PriceRunner - Test laptop

Test av laptops - 6 bärbara monster

Tiden är förbi då spel endast kunde avnjutas på stora gråa burkar med sladdhärvor lurandes bakom stora skärmar. Litet är inte längre synonymt med dåligt och dagens LAN-älskande och kringresande datoranvändare söker ideligen efter bärbara datorer som man kan spela spel på. Ert sökande är över! Vi har svaren i vårt uttömmande test av sex stycken bärbara giganter.

Förra året kom beskedet att det säljs fler bärbara datorer i Sverige än det säljs stationära. En stor förändring som dock har skett ganska sent i Sverige jämfört med hos våra nordiska grannar. Bärbart är på modet och då inte bara i form av små nätta saker som nästan ryms i handväskan. Tillverkarna har insett att det även finns en marknad för större prestandamonster, som kan beskrivas som ”släpbara” snarare än ”bärbara”. I takt med att platta skärmar blir bättre har också användningsområdet som TV-substitut dykt upp hos en del bärbara datorer.

Men vad ska man välja? Är störst bäst eller är det bärbarheten som spelar in? Är det viktigt att datorn har det flashigaste och snyggaste utseendet eller är det bättre om den är billig? Är det viktigt att den har många funktioner eller är huvudsaken att det går att spela spel? Eftersom alla har olika behov är det svårt att ge ett entydigt svar.

Vi har försökt bedöma allt det ovanstående och ge alla ett tydligt svar på frågan om vad som passar gemene man. Våra betyg belyser således alla argument, men bygger huvudsakligen på balansen mellan pris och prestanda. I allt större utsträckning finns också möjligheten att själv konfigurera innehållet i en bärbar dator innan man köper den och därmed kan man justera prestandan och priset ganska rejält. Detta har vi också försökt ta med i vår bedömning.


Testade laptops

Klicka på den dator du vill veta mer om!

Benchmark test

Slutsats

Att försöka utnämna en vinnare av detta test är närmast omöjligt. Alla deltagande datorer har visat sig prestera väldigt bra i spel och kommer att räcka för att tillfredsställa de flesta krav på mobil gaming som kan tänkas finnas därute i stugorna.

Det handlar istället om individuella behov och önskemål som avgör. Är man ute efter en ren gaming-dator som framför allt ska kunna tas med på LAN, till polare och till jobb eller plugg, då är ASUS G1S det bästa valet. Den är kompakt för sin prestanda, har bra tillbehör, fullt duglig batteritid och ett riktigt bra pris.

Är du istället ute efter ett mer behändigt komplement till en stationär dator som dessutom ska fungera som multimediamaskin och kunna visa TV och spela upp film, bör du kika närmare på Sony Vaio AR41S. Där bärbarheten brister lite gör utseendet, hårdvaran och funktionerna det till en lysande nöjesmaskin.

Har du slutligen groteska mängder pengar och vill ha en behändig, extremt kraftfull och snygg dator som är bra för både spel och resande, kan vi inte annat än rekommendera Macbook Pro. I allt utom prisvärdet är den testets vinnare.


Exklusivt erbjudande!

Nu kan du som medlem på PriceRunner få tre nummer av PC Gamer och filmen Ergo Proxy för bara 79 kr!
Logga in för att ta del av erbjudandet! Klicka här för att ta del av erbjudandet!

Testet kommer från PC Gamer Special

Du missar väl inte vår spelblogg?