför sitt första Vasalopp

Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XT är en pulsklocka som är enkel att förstå sig på och som lättbegripligt hjälper dig att få maximal nytta av de många funktionerna. Den stilmässiga designen är kanske inget man jublar över men kvaliteten är oklanderlig.

Med hjälp av pulsklockan kan du logga dina träningspass, mäta antalet steg du tar och även få din sömndata automatiskt synkad mot telefonen. För den som under vintern ska komma igång med sin träning så kan det bli en bra spark i baken att se sina siffror förbättras.

Klockan hittar GPS snabbt och mäter rundor exakt, så du smidigt får möjlighet att jämföra träningspassen emellan. Den inbyggda pulsmätaren gör sällan bort sig och Garmin Forerunner 735XT är ett mycket användbart verktyg i jakten på Vasaloppets lagerkrans.

Bra batteritidstabil mobilkopplingsmidigt format
Trist utseendefinns ingen sensor för höjd och temperatur
4,5

Bra pris hos:

Power

9. Reima Stavanger - VINTERNS BÄSTA BARNPRODUKT

Vinteroverallen som tål snöänglar i många minusgrader lika väl som den står emot lek i slaskigt töväder

Reima Stavanger Vinteroverall - Navy (520237-6980)

Reima Stavanger är vinteroverallen som överträffar alla föräldrars förväntningar men samtidigt lyckas med att vara ett varmt vinterplagg som ditt barn faktiskt vill ha på sig. Alla vet hur det är att svettigt brottas om påklädningen i hallen samtidigt som klockan tickar mot lämningsdags, men att genomföra den kampen och sedan ändå få hem kalla, blöta barn är höjden av frustrationen.

Det här är overallen som gör alla inblandade glada! Reima Stavanger är varm och tillsynes omöjligt för smuts och vatten att påverka. Rumpor som hasar i marken och knäna som bestiger steniga ben är inte heller något problem.

Inköp av en vinteroverall är ett nödvändigt ont för småbarnsförälder men ska man ändå lägga en mindre förmögenhet på ett plagg som definitivt är urvuxet nästa vinter, ja då är det en Reima Stavanger man ska satsa på. Väntar yngre syskon på att ärva så kan man dessutom räkna med att få ut flera säsonger ur denna overall.

Varm men inte svettigtmycket vattentåligstår emot slitningar och nötningar
För få reflexer
4,5

Bra pris hos:

Jollyroom

10. BabyBjörn Balance Soft - VINTERNS BÄSTA BABYPRODUKT

Maximalt bekväm babysitter som lätt fälls ihop och transporteras med hem till släkten över jul

BabyBjörn Balance Soft Mesh

En babysitter i sig är kanske inte så makalöst, och i synnerhet inte en modell som funnits i evigheter. Men Baby Björn Balance Soft befinner sig, trots sina många år på marknaden, fortfarande ohotat i en topposition.

Det här är alla nyblivna föräldrars räddning. En babysitter som är smidig nog att tas med överallt, den kan till och med packas in under barnvagnen. Den mysigt ombonade sittdelen kan vinklas i flera lägen och funkar direkt från nyfödd och uppåt.

Baby Björn Balance Soft är kanske en kandidat till vinterns produkt för att man kan sätta bebisen i den medan man själv utför stordåd. Utan den är en topprodukt för alla vars bebis sov mindre än fem timmar i natt eftersom att den faktiskt kan köpa dig exakt så många minuter som det tar att gå på toaletten. Guld värt för småbarnsföräldern.

Fantastiskt bra gunglätt att fälla ihop eller flytta runt i hemmetställbara lägen
Dyr
4,5

Bra pris hos:

Bigbaby

11. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask - VINTERNS BÄSTA HUDVÅRDSPRODUKT

Supereffektiv ansiktsmask som får huden att pirra av något annat än bitande minusgrader

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask 23ml

Acasia Skincare Start Me Up Sheet är en arkmask som är en riktig askungebehandling med omedelbart resultat. För en stund har man fått sin förlorade ungdom tillbaka. Och det är på vintern om någonsin som man behöver ta extra tillvara på huden.

Den här produkten är för alla som sätter sig själv sist på priolistan och som kanske skyndar lite för mycket och sover för lite för lite. Visst kostar masken en del, men den effekt som den ger känns omedelbart värd varenda krona.

Ge dig själv 20 minuter av din tid och applicera denna ansiktsmask med maximal wow-faktor, för ett ansikte som känns så välmående som efter Acasia Skincare Start Me Up Sheet vill du inte vara utan i julstressen.

Otroligt bra resultatRengörandeGer lysterEffektiv uppstramning
Högt pris
5,0

Bra pris hos:

Kronans Apotek

12. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask - VINTERNS BÄSTA SKÖNHETSPRODUKT

Uppiggande bouncy ansiktsmask som tar väl hand om din hud även under vinterns plötsliga väderombyten

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask 90ml

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask är en allround produkt som går att använda som kräm, ansiktsmask och serum. Den här ansiktsmasken fuktboostar din hud rejält och är en räddare i nöden för torr hud.

Och vem behöver inte pigga upp sin hud när vintermörkret sakta men säkert suger ur energin ur en? En ansiktsmask med den här effekten kan komma alla nordbor till nytta och glädje.

Dessutom har Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask en rolig puddingformula, som bäst kan liknas vid en dallrig gelé som smälter när den kommer i kontakt med huden. Kanske är den så multifunktionell att den till och med kan passera som slajmtrendig leksak hos barnen?

ÅterfuktandeLugnar hudenMånga olika användningsområden
Osmidig burk med skruvlock
4,5

Bra pris hos:

Cocopanda SE

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!