Microsoft Surface Pro 4 i5 8GB 256GB
Visa alla butiker
Pris inklusive frakt

Maxad laptop-ersättare

Det är ingen större förändring från förra året. Och det är precis därför nya Surface Pro 4 är så bra. Vi har spenderat en testvecka med en finslipad och förädlad dator.

Ifjol gjorde Microsoft ett omtag med Surface Pro. Skärmen fick ett nytt, mindre långsmalt format och blev dessutom större. Det var ett smart drag och årets version, Surface Pro 4, är en finslipning av en redan lyckad dator. Som vanligt är det en lite tunnare, lite lättare dator vi får, med en ny processorfamilj inuti vilket som vanligt ger ett hopp i prestanda. Den här gången har Microsoft satsat på den strömsnåla processorn Intel Core M som instegsmodell, följt av Intel Core i5 och i7 i de dyrare versionerna. Priserna ligger på mellan 10.000 för Core M med en (för liten) 128 gigabytes ssd-disk och 24.000 kronor för den ultrabrutala värstingversionen.

Mer skärm på samma yta

Microsoft Surface Pro 4 är lika stor som tidigare men bara på utsidan. När vi tänder skärmen märks det att skärmkanterna är bantade och att skärmytan därför är större trots samma yttermått. Skärmen i sig är mycket bra och har ännu högre upplösning än tidigare, några få pixlar högre än Apples Ipad Pro för att vara exakt. Färgåtergivningen är utmärkt, med bra fotokvalitet och realistiska toner.

Byggkvaliteten är lika hög som vanligt och det smidiga ryggstödet är steglöst ställbart. Surface Pro 4 fungerar riktigt bra att ha i knäet, bra nog för att jobba med utan ett bord i alla fall. Det har också att göra med att tangentbordet blivit styvare och inte flexar så mycket utan en bordsskiva under.

Bättre skrivupplevelse

På tal om tangentbordet är det en av de saker Microsoft förbättrat mest sedan Surface Pro 3. Numera är tangenterna isärdragna med ett par millimeter. Det gör det betydligt bekvämare att skriva. Pekplattan har också blivit större och mer känslig. Överlag är det här det bästa löstagbara tangentbord vi provat. Tyvärr säljs det fortfarande separat, för dryga tusenlappen.

Skärmpennan har också förbättrats. Den har dels en ny form som gör den mer greppvänlig och dels högre precision. Till skillnad från den billigare, icke-Pro-modellen av Surface kan pennan också fästas magnetiskt i sidan av datorn. Det gör den betydligt svårare att tappa bort.

Surface Pro 4 är en dyr dator. Men den är också väldigt genomtänkt. Äntligen finns en hybriddator som fullt ut ersätter en ultrabook.

Publicerad: 26 november 2015

Produkt

Modellnamn
Surface Pro 4 i5 8GB 256GB

Specifikationer

Operativsystem
Windows
OS-version
Windows 10
Skärmstorlek
12.3 "
Upplösning
2736x1824 pixlar
Pixeltäthet (PPI)
267
Display-typ
LCD (LED) / TFT
IPS Panel Screen
Ja
Minnesstorlek
256 GB
RAM
8 GB
Processorhastighet
2.4 GHz
Processorkärnor
Dual Core
Processor
Intel Core i5
GPU
Intel HD graphics 520

Kamera

Antal kameror
2
Megapixels
8.0 Megapixlar
Megapixel kamera fram
5.0 Megapixlar
Videoupplösning
1080p

Trådlöst

802.11ac
Ja
802.11n
Ja
802.11g
Ja
Bluetooth
Ja

Anslutningar

USB
Ja
Minneskortsläsare
Ja

Strömkälla

Batteritid
Up to 9 hours of video playback1

Mått

Höjd
292.1 mm
Bredd
201.0 mm
Djup
8.45 mm
Vikt
786.0 g

Övrigt

Övrigt
Surface Pen included
Logga in
Bli medlem